Buna mamici!! Si noi am avut câteva zile lungi si obositoare dar ne revenim. De la vaccin a facut caca si pisu mai acid si i s-a înro?it pielea la fund. Am tras vreo 3 zile si acuma e mai bine. A facut su caca verde o zi intreaga si din ce am inteles tot din cauza vaccinului se poate. Mi-a si varsat o data pe nas si pe gura. M-am speriat un pic pt ca ea nu a vomat niciodata. Însa am aspirat-o in nasuc si Dup aia era foarte vesela si vioaie. Mi-a recomandat cineva sa îi dau panadol baby ca o mai calmeaza si sunt foarte mul?umita. Am trecut cu bine de puseu. Aveti niste bebei foarte frumosi. Fluturash ma bucur ca e te-ai mai linistit. Nici eu nu îi dau in afara de vitamina d3 si protectis nimic de la nastere. Ser fiziologic doar cand este nevoie si pt ochi?ori lapte de la san. E cel mai bun. Delia si sora mea sta in italia. Asa grav a fost? Doamne ajuta sa fie bine. Pun si eu o poza cu iubita mea
|
buna mamici!!Am fost mar?i la vaccinul de 4 luni si azi dimineata i s-a facut galma sub piele chiar lânga vaccin. Am fost la doctor si a zis ca e normal , insa e cam mare si rosu. Ar trebui sa ma ingrijorez? Ati pa?it Asa? Si inca o intrebare . Ce stiti de vaccinul de la 10 luni care nu e obligatoriu?
|
Andreea06 wrote:Buna dimineata! Uf, 11 lunite azi parca cu bucurie si cu jale o zic, fiind ultima lunita numarata pana la anisor.. https://ibb.co/n3obJA La multi ani sanato?i ?i plini de bucurii!!!
|
Mie aici la alba la spital mi-a infasat-o. Nu mi-a zis nimeni sa o infas si acasa dar eu am mai infasat-o câteodata primele zile. Ecografia pentru displazie de sold i-am facut si nu are.
|
Fetelor pitica mea da semne ca vrea sa se ridice in fund. As putea începe sa o pun in fundic intre perne? Dar pe picioarele ei cand as putea-o pune? Ea capul si-l tine foarte bine de la 3 luni si se rostogole?te de pe burta pe spate.
|
Georgiana este un grup in alba si biblioteca. Poti adera pe grupul babywearing alba . Este si o întâlnire mâine daca te intereseaza ceva sisteme, wrap-uri.
|
Dupa cate am vazut toate dupa na?tere naturala mai vor tot naturala. De?i în timpul travaliului ne dorim sa faca orice numai sa Se gate odata durerile, dupa ce na?ti uiti tot ....chiar tot am uitat...fara sa mint. Si eu maine as face inca unul daca as sti ca nu apar complicatii sa trebuiasca sa nasc cu cezariana. E mult mai sigura si refacerea mai rapida la naturala Eu dupa o saptamana faceam curat, mergeam la cumparaturi cu masina deci mi-am reluat via?a de dinainte sa nasc. Deci fiti puternice cele care vreti natural. Se merita la maxim.
|
La 39 sapt si 6 zile o fetita foarte reusita
|
MaryPoppins wrote: Te-am confundat cu alta mamica :)) seara scade fluxul de lapte, chiar daca lapte este suficient in continuare, dar bebe nu e multumit si vrea mai repede si mai mult deodata. E normal asta, mai ales ca pe la 3 se regleaza lactatia. Citeste si despre evening fusiness, la noi dintotdeauna serile is mai agitate. Plus ca seara fac cluster feeding, Ana cel putin vrea intr-una la san seara. In umblaturile noastre pe la medici am ajuns si la o pediatra care nu doar e pro alaptare, dar si stie cum functioneaza alaptarea. Mi-a zis si ea ce citisem deja pe grupul de alaptare si pe site-ul dr. Jack Newman, si anume ca bebelusii reactioneaza la flux. Fa compresii pe san ca sa dirijezi mai mult lapte, ca alta problema nu e :) caca de cate ori face, comparativ cu inainte? Sa stii ca la noi au fost tot timpul moi scaunele si pana nu de mult facea la fiecare masa, acum face o data pe zi sau chiar la doua zile. Eu as zice ca e normala schimbarea, in ambele sensuri. Daca culoarea e ok, nu are mucus, nu are diaree, atunci e normal. Dar dc ceva ti se pare suspect poti discuta si cu pediatrul.
Mersi mult de sfaturi Mary. Incerc cu comprese. Cred ca are diaree ca se aude asa ca si cum ii merge burta...de vreo 3 ori la interval de 5 secunde. E mai moale ca de obicei. Înainte mai facea mai moale la 3 -4 zile acuma cam de 3 ori pe zi face moale si o data face ok. Înainte la fiecare masa facea caca.de vreo 2 saptamani facea o data maxim de 2 ori pe zi....Acuma face mai des si moale...Cred ca o dor gingiile pt ca îi dau jucarie de dentitie din frigider si mesteca la ea...apoi îi dau san si il ia...
|
MaryPoppins wrote: Asa facea si Ana, de pe la 3 luni a inceput agitatia la san. A durat ceva, eu am suspectat-o de reflux silentios (avea ceva reflux), alergii si alte minuni, am tot plimbat-o pe la doctori in perioada aia. Mie inclusiv mi-a refuzat sanul o zi intreaga. Daarr, si bebelina ta probabil nu mai e multumita de fluxul de lapte, asta pe langa schimbarile prin care trece ea. La 3 luni e puseu de crestere (nu exista puseu fix) si salt mental, iar ea din cate imi amintesc e nascuta la 37 s. Incearca sa o linistesti inainte de supt si fa compresii pe san ca sa vina laptele mai repede. Alapteaz-o culcata, din picioare, semiadormita. O sa treaca si asta, noi ne-am luptat mai bine de o luna cu tentativa asta de greva. Acum a reinceput sa suga si din poala.
Am nascut la 40 fara o zi. Poate îi la puseu...nu stiu ce sa zic. Pe la 12 azi noapte s-o mai linistit si a stat la san o jumatate de ora semiadormita. Dupa care somn pâna acum.bineinteles cu mici trezi?i peste noapte dar o rezolv repede, îi bag tita in gura si adormim amândoua. Ziua nu am probleme destea. Doar seara . Lapte vine. Ca ma mulg sa vad...Si vine bine. Si ea are for?a mare sa traga ca ma si doare câteodata. Pampers am nr 3. Nu as lua mai mare. Are aproape 6 kg. Dar deja se întoarce singura de pe burta pe spate si cand e pe spate se ridica mult de spate...Daca o tin de mâini se ridica singura in fund.
|