Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Metoda Pilates Pilates este ultima inovatie in materie de fitness si body sculpting. Cel care a inventat acest nou stil de fitness este de origine germana si se numeste Joseph Pilates. Metoda Pilates a fost implementata de creatorul ei in studioul acestuia din New York, The New York Pilates Studio, si este o metoda al carei scop este sa mareasca rezistenta fizica si mentala si sa imbunatateasca flexibilitatea. Aceasta metoda nu implica doar exercitii fizice, ci o serie de miscari controlate care antreneaza atat corpul, cat si mintea si sunt executate pe aparate specializate sub supravegherea unor instructori.
Printre celebritatile care practica astazi pilates se numara Sharon Stone, Courtney Cox, Julia Roberts, Minnie Driver si Madonna. Exercitiile Pilates cele mai eficiente sunt Elefantul si Lebada, iar grupele musculare tinta ale exercitiilor Pilates sunt abdomenul, spatele si fesierii.
Respir, deci exist Cam asta este teoria principala a exercitiilor Pilates. Trebuie sa inveti sa respiri intr-un mod specific pentru a ca exercitiile sa isi faca pe deplin efectul. Ideea de baza pe care mi-a explicat-o instructorul meu este ca trebuie sa te concentrezi pe a umple cu aer partea de jos a plamanilor, astfel incat sa ne putem intinde muschii fara a restrictiona cantitatea de oxigen primita de organism. Aceasta cantitate de oxigen este importanta deoarece permite substantelor nutritive sa calatoreasca catre muschii asupra carora lucram in acest moment.
Concentrarea este totul Este foarte important sa executi exercitiile concentrandu-te asupra muschilor pe care ii lucrezi. Cu cat concentrarea este mai mare, cu atat lucram mai bine, mai de calitate. In acest fel, mintea si corpul vor fuziona, iar efectul va fi mai mare. Este destul de greu sa prinzi tehnica Pilates la inceput, vei vedea ca nu este floare la ureche sa iti coordonezi miscarile, cu respiratia adecvata si sa te concentrezi exclusiv pe muschiul lucrat, fara a lasa vreun stimul exterior sa iti distraga atentia. Eu am avut nevoie de in jur de 5 sedinte pentru a reusi sa ma coordonez cat de cat.
Motive pentru care sa te apuci de Pilates chiar acum
Exercitiile Pilates sunt recunoscute pentru faptul ca, atunci cand sunt practicate cu constiinciozitate, maresc capacitatea pulmonara si amelioreaza circulatia sangvina;
Nu numai ca aceste exercitii nu te obosesc, ci chiar sunt recunoscute pentru proprietatile lor energizante si revigorante;
In mod normal, exercitiile Pilates sunt efectuate in prezenta unui instructor personal si, prin urmare, pot fi ajustate nevoilor tale personale;
Principalul beneficiu al acestui tip de exercitii este cresterea mobilitatii si a flexibilitatii;
Combinate cu o respiratie corecta, Pilates nu este doar o metoda de a iti imbunatati conditia fizica si de a obtine un trup perfect si o musculatura dezvoltata, ci poate fi folosita si ca metoda de recuperare fizica si psihica pentru sportivii de performanta;
Pilates ajuta la intarirea oaselor si a articulatii si actioneaza indeosebi asupra musculaturii abdomenului si spatelui, intarind-o.
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| As vrea si eu sa primesc exercitii sau macar un link spre exercitii Pillates. Am auzit multe lucruri bune: ca se pot face si acasa, in timpul liber, fara a merge la o sala, sau fara un program foarte fix (ceea ce e mai greu la mamici, nu-i asa?). Daca aveti exercitii sau o pagina web cu asa ceva, sau pot primi pe email exercitii (descrise sau cu poze), vreaaaaaaaaaaaaaaau si eu. Multumesc. |