Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| delfinasa wrote:Anabella, piftia ta n-a adunat grasimea la suprafata? Sau i-o separi tu cumva inainte s-o torni in farfurii? Mie-mi iese mereu piftia cu o crusta alba de grasime deasupra, pe care o culeg inainte de servire. Si asta de pui la fel mi-a iesit ca si aia de porc, nu credeam ca poate lasa atata grasime.
eu stiu ca zeama de la piftia de porc se trece prin tifon in care ai pus vata si asa ramane toata grasimea |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Daca e grasuta carnea se va forma strat alb, cand se raceste. Puteti sa lasati la limpezit dupa ce a fiert, si sa indepartati cu o lingura stratul de grasime direct din oala mare. Eu fac doar din pasare - cocos sau curcan, si grasimica e putina. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cute_babies_of_mine wrote:Soacra mea face o minunatie de piftie (si in Moldova tot racituri se spune; doar la restaurant se numeste piftie ) din ciolan afumat de porc. Iese beton, cu gust de afumatura si... pentru doritori, si putin soric de pe ciolan!
doriciul e principalul "vinovat" pt. o gelatina de buna calitate. Asa ca daca faceti racitura de pasare pt. a fi siguri ca se incheaga bine adaugati putin sorici la fiert si va iesi beton
a ... pt a indeparta stratul de grasime de deasupra, eu spumuiesc in timpul fierberii cu lingura. in plus in acest mod ma asigur ca ies limpezi si frumoase (se vede fundul bolului). |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| vaiiii! ce caut eu pe aici......ca n-am voie asa bunatate de piftie!!!! na! inghit in sec, asa-mi trebuie daca imi bag nasul peste tot! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu anul asta fac de purcel,am un piciorus cu tot cu sorici ,pun si carnita si sigur o sa iasa o nebunie .Noua ne place mult piftia ,o s-o fac de Revelion.Abia astept!
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si eu tot de Revelion Asezata intre mici ramurele de brad,va arata super PS.Pe masa,nu in brad |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eu fac maine o nebunie |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Si eu vreau sa fac....acum bantuiam dupa retete...
Spor tuturor! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu - maine dimineata ! Racituri ( ca asa se numesc la mine acasa ) si am coada , urechi si buturele de porc, dar pun si doua picioare de curcan , pentru carne !!! Abia astept ..... am abonati multi la ea ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Mi-ati facut o pofta ca am facut de curcan, imediat le pun in farfurii...este prima data cand fac si mananc racituri de curcan. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Eu de revelion fac din picior de porc si mai vad eu ce. |
|
|