PIFTIE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Thursday, October 7, 2010 8:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22799
delfinasa wrote:
Anabella, piftia ta n-a adunat grasimea la suprafata? Sau i-o separi tu cumva inainte s-o torni in farfurii? Mie-mi iese mereu piftia cu o crusta alba de grasime deasupra, pe care o culeg inainte de servire. Si asta de pui la fel mi-a iesit ca si aia de porc, nu credeam ca poate lasa atata grasime.



eu stiu ca zeama de la piftia de porc se trece prin tifon in care ai pus vata si asa ramane toata grasimea
danab
Scris: Thursday, October 7, 2010 9:07 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Daca e grasuta carnea se va forma strat alb, cand se raceste. Puteti sa lasati la limpezit dupa ce a fiert, si sa indepartati cu o lingura stratul de grasime direct din oala mare.
Eu fac doar din pasare - cocos sau curcan, si grasimica e putina.
Lilly of the valley
Scris: Thursday, October 7, 2010 9:25 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
cute_babies_of_mine wrote:
Soacra mea face o minunatie de piftie (si in Moldova tot racituri se spune; doar la restaurant se numeste piftie sic ) din ciolan afumat de porc. Iese beton, cu gust de afumatura si... pentru doritori, si putin soric de pe ciolan!essen


doriciul e principalul "vinovat" pt. o gelatina de buna calitate.
Asa ca daca faceti racitura de pasare pt. a fi siguri ca se incheaga bine adaugati putin sorici la fiert si va iesi betonessen


a ... pt a indeparta stratul de grasime de deasupra, eu spumuiesc in timpul fierberii cu lingura. in plus in acest mod ma asigur ca ies limpezi si frumoase (se vede fundul bolului).
danamaria
Scris: Thursday, October 7, 2010 9:42 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
Mesaje: 3495
vaiiii! ce caut eu pe aici......ca n-am voie asa bunatate de piftie!!!! na! inghit in sec, asa-mi trebuie daca imi bag nasul peste tot!plans
oanamaria
Scris: Friday, December 23, 2011 12:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Eu anul asta fac de purcel,am un piciorus cu tot cu sorici ,pun si carnita si sigur o sa iasa o nebunie .Noua ne place mult piftia ,o s-o fac de Revelion.Abia astept!
marivic
Scris: Friday, December 23, 2011 12:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Si eu tot de Revelionyes yes yes Asezata intre mici ramurele de brad,va arata superyes yes
PS.Pe masa,nu in bradras
koko2008
Scris: Friday, December 23, 2011 12:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Mesaje: 5442
Eu fac maine topai o nebunie
bulinutza
Scris: Friday, December 23, 2011 12:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
Si eu vreau sa fac....acum bantuiam dupa retete...

Spor tuturor!
Maria & Mario
Scris: Friday, December 23, 2011 1:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Si eu - maine dimineata ! Racituri ( ca asa se numesc la mine acasa ras ) si am coada , urechi si buturele de porc, dar pun si doua picioare de curcan , pentru carne !!! Abia astept ..... am abonati multi la ea ! alcool
miriam
Scris: Saturday, December 24, 2011 4:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Mi-ati facut o pofta ca am facut de curcan, imediat le pun in farfurii...este prima data cand fac si mananc racituri de curcan.
Ana
Scris: Saturday, December 24, 2011 4:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Eu de revelion fac din picior de porc si mai vad eu ce.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.