Pistrui
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, March 31, 2006 7:35 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17851
Pistruii sunt pete mici, rotunde, pigmentare, uneori destul de numeroase, de culoare bruna sau, uneori, mai deschisa.

Ei se localizeaza pe zone ca: frunte, pometi, nas, gat, antebrate, umeri, dosul mainilor.

In general apar in jurul varstei de 5 ani si ating mai frecvent copiii si adolescentii blonzi sau roscati. De obicei retrocedeaza in jurul varstei de 40 ani.

In majoritatea cazurilor pistruii sunt ereditari, insa lumina solara favorizeaza aparitia lor, chiar daca nu ii ai! Pielea persoanelor afectate de pistrui este mult mai sensibila, mai fina, mai uscata si de aceea necesita o atentie sporita!

Asadar este recomandat sa nu va expuneti la soare, nici macar atunci cand mergeti pe strada fara a folosi o crema de protectie solara (SPF 15)! In timpul iernii, dar si al verii puteti folosi linistita fond de ten putin mai deschis decat tenul tau; astfel se vor ascunde pistruii si va va proteja de razele solare/vant.

Este bine sa folosesti mereu fond de ten cu filtru de protectie solara pentru a-i estompa si proteja in acelasi timp.
taki
Scris: Tuesday, April 11, 2006 4:59 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Ce sunt pistruii sau efelidele?

Este bine de stiut ca nu reprezinta o afectiune, ci au un caracter ereditar. Apar mai ales pe pielea persoanelor roscate sau blonde si, mai rar, pe pielea celor brunete. De obicei, se localizeaza pe regiunile descoperite: frunte, pometi, nas, umeri, brate. Pielea cu pistrui este fina, subtire, uscata, din aceasta cauza avand mare nevoie de o ingrijire constanta.
Un alt motiv al aparitiei pistruilor este expunerea necontrolata la soare. Razele ultraviolete UVB trec de stratul epidermei si ajung la derma unde, printre altele, ataca celulele de melanina (pigmentul pielii) si le aduna in mici grupuri, formand astfel pistruii.

Daca hotaram sa eliminam de pe fata noastra petele de pigment pentru totdeauna, atunci ar fi mai bine sa apelam la cosmetica prin ultrasunet.
Pe zonele patate se aplica produsele de depigmentare, dupa care, pentru un plus de elasticitate si hidratare, tenul se ingrijeste cu vitaminele A si E fiole. In urma acestor tratamente, se plimba un traductor pe partile pigmentate, bine hidratate, timp de zece minute. Dar pentru a scapa de pistrui pentru totdeauna e necesara repetarea acestor sedinte de minim zece ori.

- nu se vor alege niciodata farduri maro, cafenii, aurii si portocalii-orange. Astfel de nuante, aflate in imediata apropiere a pistruilor, nu fac decat sa-i evidentieze si mai mult;
- roz, lila, violet, bleu, albastru, bleumarin reprezinta nuantele potrivite pentru o piele cu pistrui;
- rujul va fi ales in nuante de roz pastel, roz orhidee, lila, roz polen. Nuantele tari nu sunt indicate. Sunt ideale rujurile sidefate, nu cele cu gloss;

Remedii chimice

Solutiile chimice care te ajuta sa scapi de pistrui implica si riscul aparitiei iritatiilor. In saloanele de frumusete poti beneficia de tratamente cu hidrochinina, acid kojic si alfa hidroxizi. Acest gen de peeling iti asigura o exfoliere impecabila si stimuleaza innoirea celulelor epidermei. Astfel, pistruii sau petele pielii vor fi mai putin vizibile. Daca te-ai decis sa optezi pentru una dintre aceste solutii, va trebui sa te dai cu crema cu protectie solara de mai multe ori pe zi. Tratamentele chimice afecteaza numai stratul superior al pielii, insa daca nu te protejezi impotriva radiatiilor solare, straturile profunde ale epidermei vor produce mai multa melanina, iar rezultatul - pistrui mai multi si mai intens colorati.
- daca ochii se pot farda puternic, ei bine, obrajii se vor farda foarte putin: central, cu nuante calde de roz

Remedii naturiste

Curata-ti tenul cu lapte acru. Acidul lactic va avea un efect foarte gentil de exfoliere, fara sa-ti irite sau sa-ti usuce pielea.
Zeama de lamaie este unul dintre cele mai folosite si mai eficiente remedii impotriva pistruilor. Nu este cazul sa-ti freci fata cu o felie de lamaie. Tamponeaza-ti pielea usor cu sucul provenit dintr-o jumatate de lamaie stoarsa.
Mastile pe baza de caise, capsuni si castraveti decoloreaza pistruii daca le aplici in ziua in care acestia au aparut.
Daca ai tenul gras, poti sa te dai mai intai cu putina zeama de lamaie, sa stergi surplusul cu un servetel si apoi sa aplici o masca de smantana pe care o tii 10 minute.
Chiar si in cazul pistruilor, alimentatia joaca un rol semnificativ. Consuma alimente bogate in vitamina C, iar pielea va deveni mai putin sensibila la soare. Insa daca nu iti plac citricele, poti compensa acest lucru luand vitamina C sub forma medicamentoasa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.