Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Recent am descoperit ca am la bila un manunchi de pietre micute(boala se numeste litiaza biliara) Le am datorita mancarii grase(lapte gras, smantana, carne de porc) pe care am consumat-o de-a lungul anilor. Acum cateva zile am avut dureri ingrozitoare la stomac, am mers la medic si mi-a spus ca e din cauza pietrelor si ca ar trebui sa ma operez. Am observat ca, daca mananc ceva mai gras, imediat apare durere. Ati avut aceasta boala? Cum ati tratat-o? Cunoasteti persoane care au scapat fara operatie? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Mama mea "convietuieste" cu pietricele fara operatie. Regim alimentar drastic fara grasimi si prajeli, plus medicamente - bilobil (parca). am o matusa operata, in lipsa bilei supravietuieste tot cu bilobil. Mai cere sfatul unui medic, totusi. Doar cazurile foarte grave se opereaza. Sanatate! |
|
| Multumesc mult, Mariuta M-am hotarat sa incerc sa scap de caliculi prin tratamente naturiste si dieta drastica, dar daca in 3 luni nu se intampla ceva bun, voi merge pe principiul operatie. Nu-mi place ce citesc aici si-mi pun mii de semne de intrebare: "Exista astazi o unanimitate in ceea ce priveste indicatia Tratamentului chirurgical, in toate cazurile de litiaza, atat datorita riscului mare al complicatiilor cat si datorita posibilitatii transformarii complete in cancer, a litiazei biliare. Unii autori recomanda interventia chirurgicala tuturor bolnavilor cu litiaza biliara" |
|
| mama are de 5 ani pietrele. nu as putea spune ca se simte extraordinar de bine. ori cu operatie, ori fara ... tot regim trebuie. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Laura, sanatate! Eu stiu doua persoane care au trebuit sa se opereze in cele din urma, alte tratamente fiind fara rezultat. Nu vreau sa te descurajez, dar una din persoane este o colega care are un stil de viata extrem de sanatos, este preponderent lacto-vegetariana, nu mananca grasimi, prajeli, mananca multe fructe si legume si totusi a avut probleme cu bila. Ambele au facut operatie cu laser (fara taieturi mari pe toata burta). Dar si eu as incerca un regim strict, inainte de a ajunge la operatie. Multa sanatate! |
|
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Nu este Bilobil ci Colebil ,Bilobilul este pentru cu totul altceva..Multa sanatate Laura. |
|
| mariuta wrote:mama are de 5 ani pietrele. nu as putea spune ca se simte extraordinar de bine. ori cu operatie, ori fara ... tot regim trebuie.
Cred ca le am si eu de ceva vreme. Doctorita mi-a spus ca sarcina a agravat situatia. In sarcina am vomat un lichid verde si am intrebat ginecologul daca e normal si mi-a spus ca sigur am ceva la colicist. Atunci nu l-am luat in seama, dar acum ma intreb daca nu cumva aveam aceasta problema. |
|
| Miru wrote:Laura, sanatate! Eu stiu doua persoane care au trebuit sa se opereze in cele din urma, alte tratamente fiind fara rezultat. Nu vreau sa te descurajez, dar una din persoane este o colega care are un stil de viata extrem de sanatos, este preponderent lacto-vegetariana, nu mananca grasimi, prajeli, mananca multe fructe si legume si totusi a avut probleme cu bila. Ambele au facut operatie cu laser (fara taieturi mari pe toata burta). Dar si eu as incerca un regim strict, inainte de a ajunge la operatie. Multa sanatate!
Da, aici e grav. Eu macar am mancat foarte gras, intotdeauna smantana cea mai grasa de pe piata, laptele cel mai gras, carnea de porc cu grasime multa. Mi-au placut, recunosc si ma simt vinovata. Operatie cu laser? As opta si eu pentru asta, sper sa fie posibil si aici in Iasi. Costa foarte mult? Multumesc pentru sfaturi |
|
|
Multumesc mult, la fel si voua Nimic nu-i mai scump decat sanatatea, o traiesc acum profund pe propria-mi piele. |
|
|
era vorba de bilicol, asemanator cu colebilul, dar mai puternic.
de bilobil cred ca am eu nevoie |
|
|
o intrebare la Sf. Spiridon, la gastroenterologie, eventual la chirurgie.
o cura de apa minerala de la Slanic Moldova, un bilet la tratament nu strica. |
|
| Am vorbit cu colega mea si vin cu precizari. Operatia a fost facuta laparoscopic (deci nu cu laser - cu laser nu stie daca se face in Romania). A costat-o ca 15 milioane in total - preturi de Bucuresti (6,5 milioane - doctorul, cate 1 milion - doi doctori mana a doua si a treia, 2,5 milioane - anestezistul, restul la asistentele din operatie si de dupa). Colega mea te sfatuieste ca in cazul in care nu ai crize insuportabile, sa amani operatia si sa incerci tratamente alternative, ceaiuri, regim in mod special, ea nu este prea convinsa ca a procedat bine operandu-se foarte rapid. Iata un link util: TRATAMENTUL MINIM INVAZIV AL LITIAZEI CAII BILIARE PRINCIPALE - TRATAMENT ÎN ECHIPA E.Târcoveanu Spitalul Universitar „Sf. Spiridon” Universitatea de Medicina si Farmacie ”Gr. T.Popa” Iasi
|
|
| Multumesc frumos, Miru pentru informatii Imi sunt de mare ajutor! Mi-am cumparat ceai de anghinare si de maine ma tin de regim! Pupici |
|
| Multa sanatate! |
|
|
eu nu am putut deschide link-ul |
|
|