PIFTIE
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Sunday, December 20, 2009 6:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Obligatoriu, de craciun, langa sarmale trebuie si piftie! Ce retete aveti?

Eu fac de obicei din aripi de curcan si gheare de pui. Iese delicioasa! Fierte cu morcov, ceapa, piper, dafin si muuuuuuuuuuuut usturoi.
oanamaria
Scris: Sunday, December 20, 2009 6:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Anul trecut am facut din aripi de curcan fierte pana a cazut carnita de pe os.Am pus sare si morcovi intregi si mult usturoi ,iar ca sa fiu sigura ca se incheaga am pus si gelatina.

Anul asta fac de purcel am picioruse si pun si carne si fierb cateva ore si apoi sare ,morcovi si usturoi.Noua nu ne place foarte aromata cu dafin.
carla
Scris: Sunday, December 20, 2009 6:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
N-am facut niciodata dar as incerca
raly
Scris: Sunday, December 20, 2009 8:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Mai fetelor voi ziceti piftie la racituri?
carla
Scris: Sunday, December 20, 2009 8:44 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
raly wrote:
Mai fetelor voi ziceti piftie la racituri?

Da,da,si aici se spune racituri dar stiu ca e piftieras
raly
Scris: Sunday, December 20, 2009 9:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit.
Mela
Scris: Sunday, December 20, 2009 10:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mesaje: 13514
raly wrote:
A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit.

Raly,daca faci sa nu cumva sa pui poza ca te mananc.
deja am o poftaaaa...in fiecare an cand se taia porcul mancam negresit si racituri essen
raly
Scris: Sunday, December 20, 2009 10:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Sami stai linistita ca nu fac,de obicei la noi se fac imediat dupa revelion sa fie gata de boboteaza!Asa ca mai asteptam chiar putin!Iti pun atuncisic sic
Ely
Scris: Sunday, December 20, 2009 10:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
raly wrote:
A..pai in cazul asta la noi se face numai cu "adidasi"de porc,fara legume fara nimic,se pun adidasii se acopera cu apa si se lasa la fos mic pana cade carnea,sorlicul de pe oase,si cand e aproape gata se adauga usturoi pisat,se aseaza in farfurii si apoi se toarna zeama si se lasa la racit.

Si eu le fac la fel.Vai ce pofta am,cred ca am sa fac acum de Craciun ca nu mai pot rezista pana la Anul nou asa pofta am.love love
danamaria
Scris: Monday, December 21, 2009 7:31 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
Mesaje: 3495
eu la piftie pun adidasi doar ca sa faca cheag. linga adidasi pun carne macra, la fel pun usturoi si o frunza de dafin. spre sfarsit pun si doua boabe de piper.....si evident sare
Maria & Mario
Scris: Monday, December 21, 2009 6:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Da , piftie, racituri ---- aceeasi mancare ! Si noi o avem in meniu saptamana asta , din bulanase de curcanas , cu legume la fiert , apoi ultim clocot cu usturoi , strecurat , scos carnea de pe os, aranjat in castronele si gata ! yes
bereea
Scris: Friday, August 13, 2010 5:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Am mancat niste racituri acasa...o bunatate.Mai ales ca erau facute din cucosul care m-a trezit in cateva dimineti la ora 4.ras
raly
Scris: Friday, August 13, 2010 9:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
bereea wrote:
Mai ales ca erau facute din cucosul care m-a trezit in cateva dimineti la ora 4.ras


hohot hohot hohot Bietul cucos
shirel
Scris: Friday, August 13, 2010 10:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Cine ma pune sa intru in topicuriile astea ,bravo acuma trebuie sa-mi fac racituri - piftie ca am incurcata.banghead banghead S-au poate se sacrifica maica mea ca o facea in Romania asa de buna!
delfinasa
Scris: Friday, August 13, 2010 10:44 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Shirel, piftie o sa-ti faca Bereea ca ea a adus vorba ras sau mama ta; eu nu ma mai bag sa fac nimic ca mi-a dat deja batai de cap un tort pe ziua de azi. Eu aseara sa stii ca ti-am facut cocktailul, o sa ti-l pun diseara sa te racoresti putin ras si maine iti pun si-o poza cu tort ca sa nu mai poftesti atata, sa si mananci ceva hohotcomputerlove.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.