Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Adriana&Maya, bine-ati venit printre noi!
Maya, la 5 luni mananca si carnita si branzica? Nu este prea devreme pentru amandoua?
Multa sanatate si multi pupici de aici! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| adriana&maya wrote:diversificarea am inceput-o pentru ca nu se mai satura si nu mai dormea noaptea deloc... mai putin de o ora si ii era foame.
Daca nu se satura, puteai si i dai san atat cat vrea, de cate ori vrea.Stiu ca este un fals mit cum ca daca incepi diversificarea, copilul iti doarme mai bine, dar ...nu stiu din experienta .Matei a dormit bine de la o luna jumate.Citeam cum ca daca sistemul nervos central al coplului nu se matureaza suficient, poti sa ii dai orice altceva, ca el tot se va trezi noaptea.
adriana&maya wrote:petele sunt aspre, cu marginile mai rosii decat centrul si se descuameaza pielea. In contact cu apa se inrosesc rau de tot, chiar daca apa e calaie. majoritatea au disparut dar au ramas cele de pe gat unde s-au mai extins.
Ai cumva fotografii cu eruptia?Cum ai tratat-o?A trecut de la sine sau sub tratament?De cat timp a aparut primul semn de alergie?Ati fost la medic sa va recomande atat tratament cat si regim alimentar si o skema de diversificare special concepta pt.un copil alergic?
Va urez multa sanatate si pofta mare la dievrsificare ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| pediatra ne-a dat Elocom... si a mers binisor... dar nu au disparut toate. Am mers apoi la un dermatolog si ne-a dat Locoid si Sensibio Forte de la Bioderma. Am dat o zi cu Locoid si apoi nu i-am mai dat (am citit ce reactii poate avea la cortizon) Sensibio in schimb o mai folosim pentru ca hidrateaza intens pielea si nu are nici un efect secundar. Dar nici cu asta nu dam prea des... numai cand se usuca pielea prea tare. In rest ii dau cu lapte de corp de la Nivea, cu panthenol la care reactioneaza foarte bine.
dupa ce i-am dat cerealele a inceput din nou sa doarma ca inainte, adica cel putin 6 ore pe noapte fara sa se trezeasca. Stiu ca era bine sa mai asteptam dar eram amndoua atat de obosite incat .... saracuta nici nu mai avea energie ziua...
Pediatra mi-a zis ca nu se stie de la ce a aparut... ea creda ca nu e alimentatia de vina pentru ca nu are reactii negative la nimic deocamdata. Si am observat de curand ca are pete noi care i-au aparut cand aveam praf in casa de la niste modernizari dupa ce a disparut praful nu i-au mai aparut pete noi si cele pe care le avea incep deja sa dispara daca ii dau cu credma de mai multe ori pe zi.
Nu am facut poze cu ele pentru ca nici nu m-am gandit si nici nu aratau foarte rau atunci. Pe gat are mai multe... si sunt rosii mai tot timpul pentru ca saliveaza foarte mult. Cand se uda putin ies in evidenta... in rest stau cuminti . |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miruna a facut pe fata iritatie de la saliva, pe la 3 luni. Parca era fripta. Se intindea spre ureche. Am incercat cu be[anthen, reviken si mai rau se faceau. Asa ca am dat cu crema de galbenele in strat gros, ca sa ramana mai mult timp si a trecut in 2 zile. Au mai aparut usor inca vreo doua saptamani dar am continua t cu crema de galbenele (de la TIS) si ulei de catina (tot de la TIS) si gata
|
|
| Bubitele acelea precum o spuzeala de la balutze nu este ingrijoratoare.Matei a avut asemena bubite ceva timp, vreo 4 luni, dar cum aareau, asa treceau si erau in jurul gurii.Pe gat a avut de cateva ori, dar apoi m-am invatat sa ii pun tot timpul baveta.Aveam una cu guleras care era numai buna!
Elocomul este un produs foarte puternic.Se foloseste in eruptii grave si, in timp, genereaza dependenta, in sensul ca din cauza faptului ca este un produs puternic, pilea se obisnuieste cu el si poate s anu mai ractioneze la el.
In stadii grave (cum a fost Matei), se recomanda ca timp 7 zile sa se foloseasca un produs pe baza de cotizon mai puternic, apoi, daca eruptia cedeaza s intrerupe administrarea iar la o noua eruptie se foloseste un alt produs cu o concentratie mai mica de cortizon, gen Locoid (dar nu mai stiu care din ele le-am folosit, c asunt 3 produse Locoid).
Baia nu trebuie sa dureze la piele atopica mai mult de 10 minute si, imediat dupa scoaterea copilului din baie i se da cu o crema speciala pt.atopie, gen cele de la Bioderma (au o gama formata din 3 produse pt.atopie),Trixera de la Avene sau cea de la Mustela (Stelatopia).Numai aceste 3 creme sunt "admise" de pielea atopicului.se folosesc de doua ori pe zi:odata pe pielea umeda, seara si o data pe pielea uscata dimineata.Dupa 3 luni de la vindecare (sau asa -zisa vindecare), se renunta la ungerea de dimineata.Apoi, dupa alte 3 luni in care pielea copilului a fost curata si nu da semna de uscaciune, se renunta si la ungerea se seara.Altfel, daca in cele 3 luni tot mai apar bubite, se continua ungerea.cremele nu sensibilizeaza, nu contim minuni, sunt "curate" si specila concep pt.pielea uscata, aspra, care nu este hidratata cum trebuie.
Un rol importat in atopie il contituie laptele matern.E bine ca copilul sa fie alaptat cat mai mult timp, dar studiile nu au atenstat cum ca prin alaptare dispare atopia mai devreme decat la copiii alimetati artificial sau mixt.
Deci: 1. crema de la Bioderma o poti folosi zilnic, de 2 ori pe i, ca sa emoliezi pielea.ideal este sa o folosesti fara intrerupere, oricat te-ar rupe la buzunar (toate cele 3 crema sunt scumpe).
2.Alapteaza cat mai mult.
3.Nu mai folosi Elocom.In Ro se recomanda cu nonsalanta cortizonul, de parca ar recomnda suc natural de fructe !
4.Evita excesul de praf, incercand sa nu devii maniaca.In timp copilul se va sensibiliza si mai mult, daca te apuci sa stergi totul cap-coada de cateva ori pe zi.De doua ori pe spatamana stergi praful cu ceva eficient.
Va urez sa aveti parte de o pielicica cat mai curata !
|
|
| cu elocom am dat numai trei zile.. si ne-am oprit... asa ne-a zis pediatra... apoi ti- zis am dat doar o zi cu Locoid. bavetica noi o punem numai la masa pentru ca nu ii place... trage de ea si mi-e frica ca se sugruma. multumim pentru creme... il trimitem pe tati sa cumpere... oricat de scumpe ar fi... orice pentru ingerasul lui. |
|
| spuzeala de la balutze nu este ca avea si pe manuta si pe spate... dar numai pe gat au mai ramas. |
|
| adriana&maya wrote:cu elocom am dat numai trei zile.. si ne-am oprit... asa ne-a zis pediatra... apoi ti- zis am dat doar o zi cu Locoid.
Locoidul il poti folosi kiar si de 2 ori pe zi, la nevoie.Il aplici pana cand vezi c abubitele s-au estompat, nu pana s vindeca complet.Nu se foloseste mai mult de 7, maxim 10 zile consecutiv.
adriana&maya wrote:bavetica noi o punem numai la masa pentru ca nu ii place... trage de ea si mi-e frica ca se sugruma.
Vezi ca se gasesc in comert bavetele cu arici, care se prind la spate.Pt.ca are doar 5 luni, inca mai poti folosi bavete kiar si cu nasture.Este de preferat sa fie numai si numai din bbc, fara pic de plastic, sau palsticul sa nu atinga direct pielea.Pielea atopica suporta greu plasticul si tot ce e artificial, in skimb ii priesc materialele naturale.
adriana&maya wrote:multumim pentru creme... il trimitem pe tati sa cumpere... oricat de scumpe ar fi... orice pentru ingerasul lui.
Ca o parere personala, Trixera de la Avene si Stelatopia de la Mustela mi-au placut cel mai mult.Singura diferenta dintre cele doua este de pret.Prima este 50Ron, a doua 80RON.Ambele te tin cam o luna cu 2 aplicatii pe zi, Stelatopia kiar putin mai mult.De la Bioderma imi palce doar sapunul de spalare (cel likid), care ajunge cateva luni bune.
Atentie mare in alegerea cremei:opteaza pt.cea care emoliaza mai mult pielea.Cei de la Avene au Trixera in doua variante:alege-o pe cea mai pastoasa, nu pe cea "lapte"."Laptele" este mai subtirel si emoliaza mai putin decat cea pastoasa.Ambele intra usor in piele, nu lasa pelicula grasa asupra pielii, nu au parfum sau parabeni.
S-auzim numai de bine ! |
|
| adriana&maya wrote:spuzeala de la balutze nu este ca avea si pe manuta si pe spate... dar numai pe gat au mai ramas.
Inseamna ca atopie este !Daca pe gat sunt pe trecute, poti s aii faci baie in apa de tarate.La noi insa a fost frectie la picior de scaun.Dar, sanatos este.Faci asa:un kilogram de taratze de grau invelit intr-o punga de tifon (nu prea groasa, dar nici prea subtire) se pune la fiert cca 2 ore in apa obisnuita (5 - 10 litri de apa). Atentie, nu completa cu apa. Fierbi la foc mic pana taratza se patrunde cu apa. Cu apa fiarta cu taratze ii faci copilului baie in fiecare seara. |
|
| avem vesti bune... am dat cu Locoid de doua zile si au inceput sa dispara petele asa ca acum ne-am mai calmat. Multumim mult pentru sfaturi Stele... pediatra noastra o tine una si buna ... sa nu-i dam cu nimic copilului, nici chiar cu crema hidratanta... ca trec petele de la sine (desi ea ne-a prescris in prima faza elocom) Acum trebuie doar sa avem grija sa nu mai apara... Voi ati mai avut probleme dupa ce au disparut? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Chiar daca voi vorbiti despre pielea uscata bolnava eu va intreb ce sa-i fac lui Alex ca i se usuca piele pe fatza de la frig. Am cumparat o crema de la Klorene speciala pentru frig care nu are nici un efect spre totala mea surpriza. Asa ca avem obrajorii uscati si rosii si pe mine ma intristeaza de fiecare data cand o vad. Alte creme pentru pielea uscata (dar nu atopica) stiti? Ma gandeam sa-i cumpara una din cremele scrise de Stele mai jos dar intrebarea mea este sunt doar pentru copii atopici? Help Please! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| g_nicoleta2000 wrote:Chiar daca voi vorbiti despre pielea uscata bolnava eu va intreb ce sa-i fac lui Alex ca i se usuca piele pe fatza de la frig. Am cumparat o crema de la Klorene speciala pentru frig care nu are nici un efect spre totala mea surpriza. Asa ca avem obrajorii uscati si rosii si pe mine ma intristeaza de fiecare data cand o vad. Alte creme pentru pielea uscata (dar nu atopica) stiti? Ma gandeam sa-i cumpara una din cremele scrise de Stele mai jos dar intrebarea mea este sunt doar pentru copii atopici? Help Please!
Avene sau Mustela poti folosi linistita. De celelalte nu stiu nimic. |
|
| adriana&maya wrote:avem vesti bune... am dat cu Locoid de doua zile si au inceput sa dispara petele asa ca acum ne-am mai calmat. Multumim mult pentru sfaturi Stele... pediatra noastra o tine una si buna ... sa nu-i dam cu nimic copilului, nici chiar cu crema hidratanta... ca trec petele de la sine (desi ea ne-a prescris in prima faza elocom) Acum trebuie doar sa avem grija sa nu mai apara... Voi ati mai avut probleme dupa ce au disparut?
Draga mea, cortizonul se foloseste pe eruptie, nu pe pete !Petele trec de la sine, in cateva sptamani, luni, in fucntie de gravitate.matei ramasese cu pete, de ziceai ca e dalmatian (el e brunet iar petele erau albicioase).dar dac ai dai doar 2 zile, nu e atat de grav!
Nu uita de hidratare sub orice forma.hidratare interna prin sport de likide, ca atopicul are o piele vesnic insetata, cat si hisratare la nivelul pielii, prin unguente specifice pielii atopice (le-am enumerat mai sus).
Va urez mult succes si...alta data, daca ai nedumeriri, vino aici sane sfatuim !
Noi...daca am mai avut probleme?Daaaaa ...cand si cand.Tinem in frau eurpriie cutanate cu un unguent homeopat (gel de arnica, dar homeopat, produs de Boiron - are importanta atat producatorul, cat si daca profusul ete homeopat, naturist sau alopat) sau..in cazuri mai grave Locoid (exceptional Elocom).Oricum, ii apar mai rar si sub forma mult mai usoara decat acum 1 an.
Daca vrei sa citesti despre dermatita atopica, spune-mi s aiti trimit pe mail maculatura pe care o am.Pana la Paste sigur o termini ! Sanatate multa! |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Chiar daca voi vorbiti despre pielea uscata bolnava eu va intreb ce sa-i fac lui Alex ca i se usuca piele pe fatza de la frig. Am cumparat o crema de la Klorene speciala pentru frig care nu are nici un efect spre totala mea surpriza. Asa ca avem obrajorii uscati si rosii si pe mine ma intristeaza de fiecare data cand o vad. Alte creme pentru pielea uscata (dar nu atopica) stiti? Ma gandeam sa-i cumpara una din cremele scrise de Stele mai jos dar intrebarea mea este sunt doar pentru copii atopici? Help Please!
Poti cumpara o crema exceptionala, pt.piele uscata, indif de varsta, scumputza si ea.Este de la Ducray, Ictyane (ambalj roz).Daca nu o gasesti, da-mi de stire.Este emolienta, nu lasa pelicula grasa, hidrateaza.
Mai poti opta pt.o crema pe baza de galbenele, dar nu de oricare.Cea care mie imi palce ca si compozitie e cea a Mariei Treben, la 25.000.Daca nu o gasesti nici p'asta, ti-o cumpar eu.
Cremele pt.atopie sunt bune si pt.cei neatopici.Acestea sunt concepute pt.pielea sensibila a atopicilor, deci, un copil normal, neatopic, nu pateste nimic.POate doar beneficiaza de efectele bune ale unei creme bune, fara ingrediente nasoale, necancerigene.Cremele pt atopici sunt creme "curate", deci poti folosi cu succes una din ele.
Mustela are gama si pt.piele sensibila. Bioderma are la fel, gama Sensibio pt.piele sensibila. Avene nu stiu ce creme are in afara de Trixera, dar sigur are si pt.piele uscata.
Toate firmele enumerate mai sus sunt firme bune, scumpute...dar care isi merita banutzii in totalitate.
Succes in alegerea cremei perfecte pt.obrajorii Alexandrei ! |
|
| le-am zis pete pentru ca nu sunt foarte intinse... erau doar multe si roii si aspre....are si Maya "amintiri" pe spate si manute... nu mai sunt rosii acolo dar sunt mai deschise decat pielea din jur.Numai pe cele rosii am dat cu Locoid...si acum s-au estompat si le ingrijim cu Trixera. Am evitat sa folosim Locoid-ul dar nu treceau deloc si le avea de ceva vreme.
si Maya e bruneta si din loc in loc are bulinute albe.
As vrea materialul... am cautat si noi si avem cate ceva... dar nu strica niciodata mai multa informatie adresa de mail este ariadna_fieni@yahoo.com: |
|
|