piele uscata
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Thursday, April 12, 2007 9:29 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Si noi sa folosim crema Trixera de la Avene de 2ori pe zi, pentru ca avem pielea foarte uscata, in special pe fata.uff Rezultatele au inceput sa se vada si suntem multumite de acest produs.firstprize
Alyna
Scris: Friday, June 1, 2007 12:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Si noi tot Trixera folosim si suntem multumiti de ea.Lui Matei i-a fost recomandata de un dermatolog pentru ca facuse o dermatita atopica si pielea se usca excesiv, deoarece utilizam si o solutie cu efect de curatire intensiva.Aaa...si pentru bubitele de pe corpul lui bebe(care au aparut probabil din cauza caldurii sau ca o reactie alergica),am folosit o combinatie super:Fucidin H+crema de galbenele+Trixera.In 2 zile nu mai avea nici o bubitayes yes Si era plin saracutul de bubite,mai ales in zona decolteului si pe maini.Sincer nu credeam ca-i vor trece asa usor..
andrada74
Scris: Friday, June 1, 2007 3:56 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
noi ne luptam de vreo luna cu dermatita atopica ce da pielii un aspect urit.
dr. de fam. ne-a dat fucidin, insa nu am vrut sa il dam cu asa ceva. Am fost la un dermatolog f. apreciat aici in oras (dna Zbranca) si ne-a dat Locoid. L-am dat putin si cu circumspectie, stiind ca e cu corticoizi, desi dr. a zis sa dam cu incredere. Nu i-am facut tratam. complet prima data, asa ca a reaparut (desi am auzit ca oricum asa se intimpla). Am fost iar cu el la dr Zbranca si ea a insistat sa facem tratam. cu Locoid. I-au disparut bubitele si, in unele locuri, dupa 4 zile, reapar. Intrebarea mea este cit timp pot da cu acest Locoid? Intreb parintii cu experienta, ei ce au facut? Au dat de fiecare data cind a aparut sau au renuntat? E periculos? Problema e ca bubitele reapar si se extind. Nu mai spun ca am dat cu o gramada de creme de intretinere, BePanthene, AtoDerm, ABCDerm. Greu mai e cu bubitele astea. Precizez ca il alaptez, exclusiv, si are 4 luni si jumatate.
Lilly of the valley
Scris: Friday, June 1, 2007 4:07 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
poti sa mergi pe incredere pe mana dr Zbranca. Eu am mers cu baiatul la ea acum aprox 10 ani, cand era bb, facuse piodermita de la scutecele din maternitate.
este posibil ca dermatita sa persiste si din cauza caldurii.
oricum sanatate si pupici!pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 2:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

andrada74 wrote:
ne-a dat Locoid. L-am dat putin si cu circumspectie, stiind ca e cu corticoizi, desi dr. a zis sa dam cu incredere. Nu i-am facut tratam. complet prima data, asa ca a reaparut (desi am auzit ca oricum asa se intimpla).

In privinta dermatitei atopice nu exiata "tratament complet", ci doar remediu temporar, asta insemnand ca, in ciuda "tratamentului", atopia revine in forta pe o perioada mai lunga sau mai scurta, in functie de reactivitatea organismului si in functie de gradul de maturare a sistemului imunitar.

andrada74 wrote:
Am fost iar cu el la dr Zbranca si ea a insistat sa facem tratam. cu Locoid. I-au disparut bubitele si, in unele locuri, dupa 4 zile, reapar. Intrebarea mea este cit timp pot da cu acest Locoid?

Locoidul este un preparat pe baza de cortizon, deci se foloseste cu prudenta.

andrada74 wrote:
Intreb parintii cu experienta, ei ce au facut?

Noi l-am folosit moderat.In atopia grava am folosit un corticosteroid mai puternic (Elocom sau Advantan, ultimul doar cumparat, primul folosit) timp de 7 zile, concomitent cu un antihistaminic (pe operioada mai lunga sau mai scurta de timp, dupa cum indica medicul si in functie de antihistamnic in speta, unele putand fi folosite mai mult timp, cum este Zyrtecul, scos de pe piata, sau mai scurt, cum este Peritolul.Ketoful si/sau ketotifenul nu le-am incercat, ca dau senzatia de somnolenta, ca si Peritolul).Apoi, la o noua aparitie atopica, am apelat la Locoid, fiind mai slab, folosit de 2 ori pe zi timp de cat mai putine zile, in functie de cum reac tioneaza pielea.

andrada74 wrote:
Au dat de fiecare data cind a aparut sau au renuntat?

Noi am incercat mai multe remedii de tinere in frau a atopiei.Am inceput un tratament homeopat care a dat roade un timp apoi nu ne-a mai fost de folos, apoi am incercat un unguent homeopat de la Boiron, Arnigel care a fost spectaculos de bun si am inlocuit cortozonul pt cateva luni bune cu el, apoi nu a mai dat rezultate nici el, iar de cateva luni bune suntem sub tratament strict homeopat (in forta) si da rezultate foarte bune.Adica atopia reapare dar trece singura.

andrada74 wrote:
E periculos?

Da, este periculos, folosit in exces sau prea des.Subtiaza dermul si scade imunitatea oricum deja scazuta a atopicului.

andrada74 wrote:
Problema e ca bubitele reapar si se extind. Nu mai spun ca am dat cu o gramada de creme de intretinere, BePanthene, AtoDerm, ABCDerm. Greu mai e cu bubitele astea. Precizez ca il alaptez, exclusiv, si are 4 luni si jumatate.

Alapteaza-l cat poti de mult timp.Cremele enumerate de tine nu sunt toate bune.Doar Atoderm este speciala pt pielea atopica si aceasta se recomanda ca intrenere dupa ce eruptia a fost tratatata de tot.Crema nu se da pe leziuni, ci DUPA ce leziunile au trecut.

Sper sa treceti cat mai bine si mai repede peste acest episod urat!
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 4:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
ca tot de discuta aici de bubite pe corp de la caldura va zicem ca si noi am facut de cateva zile. tot la decolteu si pe gatut. copilul meu este spalat in fiecare seara, aproape, mereu schimbam hainutele, toate sunt de bumbac deci nu prea inteleg de ce persista. nu i-am dat cu nimic pt ca am sperat ca vor trece de la sine si nici la medic nu am ajuns.

as putea oare sa folosesc si eu Trixera? o fi bun? am si Fucidin H in casa (l-am folosit cand era mic-mic, la vreo luna, cand facuse o dermatita ciudata pe fata) si Elidel (tot pt dermatite atopice si este f bun) care, daca nu ma insel, si ala are corticosteroizi si parca nu imi vine sa il dau de capul meu.uff
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 4:47 PM
Nivel

Andismom wrote:
ca tot de discuta aici de bubite pe corp de la caldura va zicem ca si noi am facut de cateva zile. tot la decolteu si pe gatut. copilul meu este spalat in fiecare seara, aproape, mereu schimbam hainutele, toate sunt de bumbac deci nu prea inteleg de ce persista. nu i-am dat cu nimic pt ca am sperat ca vor trece de la sine si nici la medic nu am ajuns.

Eu nu i-as da cu nimic, daca bubitele nu se inmultesc si daca sunt "de la caldura".Si Matei a avut bubite de la caldura si le-am lasat in pace.Cand si cand ii tamponam suprafata gatului cu o carpita umeda cu apa calduta (cea rece creeaza vara senzatia imediat urmatoare de racorire ca mai apoi sa i se accentueze senzatia de caldura), deci apa trebuie sa fie cumva la temperatura corpului.

Andismom wrote:
as putea oare sa folosesc si eu Trixera? o fi bun?

Trixera made by Avene este o crema foarte buna, dar buna pt atopici.Poate fi utilizata si pt neatopici, dar cu pielea sensibila si deshidratata dar...este scumputa si nu s-ar justifica folosirea ei daca nu este necesara.Daca singura voastra problema sunt bubitele de la caldura, eu nu i-as da nici nu Trixera.Oeicum, Trixera, ca si celelalte creme pt atopici, nu se folosesc direct pe eruptie, ci dupa ce eruptia a trecut, pt a emolia pielea si a preveni deshidratarea ei (ceea ce duce deseori la eruptie cutanata, dar nu numai acest aspect o favorizeaza).

Andismom wrote:
am si Fucidin H in casa (l-am folosit cand era mic-mic, la vreo luna, cand facuse o dermatita ciudata pe fata)

Daca bubitele sunt de la caldura, Fucidinul nu are ce cauta pe pielea copilasului.Intreaba si medicul dermatolog, ca totusi bubitele se poate sa nu fie de la caldura (adesea ne putem insela cand e vorba de o treaba dermatologica).

Andismom wrote:
Elidel (tot pt dermatite atopice si este f bun) care, daca nu ma insel, si ala are corticosteroizi si parca nu imi vine sa il dau de capul meu.uff

Elidelul nu este conceput pe baza de corticosteroizi, insa...eu l-as evita.Si noua ni s-a prescris acest unguent si pe baza celor citite (numai pe net) am decis sa il tin in casa fara a-l administra lui Matei.Acest medicament a fost retras de pe piata in unele tari, plus ca in Romania se recomanda de la cateva luni, cand pe prospect scrie clar ca nu se foloseste mai devreme de 2 ani. Gasesti multe referinte (majoritatea proaste) pe net despre el.
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:01 PM
Nivel

uff Stele, sa stii ca i-am dat cu Elidel la recomandarea medicului pediatru unde este inscris Andi la circa (nu cel curant care este impotriva lui). si atunci l-am dat pt ca a zis ca are "dermatita atopica". avea niste bubite pe fata care nu i-au trecut cu fucidin h si atunci am ales elidel. ce-i drept, desi folosisem fucidin 3-4 zile si nu s-a vazut nici o ameliorare, cu Elidel, deja la minute de la prima aplicare, bubitele dadeau inapoi. a fost f eficient pt noi insa nu l-am folosit prea mult.

multumesc de raspuns, il las in pace, cum am facut si pana acum. daca nu ii vor trece, o sa mergem la pediatra noastra sa vedem ce ne zice.pupici
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:07 PM
Nivel

Andismom wrote:
uff Stele, sa stii ca i-am dat cu Elidel la recomandarea medicului pediatru unde este inscris Andi la circa (nu cel curant care este impotriva lui). si atunci l-am dat pt ca a zis ca are "dermatita atopica". avea niste bubite pe fata care nu i-au trecut cu fucidin h si atunci am ales elidel. ce-i drept, desi folosisem fucidin 3-4 zile si nu s-a vazut nici o ameliorare, cu Elidel, deja la minute de la prima aplicare, bubitele dadeau inapoi. a fost f eficient pt noi insa nu l-am folosit prea mult.

Da, este eficient (spun cei ce l-au folosit, noi nu stim pe propia noastra pielesic ), dar...se pare ca este mai periculos decat controversatul cortizon, mai ales oferit copilasilor sub 2 ani.Bine ca l-ati folosit putin timp!

Andismom wrote:
multumesc de raspuns, il las in pace, cum am facut si pana acum. daca nu ii vor trece, o sa mergem la pediatra noastra sa vedem ce ne zice.pupici

Sa va fie de bine si...piele cat mai curata va doresc!
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:09 PM
Nivel

pupici pupici
andrada74
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
multumesc mult pentru raspunsuri. de multe ori de aici aflu mai multe decit la doctori care, in romania, nu s-au dezbarat de vechile obiceiuri (nu toti) si tac ca mutii si nu comunica adecvat cu pacientii.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, June 3, 2007 5:52 PM
Nivel

andrada74 wrote:
multumesc mult pentru raspunsuri. de multe ori de aici aflu mai multe decit la doctori care, in romania, nu s-au dezbarat de vechile obiceiuri (nu toti) si tac ca mutii si nu comunica adecvat cu pacientii.

Si eu tot de pe net aflu mai multe informatii si nu de putine ori, cand ma intorc de la vreun medic, verific autenticitatea spuselor lui cu ceea ce gasesc pe net.E drept ca si pe net gasim multe controverse, dar parca ne mai luminam un pic.Am observat ca medicii romani sunt tare lezati cand vad ca stii despre ce vorbesc ei si ii vad asa nervosi cand le pui intrbari mai multe sau mai incomode (de pilda de ce ei recomanda Elidelul, ca eu stiu ca a fost retras pe pe piata - ai mai avea putin si ma dadea afara din cabinet dermatoloaga respectiva, ca ea e medic si eu pacient, ca pun atatea intrebaribanghead )!

Deh...poate scapati usor cu atopia astapupici !
MNiko
Scris: Wednesday, July 4, 2007 12:43 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
De putin timp Cristina a fost diagnosticata cu dermatita atopica. Ea facea des in jurul gurii niste bubite rosii.Inca de pe la 4 luni face asa. In perioada aia ii dadeam cu Bactroban dupa baie - un unguent foarte bun pt bubitele de felul asta si mai ales pt cele de caldura. Din pacate nu se mai fabrica si nici un inlocuitor nu se gaseste.
In timp am observat ca bubitele respective apareau in perioada in care saliva mult din cauza dintisorilor si in special sub suzeta unde statea saliva mai mult. Renuntand la suzeta si bubitele au aparut mult mai rar. Fiinca nu am mai avut bactroban, am observat ca ele trec si singure, printr-o igiena mai atenta a zonei in periada in care saliva mai mult(adica stat tot timpul cu batista dupa ea s-o sterg la gura).
Luna trecuta cand a racit, pt ca o chinuiau si caninii iar a salivat mult si din nou au aparut ceva bubite. Eu stateam linistita in privinta lor, dar medicul de familie pe care il are i s-a parut ca nu trec si ca ar fi dermatita atopica, asa ca ne-a trimis la dermatolog. Cuminti ne-am dus la consultatie si am primit ca tratament 2 medicamente:
1. advantan crema pe care sa-l folosim de 2-3 ori pe luna si numai atunci cand eruptie este foarte puternica
2. trixera crema emolienta, pe care s-o folosim zilnic
Primul nu l-am folosit pt ca eruptia era aproape trecuta, dar a am dat cu trixera seara inainte de culcare. A doua zi era mai rau decat cu o seara inainte. In a doua seara a adormit repede si am uitat eu s-o mai dau cu crema, si eruptia s-a mai estompat. A treia seara ie-am dat iar cu trixera si din nou dimineata arate mai rau. Motiv pt care am renuntat la crema respectiva. Dupa trei patru zile fara sa mai dau cu nimic a trecut totul de la sine.

Trixera poate provoca reactii alergice la unele persoane? Intreb pt ca nu am prospect la ea si nu gasesc nici pe net.

Dermatologul ne-a spus ca eruptia respectiva nu poate fi de la saliva(desi eu am observat ca ca numai cand ii ajunge saliva pe fata apare bubitele alea). E posibil sa se fi inselat dermatologul?
crista
Scris: Thursday, July 5, 2007 1:27 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
MNiko eu am stiu doua mamici care acelasi lucru au patit cu Trixera, si dupa ce nu a mai dat copilul la 2,3 zile au trecut si bubitele. Se poate sa fie totusi de la saliva, nu stiu ca sa zic...tu ai urmarit-o tot timpul de zici ca de la 4 luni facea bubitele ...
...si eu cu David am patit de la 4 luni de cand i-au iesit primii dintisori pana pe la 6 luni si ceva, avea ca o iritatie in jurul gurii ( bubite mici si rozalii ), dar nu mi-am facut griji, ma gandeam ca e de la saliva si nu l-am dat cu nimic, iar in 2,3 zile au trecut. Acum n-a mai facut, dar nici dintisori n-au mai aparut...mai asteptam...
O sa mai caut si eu sa vad poate gasesc prospectul undeva...
MNiko
Scris: Thursday, July 5, 2007 4:48 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
crista wrote:
MNiko eu am stiu doua mamici care acelasi lucru au patit cu Trixera, si dupa ce nu a mai dat copilul la 2,3 zile au trecut si bubitele. Se poate sa fie totusi de la saliva, nu stiu ca sa zic...tu ai urmarit-o tot timpul de zici ca de la 4 luni facea bubitele ...
...si eu cu David am patit de la 4 luni de cand i-au iesit primii dintisori pana pe la 6 luni si ceva, avea ca o iritatie in jurul gurii ( bubite mici si rozalii ), dar nu mi-am facut griji, ma gandeam ca e de la saliva si nu l-am dat cu nimic, iar in 2,3 zile au trecut. Acum n-a mai facut, dar nici dintisori n-au mai aparut...mai asteptam...
O sa mai caut si eu sa vad poate gasesc prospectul undeva...

Multumesc Crista. Credeam ca sunt eu nu stiu cum si dau repede vina pe Trixera. Din intamplare pe Cristina o vazuse si un alergolog dupa prima aplicare si imi spusese ca trixera e foarte bun chiar si pt alergii.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.