Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Obligatoriu, de craciun, langa sarmale trebuie si piftie! Ce retete aveti?
Eu fac de obicei din aripi de curcan si gheare de pui. Iese delicioasa! Fierte cu morcov, ceapa, piper, dafin si muuuuuuuuuuuut usturoi. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Anul trecut am facut din aripi de curcan fierte pana a cazut carnita de pe os.Am pus sare si morcovi intregi si mult usturoi ,iar ca sa fiu sigura ca se incheaga am pus si gelatina.
Anul asta fac de purcel am picioruse si pun si carne si fierb cateva ore si apoi sare ,morcovi si usturoi.Noua nu ne place foarte aromata cu dafin. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| N-am facut niciodata dar as incerca |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Mai fetelor voi ziceti piftie la racituri? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| raly wrote:Mai fetelor voi ziceti piftie la racituri? Da,da,si aici se spune racituri dar stiu ca e piftie |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| raly wrote:A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit. Raly,daca faci sa nu cumva sa pui poza ca te mananc. deja am o poftaaaa...in fiecare an cand se taia porcul mancam negresit si racituri |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Sami stai linistita ca nu fac,de obicei la noi se fac imediat dupa revelion sa fie gata de boboteaza!Asa ca mai asteptam chiar putin!Iti pun atunci |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| raly wrote:A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit. Si eu le fac la fel.Vai ce pofta am,cred ca am sa fac acum de Craciun ca nu mai pot rezista pana la Anul nou asa pofta am. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| eu la piftie pun adidasi doar ca sa faca cheag. linga adidasi pun carne macra, la fel pun usturoi si o frunza de dafin. spre sfarsit pun si doua boabe de piper.....si evident sare |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Da , piftie, racituri ---- aceeasi mancare ! Si noi o avem in meniu saptamana asta , din bulanase de curcanas , cu legume la fiert , apoi ultim clocot cu usturoi , strecurat , scos carnea de pe os, aranjat in castronele si gata ! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am mancat niste racituri acasa...o bunatate.Mai ales ca erau facute din cucosul care m-a trezit in cateva dimineti la ora 4. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| bereea wrote:Mai ales ca erau facute din cucosul care m-a trezit in cateva dimineti la ora 4.
Bietul cucos |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cine ma pune sa intru in topicuriile astea ,bravo acuma trebuie sa-mi fac racituri - piftie ca am incurcata. S-au poate se sacrifica maica mea ca o facea in Romania asa de buna! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Shirel, piftie o sa-ti faca Bereea ca ea a adus vorba sau mama ta; eu nu ma mai bag sa fac nimic ca mi-a dat deja batai de cap un tort pe ziua de azi. Eu aseara sa stii ca ti-am facut cocktailul, o sa ti-l pun diseara sa te racoresti putin si maine iti pun si-o poza cu tort ca sa nu mai poftesti atata, sa si mananci ceva . |
|
|