Piciul mananca singur?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, November 19, 2006 6:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Dupa varsta de 1 an il lasati sa manance singur? Si daca da, cum arata el si bucataria dupa o astfel de incercare ras ?
Anaida
Scris: Sunday, November 19, 2006 7:14 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Chiar si daca nu mananca singura, bucataria arata ca dupa razbui dupa masa de pranz a Alexandrei, pt ca se misca, imi rastoarna lingurita, mai baga mana in castronel...asa ca, dupa masa, trebuie sa sterg mereu. Singura mananca biscuiti, covrigi, mere, mandarine, dar ciorbica...cred ca va mai dura pana va nimeri lingurita...daca va tine mortis, o s-o las. Razvan, de exemplu, n-a fost amator de mancat singur si noroc cu gradinita asta ca altfel cred ca-i dadeam in gura pana la 18 aniras
leut
Scris: Sunday, November 19, 2006 10:27 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Alex mananca singura mai ales paine cu ceva sau fara. Cand mancam supica, are si ea o lingurita in manuta, pe care o duce la gurita, la nasuc, in ochisori...dar nu ne lasam batute...
Alina
Scris: Sunday, November 19, 2006 10:44 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Tudor mananca orice sigur, cu exceptia alimentelor care trebuiesc date cu lingurita (ciorba, out, spanac, etc)
Vesna
Scris: Sunday, November 19, 2006 10:53 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Razvan mananca singur doar painica, biscuiti/pufuleti, mar (feliute). La mancare, incearca sa ma "ajute", dar nu nimereste intotdeauna, uneori nimereste gura mea! sic
MNiko
Scris: Sunday, November 19, 2006 11:23 AM
Nivel: Guest

Am lasat-o sa manance unele alimente singura inca de pe la 6 -7 luni. Bine-nteles ca dupa terminarea mesei bucataria arata groaznic. Nu foloseam fata de masa si nici covor nu puneam ca sa pot curata usor. Acum deja e mult mai ordonata si am pus covorul. Cu fata de masa mai asteptam un timp.

MNiko attached the following image(s):
19 iunie.jpg

Ely
Scris: Sunday, November 19, 2006 11:29 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Karina papa singura :biscuiti,paine ,para ,bibi cand are ea chefsi tot ce prinde pe jos baga in gura ras
sousourel
Scris: Sunday, November 19, 2006 1:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Incercam, ne straduim... dar ma intreb cum poate zbura iaurtul pana si pe peretele din spatele scaunelului oare iar cand rontaim una-alta... ma intreb daca ajunge si in burtica ceva.. ca pe jos e din plin!
Kiki
Scris: Sunday, November 19, 2006 2:55 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
David papa si bea singur ce poate: pufuleti, biscuiti, bucatele de cascaval, de branzica, biberonul de lapte, de ceai, de suc, canita cu picurator si chiar paharul normal.
delfinasa
Scris: Tuesday, November 28, 2006 2:34 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Ce poate tine ea in mana, solide (paine, branza, fructe, iaurtul de baut, pufuleti etc.), mananca singura, dar ce are zeama, gen ciorbita, supa sau e mai pastos, ca piureul, nu...cand ne asezam in scaunel are si ea lingurita si furculita ei, de plastic, si ia si ea singura, da pe ea, pe jos, e dezastru...dar cum sa invete sa manance singura daca-i dau eu mereu? O las sa se faca precum o purcica si apoi stau 10 min sa curat dupa ea, asta e.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, November 28, 2006 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Dragul meu odor are bunavointa inca de la 8 luni sa manace singurel.Evident ca nu i-a fost dat decat sa incerce cand si candsic .Apoi, dupa 1 an, am mai avut tentative incununate de succese:isi duce singur lingurita cu jumatate de continut dar, parte proasta e ca dupa 6-7 lingurite deja e "satul" si atunci, mai bine ii dau eu sa manance cat trebuie, nu cat are kef domnul sa duca la gurita.

Acum 2 saptamani parca am fost in vizita la socri.Eu mancam salata de beuf si Matei a vrut si el.A mancat singurel mai bine de 200 de grame de salata, fara a se plictisi sau fara a obosi, ca de obicei.Insa reveniti acasa, prefer in continuare sa ii dau eu sa manance, deocamdata.

Daca e vorba de bucatele, biscuiti, carnita, cartofi, mananca singurel de mult timp.Daca e vorba de piure de fructe, legume, iaurt, samantana, prefer sa ii dau cu lingurita eu.La ciorbita, nici nu mai vorbesc.Prefer oricum sa nu ii dau deloc.

Dar, nu imi fac griji...va invata sa manance singurel la cresa/gradinita.

Mie una nu imi place sa stau la masa un veac, sa vad copilul murdar precum un porc, bucataria precum o cocinaangry ....Dupa ce ca as sta veacul ala la masa sa se balaceasca el in mancare, de saturat oricum nu s-ar satura, ar trebui sa il skimb de haine de nu stiu cate ori pe zi, sa spal de nu stiu cate ori pe sapatamana, sa fac smotru prin bucatarie de cel putin 3 ori pe zi....No waynu ...nu m-am nascut sa fiu sclava!Am nevoie si eu de timp, de liniste, de curatenie...si atunci ii dau puiului ca la pasari in cioc pana....cand n-o mai vrea elsic !
MNiko
Scris: Tuesday, November 28, 2006 8:14 PM

stele_pe_cer wrote:

Mie una nu imi place sa stau la masa un veac, sa vad copilul murdar precum un porc, bucataria precum o cocinaangry ....Dupa ce ca as sta veacul ala la masa sa se balaceasca el in mancare, de saturat oricum nu s-ar satura, ar trebui sa il skimb de haine de nu stiu cate ori pe zi, sa spal de nu stiu cate ori pe sapatamana, sa fac smotru prin bucatarie de cel putin 3 ori pe zi....No waynu ...nu m-am nascut sa fiu sclava!Am nevoie si eu de timp, de liniste, de curatenie...si atunci ii dau puiului ca la pasari in cioc pana....cand n-o mai vrea elsic !

Subscriu si eu la aceasta parere.
Miri
Scris: Tuesday, November 28, 2006 10:57 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
In general, o las pe Sara sa manance singura biscuiti, pufuleti, fructe...Cand e vorba de mancare pregatita, prefer sa i-o dau eu.
Nu imi place ca masa sa se prelungeasca nejustificat de mult, plus ca are obiceiul sa se sature repede de stat in scaunel, asa ca timpul trebuie exploatat la maxim, cat mai eficient!ras
MNiko
Scris: Wednesday, December 20, 2006 12:58 AM

Am facut experienta de a o lasa sa manance singura cu lingurita iaurtul si piureul de cartofi. A fost foarte incantata, iar acum vrea si ciorba s-o pape singurica. Se murdareste destul de mult mai ales la ciorba (mai baga mana sa ia cate un cartof) dar vad ca insista sa-si duca singura la gura.
kali
Scris: Wednesday, December 20, 2006 7:22 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Stim si noi cum estebanghead ... dupa masa arata totul ca la porci.
Intotdeauna Alexia are o lingurita si un castronel cu mancare in fata, din care se serveste singura sau imi da mie.ras Ca sa fiu sigura ca ajunge ceva si in stomacel, nu numai pe jos, o hranesc eu din alta farfurie; in acest fel stiu si ce cantitate a mancat.
La ciorbe, pentru a evita un dezastru si mai mare, ii dau paine in manuta pe care o mananca singura, iar eu sunt responsabila cu lingurita.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.