Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Aura nu am inteles nimic gresit,stai linistita. Si a mea tot adolescenta este inca si nimic nu e exclus la varsta lor.Momentan sunt multumita,dar cine stie ce mai urmeaza.Eu ma rog sa nu. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Mul?umesc de raspuns, Mihaela. In spranceana vrea de fapt. Mie mi-e teama însa ca nu se va opri la unul. Si nu anturajul e de vina, ca prietenele ei nu au, ci internetul. Admira tatuaje, piercing-uri. Poate sunt eu exagerata, dar mie mi se pare ca nu e ok. Spune ca vrea sa experimenteze, sa vada cum e, ce simti. Nu vreau sa faca infectii sau sa ramâna cu semne. Aa, si i-ar mai placea si doua belciuge in buza de jos. Deci nu in nari, nu alunite... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Poate daca amani isi pierde interesul cu timpul.Eu am facut asa cand a cerut tatuaj.Acum insa situatia e ca cuvantul meu nu mai conteaza , din pacate dupa 16 ani au multe libertati si parintii nu fac decat sa asiste neputiinciosi.Tot ce pot face e reducerea privilegiilor, rebela mea nu are telefon si nici internet , haine cat sa se acopere , am taiat tot.In fine, asta nu e cazul la tine.Cum ziceam, incearca sa amani si pregateste-te sufleteste pentru ziua cand iti intra pe usa cu cele doua belciuge in buza sa ai puterea sa iti musti limba si sa o iubesti la fel .
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Aoleu,ce bine ca ai mei sunt inca mici,suntem inca la faza la care isi cumpara chipsuri pe ascuns |
|
| Sper, Mihaela ca va amâna pana când ii va trece... Stiu ca tu ai trecut prin multe ultimul an si ca ma intelegi. A mea e cuminte. Cu baie?ii înca nu. Nu are idile. Emo?ional ma îngrijoreaza. Si preferinta asta cu gauritul mie.mi se pare nelalocul ei. Vorba ta- nu pot decât sa o iubesc in continuare si, cum spune si Aura, sa ma rog... Carla, sper sa aiba o adolescenta lina tai.
|
|
| Scuze de greseli, sunt pe telefon. Nu mai corectez
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/21/2015 Mesaje: 13
| Hmm,interesanta abordare pentru piercinguri.Eu am 23 de ani,si pot spune ca am piercinguri,parinti la fel au facut nazuri,ca nu e frumos,ca e urat la un baiat , ca lalalalala.Primul cercel lam pus cu acordul lor in urechea stanga la 14 ani jumate daca nu ma insel.Apoi pe la 15 ani a urmat urmatorul fara stirea lor in urechea stanga langa celalalt.Sau crispat ei,sau suparat,insa lau acceptat cu chiu cu vai.Eu tocmai de aia nu le-am spus,am venit cu el pus si punct(daca il da jos dupa ce il pune se infecteaza,toti stim asta) Apoi ultimu cercel a fost acum un an jumate pus in limba,De data asta iam spus mamei,sa cam crucit,dar cand iam zis ca nu ii cer acordu,si ca ii cer doar parerea sa cam obisnuit cu ideea.Tata a aflat mai tarziu Nu sa obisnuit nici acum cu ideea.Chestia e,ce va 'sfatuiesc' eu ca fost adolescent,si actualmente 'oarecum' adult(inca nu pot spune ca is copt la minte in totalitate)Acceptati piercingurile,cat de 'oribile' vi sar parea.Piercingul,se da jos,se astupa gaura oameni buni.Atata timp cat TU ca parinte,stii ce ai in fata usi,nu cred ca te deranjeaza prea tare ca oameni iti judeca copil dupa cum se imbraca,sau ce piercinguri poarta.Eu am fost nevoit sa ii dau jos pe cei din ureche cat am lucrat la paza,insa mie greu fara ei,pare o aberatie, dar parca is ceva din mine,ceva ce pierd cand ii dau jos(pare banal) insa nu pot sa renunt la ei.Am 2 in urechea stanga,si unul in limba care nu se observa decat daca ma joc cu el,sau il arat eu,ori persoana de fata,se tot uita atent in gura mea sa nu ii scape nimic.Am fost judecat de multi oameni,am fost jignit,am primit si felicitari gen "Bravo,eu nu as avea curaj" Insa,cel mai important,niciodata nu iti faci un piercing doar de dragul de a te da mare cu el,sau de a il vedea lumea.Il faci sa il stii ca ai tu,il faci ca iti place,si ca te face sa fi fericit.Piercingul e o arta oameni buni. Fiti multumiti ca nu vor tatuaje,acelea raman patate pe viata.Pe cand cu un cercel,se astupa gaura Este adevarat ca sunt oameni intre oameni,generatia ca parinti mei 45 - 50 au trait pe vremea lu impuscatu,nu era asa ceva.Insa incercati sa va adaptati.Oricat ati spune voi "Il dau afara din casa,il bat,ii pun picioru pe gat etc" E degeaba,e copilu vostru,sange din sangele vostru,va luati de la gura sa ii dati.Prost,tampit,urat,frumos,e al vostru,va doare sufletul,si va garantez,va bagati pielea in saramura pentru copii vostri.Terminati cu lucrurile de genu,lumea evolueaza(se prosteste imi place mie sa spun)Asta e,ori ramaneti in urma ori evoluati o data cu lumea,cu copii vostri o data.Cat de mult mi-as dori si la momentu actual sa am niste parinti open mind(Deschis la minte)Evident,sa li se para normal lucrurile astea.In alte tari nu se uita lumea la tine urat daca ai un piercing in ureche,pe cand eu cand ma duc la tara se uita babele la mine de parca's dracu.Nu trait icu lumea in casa,atata timp cat nu depasesc limita dintre bunul simt,si extremul piercing facut,asa zisa mutilare cu piercinguri extreme facute e ok.Ceva finut,de bun simt. 3 4 piercinguri e ok,dupa deja se sare de limita bunul simt.Dragi parinti,incercati si faceti un efort,sa ne intelegeti pe noi,generatia care le-a avut pe 'toate' voi find generatia de 'sacrificiu' .Traim in era tehnologiei,aflam multe doar prin internet.Nu putem fi tinuti la tarus sa nu aflam,sau sa ne fie ascuns,cand vom scapa,scapam pe drumuri gresite,si nu va fi usor sa ne intoarcem.Vorbesc din experienta mea, am trecut prin multe anturaje,si la ora actuala de nu aveam noroc de 2 parinti care sa aduca pe calea buna,la ora asta eram boschetar in canale.Anturajul distruge vieti,cand ai parinti care stiu sa spuna doar 'nu' si sa nu te asculte,sa nu incerce sa discute pe un ton calm cu tine,sa simti ca vorbesti cu un prieten,nu doar cu un parinte care spune "NU,si NU ramane ca am zis EU" Si ii mai bagi si pumnu in gura cu fraza "Cat stai la mine in casa asa faci" Pai,beitu copil ... din start lai zapacit,si deja el nu te mai vede ca pe un prieten,ci ca pe un gardian al puscarie.Sper ca cu acest 'roman'(mesaj lung)Sa aprind cateva beculete oamenilor care chiar fac eforturi imense sa se inteleaga cu adolescenti.Trebuie sa mai lasam si noi de la noi,sa mai lase si parinti de la ei,mai facem compromisuri,sa ne fie bine.Numai bine si sanatate,daca aveti intrebari,va ascult. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Noi puneam "piercing-uri" in bot la porci....
Si apropo: "sar" se scrie "s-ar" "lam" se scrie "l-am "
"sau" se scrie"s-au" in contextul folosit de tine si la fel pot spune despre "sa/s-a "lai" se scrie "l-ai" si as putea continua.... |
|
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Liviu, tu ai cumva o afacere cu piercing-ul? Ca asa pare! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Iti multumim pentru interventie si pentru lumina ce ai adus-o in cadrul subiectului. Faci parte dintr-o generatie care s-a invatat sa fie tratata cu manusi. Are drepturi si si le cunoaste. Mai putin isi cunoaste obligatiile. Ii sfatuiesti pe parinti sa-si inteleaga copiii, adolescentii, sa le vorbeasca prieteneste. Ok. De acord. Eu ii sfatuiesc pe adolescenti sa incerce macar sa-si inteleaga parintii. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| sousourel wrote:Faci parte dintr-o generatie care s-a invatat sa fie tratata cu manusi. Are drepturi si si le cunoaste. Mai putin isi cunoaste obligatiile.
|
|
| Bine,intelegerea tre sa vina din ambele parti.Cat despre faptul cum scriu eu, vad ca am lezat pe cineva,doamna sau domnul bereea .Cat despre unde puneti voi piercingurile,nu cred ca ma intereseaza atat de mult,daca cauti sa ma 'ataci' cumva,nu iti va reusi,am fost jignit in multe feluri de oameni inchisi la minte,am invatat sa merg inainte,caini latra,ursu merge inainte,insa nu mi-ar fi mare mirarea ca si copii tai cand vor mai creste,sa adauge acele accesori pentru 'porci' Sa spunem doar ca nu felu cum scriu e important,ci mesajul pe care incerc sa il transmit.Am avut un anturaj prost,am abandonat scoala,am reluat scoala iar,am facut seralul .Insa nu mi se pare asa o mare problema felu cum scriu.Stiu,la capitolul gramatica sunt un om mort,si nu ma feresc sa o recunosc. Da sousourel ai dreptate,am fost si suntem o generatie crescuta in puf,nu am negat asta si nu voi nega.Si sunt perfect de acord cu ce ai spus. Si nu aurishta , nu am o afacere cu piercinguri,doar ca ma atrag.Insa am putut si ma lupt din rasputeri sa numai imi fac piercinguri,incerc sa pastrez aceea limita a decentei.E ca un drog,insa ma opresc aici cu piercingurile,Sunt un barbat serios,nu sunt un sclerozat care doreste sa faca rau,sau sa se 'dea mare' sunt un tip normal,am si minusuri,si plusuri ca oricare alt om.Ma astept sa fiu judecat,cum si eu judec pe alti .Mai fac si gafe,ca oricare alt om,mai si intrec masura uneori,per total cea mai grea 'meserie' e sa fi parinte.Sanatate sa fie,daca unul din copii vostri vor sa puna un piercing, si stiti ca aveti copilul incapatanat,mai bine il duceti voi de manuta la un salon sa il puna,decat sa vina cu el pus cine stie pe unde pus,si de cine.Eu piercingurile care le-am mi-au fost facute de diverse persoane,fara saloane.Riscuri sunt peste tot.Daca mai aveti intrebari,curiozitati,voi raspunde cu placere |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| StoneLiviu wrote:Bine,intelegerea tre sa vina din ambele parti.Cat despre faptul cum scriu eu, vad ca am lezat pe cineva,doamna sau domnul bereea .Cat despre unde puneti voi piercingurile,nu cred ca ma intereseaza atat de mult,daca cauti sa ma 'ataci' cumva,nu iti va reusi,am fost jignit in multe feluri de oameni inchisi la minte,am invatat sa merg inainte,caini latra,ursu merge inainte,insa nu mi-ar fi mare mirarea ca si copii tai cand vor mai creste,sa adauge acele accesori pentru 'porci'
Hai sa lamurim cateva lucruri: nu te-am atacat si nici nu te-am jignit! Realitatea e aceasta: in rat la porci, la tauri/boi se pun verigi/piercing-uri.De ce sa imprumutam acest obicei de la animale? Chiar atat de jos am ajuns? Te face piercing-uri mai frumos sau mai destept? Te face mai bun cu ceva?Nuuu!Si atunci?Si sa-ti mai spun ceva: inca n-am vazut "barbat serios" cum zici tu ca esti gaurit prin toate partile.Cat despre intelegerea parintilor pentru copii eu zic asa: toate au o limita! Si vei intelege cand vei fi parinte, cand vei sti cu cate sacrificii se creste un copil si cat doare atunci cand ti se da peste nas de la" un pusti plin de intelepciune si cunoastere a vieti"i! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| StoneLiviu wrote:Insa incercati sa va adaptati.........Terminati cu lucrurile de genu,lumea evolueaza(se prosteste imi place mie sa spun)Asta e,ori ramaneti in urma ori evoluati o data cu lumea,cu copii vostri o data...... Recunosc, pana aici am citit, cu greu, insa imi este de ajuns sa inteleg ideea!
Ne ceri sa evoluam, ok, dar tu consideri ca ai evoluat cu anii ce i-ai adunat?! Intreb si eu, importanta este numai "evolutia" exterioara, fizicul, nu si interiorul - mintea, gandirea, creierul??
Explicatie: evolutia in ghilimele, deoarece eu nu consider ca evoluezi cand te pocesti ~ auto-mutilezi. Trebuie sa fii putin sadic, sa induri durerea pentru ca e la moda. Ma adaptez, da, insa prin selectie; imi inteleg copiii (mici in momentul de fata), inteleg orice atata timp cat nu te auto-vatamezi - aici intra si drogurile. Sper sa nu-mi faca "bucurii" dintr-astea...
|
|
| Bereea,In alte tari,vezi asta peste tot,este considera o arta(ciudat,stiu)Si ca sa iti raspund la intrebare,piercingurile nu le-am pus sa ma 'faca' mai frumos,le-am pus pentru ca eu am vrut,EU ca persoana am vrut sa imi pun asemenea bijuteri.Insa,fie ca vrem sau nu,ce vedem la TV,ne manipuleaza fie ca vrem fie ca nu.Vezi o coafura frumoasa,te gandesti cum ti-ar 'sade' si poc o adopti,vedem vedete,vedem multe lucruri.Cum spuneam nu e nimic vulgar,nu e nimic iesit din comun.Doamnelor,inteleg,aveti o varsta,ati fost crescute in un altfel de mediu.Generatia noastra,sa spun cea dupa revolutie.Am avut libertate,am avut mai multe decat ati avut voi vreodata,sunt de acord,suntem o generatie crescuta in puf,nu prea ne stim indatoririle.Cris-DL ,daca eu consider ca am evoluat cu anii ce iam adunat?Fie ca vrem fie ca nu,evoluam.Medicina,calculatoarele,telefoanele cu touch,viata in sine evolueaza.Cat despre evolutia creierului,din generatie in generatie copii sunt mai destepti,si eu ma uit la generatia 2000+ au ceea ce nu aveam eu.Si le spun ca eu ma jucam ascunsea si alte jocuri si la 16 17 ani.Iar majoritatea la 14 ani fumeaza,drogurile sunt iar un subiect delicat sa ii spun.Nu am incercat niciodata pot spune,fumez doar tigari,insa am prieteni care au fost si saltati pentru posesie,si vanzare.Oameni buni,nu as putea numi 'mutilare' punerea unui cercel,de ar fi sa duc asta la extrem,mutilare ar insemna si cerceii pe care femeile le poarta,si faptu ca la unele fetite li se gauresc urechiusele la varste foarte fragede,uneori chiar dupa nastere,asta numai inseamna mutilare? Ceea ce doresc sa subliniez,este faptul ca in romania,inca a ramas mentalitatea dinainte.Parinti mei la fel imi spun sa ii dau jos cand ma duc la un interviu,ca voi da tot de oameni cu mentalitatea ca pe vremea lu Nea Nicu. Asta ar insemna sa ma prefac,sa fiu un fals.Sunt constient ca atunci cand imi voi intemeia o familie,Piercingul din limba il voi da jos,(sau nu?)Generatia voastra,generatia dinainte de revolutie spun parinti mei,a fost generatia de sacrificiu.Pe vremea lu Nea Nicu, aveai un loc de munca,aveai o profesionala.Erau fabrici peste tot.Acum stau si ma uit la 23 de ani ai mei,ce imi ofera mie romania?Nimic,pur si simplu locurile de munca se gasesc greu,tre sa te umilesti,sa ti capul plecat in pamant sa poti manca o paine,am facut si asta,si o voi mai face.Dar chestia e ca , oameni au devenit mai rai,oameni de etnie roma au inceput usor usor sa ne acapareze,au mai multe drepturi ca noi,si pot continuua asa pana umplu 5 pagini.Nu pot spune ca sunt ala educat,ca sunt ala uns cu toate alifiile,sunt un om normal,am si eu acolo o educatie facuta cum sa putut,dar parinti te educa pana pe la 14 15 ani,apoi iti faci singur educatia Numai faceti din tantar armasar doamnelor,daca vreti sa va arat eu mutilare,va voi arata,ceea ce eu numesc piercing extrem.Numai spuneti de piercingurile normale mutilare.In fond e o mica gaurica care se astupa relativ usor. Am sa va pun la dispozitie un video sa vedeti ce inseamna piercing extrem,si mutilare. Numai reactionati atat de urat cand copilu dvs doreste un piercing,sprijinitil,ca sa aibe curajul sa va spuna mereu cand isi doreste ceva cu adevarat,fara a se gandi cum gandesc eu "Nu imi intreb parinti ca sigur rapsunsul va fi NU" Uitati aici va rog sa vizionati acest video si sa imi spuneti daca piercingurile normal is mutilare,acest video,unde anume ati putea sa il incadrati? https://www.youtube.com/watch?v=g4ZW6oSLnMM |
|
|