Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Ati uitat de taratea de grau?Bunica stia ea ce stia.Fierbeti intr-un saculet de tifon tarate de grau si varsati apa in baia lui bebe. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:Ati uitat de taratea de grau?Bunica stia ea ce stia. Fierbeti intr-un saculet de tifon tarate de grau si varsati apa in baia lui bebe.
Eu nu am uitat de taratele de grau ....dar ce incomod e sa faci toata treaba asta...sa pui cate 250-1000 gr.de tarate intr-un tifon si sa le fierbi la foc mic timp de 2 ore in 10 litri de apa si apoi sa sa raceasca, sa fie la o temperatura optima pentru bebe si sa ii faci baie intr-o kestie usor cleioasa ....
Intr-adevar, pielea se catifeleaza usor si are efecte minunate asupra organismului in general, indif.de modalitatea de aplicare (noi folosim pe cale bucala 1-2 lingurite de tarate in iaurt, dar de cateva sapatamani am intrerupt si taratele ca contin gluten si nu avem voie ca suntem alergici).
Dar daca copilul nu prezinta iritatii ale pielii sau eczeme sau orice alt fel de afectiune usoara a pielii, eu cred ca este un efort mult prea mare care necesita mult prea mult timp.Daca aveti bunicuti care se pot ocupa de un astfel de "job" part-time e minunat.Pentru mine au fost cateva saptamani de calvar.
Daca pielea este doar usor aspra, fara asperitati (adica fara o pojghita neplacuta la pipaire si daca portiunea afectata nu este extinsa ci doar cojite mici, atunci nu e nevoie nici de creme, nici de uleiiuri, ci doar a se evita orice produs cosmetic (exceptie facand samponul). |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Pielea uscata este rugoasa, aspra, lipsita de elasticitate. In general ea apare prin pierderea sau diminuarea filmului hidro-lipidic de suprafata, prin deshidratarea stratului cornos sau prin tulburarea procesului de keratinizare (ichtioza). Pielea uscata este fragila, se irita usor si se descuameaza in special in zonele expuse. Tratamentul pentru pielea uscata la copii consta in aplicarea cremelor special formulate pentru acestia. Daca fenomenul persista se poate reduce numarul imbaierilor la maxim 3 pe saptamana sau la achizitionarea sapunurilor sau detergentilor hipoalergeni, destinate tenurilor sensibile. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| A incercat cineva sa foloseasca in loc de sapun galbenus de ou? Eu am primit sfatul asta de la asistenta pediatrului bebitei mele, si pana acum nu am avut nici o problema cu pielea. Medicul ei mi-a spus clar sa nu folosesc dupa baie ulei de corp de la Johnson, pentru ca nu este unul din produsele lor cele mai reusite. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| intr-adevar johnson nu e nici pe gustul lui milan,dar nivea e k...dar eu nu-l dau cu creme sau uleiuri,ii las pielea sa respire |
|
| LIA wrote:A incercat cineva sa foloseasca in loc de sapun galbenus de ou? Eu am primit sfatul asta de la asistenta pediatrului bebitei mele, si pana acum nu am avut nici o problema cu pielea.
Cum procedezi cu oul?Adica pur si simplu pui galbenusul crud in palma si il intinzi pe pielea copilului in loc de sapun sau gel de dus?Ai observat ceva efecte de catifelare a pielii, sau bebelul tau nici nu ave pielea aspra si i-ai dat preventiv....Sincera sa fiu, parca nu imi vine sa arunc in baie cate un ou pe zi, si nici sa nu aiba efecte ... |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Dar galbenusul de ou se intareste imediat . Si eu sunt curioasa cum se procedeaza |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| Galbenusul de ou il bati putin intr-un pahar (cum faci la omleta) si ii adaugi putina apa. Nu o sa faca spuma ca sapunul, dar il ungi pe corp cu solutia asta (nu se intareste deloc), pe urma ii dai cu apa. La noi i-a facut pielea catifelata si a ajutat-o sa se curete mai repede, ca dupa ce am nascut-o avea pe ea ca un fel de fisii de piele uscata, nu stiu prea bine cum sa explic. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna... de putin timp si noi am aflat ca Maya are dermatita atopica... si sunt disperata... nu stiu ce sa-i mai fac. Am schimbat detergentul normal cu Persil senstive (in Targoviste nu se gaseste detergent pentru copii) si i-au disparut petele de pe spate si burtica.... dar tot mai are la gat si sunt mai mereu inflamate si totusi nu se scarpina. Am vazut ca si alte mamici au primit ca tratament elocom si locoid... noi le avem pe ambele dar nu le mai folosim.... am dat cu locoid doua zile si i-au trecut bubitele dar a ramas pielea alba. Sapt. viitoare ar trebui sa introducem branzica in alimentatie si nu stiu daca e bine pentru ea (laptele de vaca fiind un alergen) Puteti sa ma sfatuiti cumva?
|
|
| adriana&maya wrote:buna... de putin timp si noi am aflat ca Maya are dermatita atopica... si sunt disperata... nu stiu ce sa-i mai fac. Am schimbat detergentul normal cu Persil senstive (in Targoviste nu se gaseste detergent pentru copii) si i-au disparut petele de pe spate si burtica.... dar tot mai are la gat si sunt mai mereu inflamate si totusi nu se scarpina. Am vazut ca si alte mamici au primit ca tratament elocom si locoid... noi le avem pe ambele dar nu le mai folosim.... am dat cu locoid doua zile si i-au trecut bubitele dar a ramas pielea alba. Sapt. viitoare ar trebui sa introducem branzica in alimentatie si nu stiu daca e bine pentru ea (laptele de vaca fiind un alergen) Puteti sa ma sfatuiti cumva?
In primul rand "Bine ai venit" pe acest forum ! Apoi, spune-ne ce varsta are fetita!In functie de varsta si de alimentatia ei, poate putem sa te jutam cu vreo sugestie!Mai alaptezi? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Adriana&Maya, bine ai venit. Asteptam mai multe detalii despre copilasul tau ca sa te putem ajuta. Alina attached the following image(s):
|
|
| Maya are 5 luni si manca numai laptic de la mami cand i-au aparut primele pete (pe la 3 luni) Acum deja suntem in plina diversificare... cereale, carne de pui, si urmeaza branzica. si nu stiu ce sa fac... am zis ca o mai aman putin sa vad daca are vreo reactie... |
|
| adriana&maya wrote:Maya are 5 luni si manca numai laptic de la mami cand i-au aparut primele pete (pe la 3 luni)
Multe lunite inainte !
Dar...tu scrii de pete !Petele nu apar de la alergie.La alergie apar eruptii cutanate, urate, cu risc de infectie...
adriana&maya wrote:Acum deja suntem in plina diversificare... cereale, carne de pui, si urmeaza branzica. si nu stiu ce sa fac... am zis ca o mai aman putin sa vad daca are vreo reactie...
Pai, cu atat mai mult daca copilul este alaptat, cum de i-ai dat deja si cereale, si carne de pui la 5 luni, apoi asa repede si branzica ?
Unui copil alergic (in special unui sugar, si, cu cat este mai mic, cu atat alimntele i se introduc cu mai mare precautie, mentinandu-se o perioada mai mare intre noile alimente) nu ii introduci mai repede de 2 saptamani un aliment.Exceptional la o saptamana, desi mie personal, mi separe oricum devreme si la o saptamana.Daca as mai avea un bebe acum (cu potential alergic), la 2 saptamani as introduce alimetele noi.
Unui copil alergic ii dai cu mare precautie cereale.Numai de orz, porumb si taioca.Incepi numai cu o singura cerala.Dupa ce ai epuiazt toate tipurile de cereale, cate una singura, treci la cate 2, apoi la cate 3, dar tot cu precautie.In timpul asta nu ii mai dai alt aliment nou.
Carnea as introduce-o dupa 6 luni.Branzica si cam orice lactat, cu foarte mare precautie, dupa 7 luni.
Tu, ca si mama, trebuie sa observi daca in zilele cand mananci lapte in special, ii apar fetitei bubite sau ii apar indif de ceea ce mananci tu.Este posibil ca copilul sa fie alergic la un aliment consumat de tine, caci se stie ca in laptele matern trece orice mama manaca. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana si Maya, bine ati venit!
In privinta branzei, eu zic ca poti sa mai amani introducerea ei, avand in vedere terenul alergic pe care il are Maya.Iar sfaturile date de Stele sunt foarte bune, mai ales cele referitoare la pastrarea unei distante suficient de mari intre introducerea unui nou aliment,fata de cel care il precede, adica 2 saptamani. Spor la diversificare! Daca mai ai intrebari, noi suntem aici! |
|
| diversificarea am inceput-o pentru ca nu se mai satura si nu mai dormea noaptea deloc... mai putin de o ora si ii era foame. am inceput cu cereale Milubrei si nu a avut nici o reactie negativa... dupa vreo 2 sapt. am incercat sa intoduc supita.. dar nu a vrut... am lasat-o si am incercat sapt. urmatoare... a luat vreo trei guri din canita... ca asa o vrea... cu lingura o da afara... La inceput doar supa de legume... zeama... apoi am incercat sa pun si putin cartof.. sa fie mai consistenta... si nu a mai vrut... de la cartof vomita.. in orice combinatie...Carnita mananca doar de 2 zile...
petele sunt aspre, cu marginile mai rosii decat centrul si se descuameaza pielea. In contact cu apa se inrosesc rau de tot, chiar daca apa e calaie. majoritatea au disparut dar au ramas cele de pe gat unde s-au mai extins. |
|
|