Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Fiica mea vrea unul - s-a gandit ea ca in limba, ca sa nu il vad toata ziua... Pe mine ma ingrozeste, o vad ca pe o mutilare. I-am spus ca nu se iubeste pe ea, ca nu se place si ca in momentul in care va fi ok cu ea insasi nu cred ca va mai dori. Sa se impece cu sine si apoi sa vina sa imi spuna ca vrea...
Ce parere aveti? V-ati confruntat cu asa ceva? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Cati ani are?O cam iau razna in adolescenta. Influenta celor din jur,sa fie mai cool, astea isi spun cuvantul acum.Am lucrat in spital si am vazut multe infectii din cauza piercingului.Sa aibe grija unde merge,daca te hotarasti ,sa o lasi sa isi faca.
Fiica-mea incepuse ca vrea tatuaj.Din fericire ,a fost la un casting pentru un job de vara si a intrebat-o daca are semne particulare(tatuaje) .Asa ca a hotarat ca nu isi mai face,ca exista posibilitatea sa fie respinsa la joburi din cauza tatuajelor.Acum rasuflu usurata. Dar nu stiu pentru cat timp...
|
|
| Face 18 ani in toamna. Mai povesteste-mi, da-mi detalii despre ce cazuri de infectii ai avut. Norocoasa fata ta cu interviul! |
|
| Dupa ce face 18 ani,o sa iti spuna ca este majora si face ce vrea.Dar asta nu inseamna ca este si suficient de matura ,incat sa se gandeasca si la toate consecintele ce pot aparea in urma unei actiuni sau alteia.Noi, parintii ,putem sa ii urmarim din umbra,sa ii sfatuim si sa ii sprijinim.
Cat despre infectii,acesetea sunt locale,in functie de locul amplasamentului.Au venit persoane cu secretii purulente,care nu se vindecau de luni de zile. iar piercingul in limba este si mai periculos.Din cauza umflaturii,poate sa se asfixieze.Limba este foarte vascularizata.Pot aparea hemoragii.Apar dificultati de vorbire,etc.Cavitatea bucala este plina de bacterii.Se poate ajunge si la septicemie.Nu mai spun ca, poate avea probleme dentare,pierdere de substanta osoasa,datorita frecarii,afectarea gingiei.
Vorbeste cu ea,daca vrea piercing in limba,sa mearga si sa consulte stomatologul inainte.Auzind riscurile,cu urechile ei,poate ii trece.Daca nu,macar asigura-te ca face la un cabinet autorizat,cu instrumente sterile si are un pierce de buna calitate.Si apoi,igiena e foarte importanta.Succes!
|
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mamiemi, nu pot decat sa ma rog sa o lumineze Dumnezeu si sa nu-si faca piercing! Ma gandesc cu groaza ce ma asteapta si pe mine peste cativa ani! Offf... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| mirela74chris wrote:Dupa ce face 18 ani,o sa iti spuna ca este majora si face ce vrea.
Cred ca as vedea rosu, ca taurul in arena, daca mi-ar spune asta! (scuze de off-topic) Eu nu as permite....dar la mine in familie merge, copiii au fost obisnuiti sa respecte autoritatea noastra de mici! Depinde mult si de felul in care sunt raporturile dintre voi si copii! Oricum, daca ii permiti, in cele din urma, trebuie sa fii constienta ca asta creeaza un precedent si pentru ceilalti copii si trebuie sa cobori standardul pentru toti! |
|
| Stiu, Aura! Eu nu sunt de acord si nici nu voi spune ca sunt. Dar nici nu vreau sa il faca! O macina de mai bine de un an, dar pana acum nu a indraznit... Si daca ai stii ce frumoasa este...Nu ca as fi cioara cu puiul... |
|
| mamiemi wrote:.. Si daca ai stii ce frumoasa este...Nu ca as fi cioara cu puiul... Tocmai! Cheia problemei sta in anturaj...de-acolo i se trage dorinta! Daca nu se razvrateste fatis si este deschisa la discutii, exista o sansa sa o convingi cu vorba buna! |
|
| aurishta wrote: Cred ca as vedea rosu, ca taurul in arena, daca mi-ar spune asta! (scuze de off-topic) Eu nu as permite....dar la mine in familie merge, copiii au fost obisnuiti sa respecte autoritatea noastra de mici! Depinde mult si de felul in care sunt raporturile dintre voi si copii! Oricum, daca ii permiti, in cele din urma, trebuie sa fii constienta ca asta creeaza un precedent si pentru ceilalti copii si trebuie sa cobori standardul pentru toti! `
Aici e vorba de cum am auzit unii copii.Nici noi nu le permitem sa faca tot ce vor.Si fiica-mea e libera sa plece,daca nu ii convin regulile casei.Atata timp cat traieste in casa noastra ,regulile sunt reguli.Incercase marea cu degetul,spunand ca o sa poata decide ea cand va fi majora,dar a venit scurt raspunsul:"daca vrei sa faci doar ce iti convine,atunci esti pe cont propriu". |
|
| mirela74chris wrote:`
Aici e vorba de cum am auzit unii copii.Nici noi nu le permitem sa faca tot ce vor.Si fiica-mea e libera sa plece,daca nu ii convin regulile casei.Atata timp cat traieste in casa noastra ,regulile sunt reguli.Incercase marea cu degetul,spunand ca o sa poata decide ea cand va fi majora,dar a venit scurt raspunsul:"daca vrei sa faci doar ce iti convine,atunci esti pe cont propriu". Chiar nu stiu de ce unii copii cred ca soarele sta mai mult pe cer in ziua in care ei implinesc 18 ani ...ce schimbare formidabila cred ei ca se produce?! Mirela, sper ca nu s-a inteles din postarea mea ca zic ceva cu adresa ...tot asa, in general, spuneam si eu fiindca mereu aud vorba asta la adolescenti! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Mamiemi,fata vrea in limba ca nu il vezi tu toata ziua...Alege calea cea mai periculoasa ca sa te faca pe tine multumita...Eu zic sa cadeti amandoua de acord la un loc mai putin periculos si usor de manevrat adica in nara, ca indiencele,dupa ce se vindeca gaura scapa de veriga si poate pune cercelus mic minuscul ca nu-l vezi pe nara .Incearca sa-ti ascunzi dezgustul in perioada de vindecare cat tre sa stea cu veriga aiai urata dar sa stii ca apoi astia mici cu pietricica chiar arata bine. O alta varianta destul de acceptabila e piercingul Marlyn Monroe ,in buza de sus ,apare ca o alunita cand se vindeca si pune cercelus cu pietricica.Nu e rau Incearca sa o tii departe de percinguri in limba ,buric ,buza inferioara ,spranceana etc ,sunt urate si se infecteaza repede.Negociaza.Asta e sfatul meu de doi lei ,l-am aplicat la mine ,desi la mine nu piercingul e problema ceam mare acum ci boyfrienzii ratati ca nu stiu unde ii gaseste
Sincer mi se pare penibil ca un angajator sa ma intrebe daca am "semne particulare".Da ,am un trandafir pe fesa stanga ,vrei sa-l vezi Nu e treaba lor daca am si unde am tatuaj .Mie imi plac tatuajele frumoase artistice in culori,sunt oameni talentati care stiu sa faca tatuaje de te surprinzi holbandu-te la ei .Tre sa mergi sa ceri portofoliu, referinte de la alti clienti cam asa te dai pe mana lor.Daca accepti artisti ieftini iti trantesc o mazgaleala verde si asa iti duci cruce restul vietii
Az,coincidenta,i am avut o infatisare pentru o amenda de trafic, m-au prins cu telefonul la volan .La sfarsit pe coridor judecatoarea si-a dat roba jos si am ramas gura casca ,avea maneca scurta si un fel de reptila tatuata din umar pana pe la cot incolacita pe bratz, culori tropicale ,ceva senzational as spune eu , oripilant ar spune alti, ma rog fiecare cum priveste muntele .
Eu sunt ultima in masura sa dau sfaturi pe aici ca adolescentul meu e deraiat rau de pe sine dar nu din cauza tatuajelor sau piercingurilor, altele sunt bataliile noastre.Fiecare stie sau invata din mers pana unde poate merge cu restrictiile si cat sa dea drumul la lesa ... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 144
| aurishta wrote:Chiar nu stiu de ce unii copii cred ca soarele sta mai mult pe cer in ziua in care ei implinesc 18 ani ...ce schimbare formidabila cred ei ca se produce!
E usor sa raspundem la asta daca ne gandim fiecare la sine insasi.Asa e legea firii,cand esti mare nu esti mic!
T-mihaela,semnele particulare,trebuie ca e rubrica in formularul legal de angajare,altfel,daca n-ar fi si s-ar intreba de flori de mar, chiar ca se sare calul! |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Legal?Asa ceva e ilegal din start .Sau traiesc eu pe alta planeta |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2015 Mesaje: 144
| Nu stiu daca exista sau nu in formularul de angajare;e posibil sa fie( pe pamant ),cel putin in fisa medicala e sigur. |
|
| t-mihaela wrote:...la mine nu piercingul e problema cea mare acum, ci boyfrienzii ratati, ca nu stiu unde ii gaseste ... Asta zic si eu ca este problema, anturajul!De-aici pleaca dorinta de a face orice de genul asta, tatuaje, piercing, coafuri sau haine bizare...Toate astea pot fi un semnal de alarma: "care este anturajul fiului/fiicei mele"?" De-aici pleaca si celelalte rele! In mana cealalta, am vazut tineri care isi fac piercing doar din dorinta de a se alinia, cumva, la trendul generatiei lor. Depinde de caz! |
|
|