Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Mi-am patat o pereche de pantaloni din lana care se curata numai chimic.Nu stiu cu ce i-am putut pata, dar cert este ca la curatatorie nu mi-au iesit petele.Pantalonii sunt sare cu piper , iar petele sunt galbui. Cum as putea sa le scot? Ce as putea sa mai incerc? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Bereea, daca e cu grasime incearca detergent de vase, spuma sau un detergent de tapiterie tip spray. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| fetelor dar petele de banana stiti ceva? are fi-mea o bluza alba si n-am putut s-o spal imediat dupa murdarire si acum a ramas cu picatele maro Bereea daca imi permiti o gluma: poate se curata cu foarfeca!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| roxinthya wrote:fetelor dar petele de banana stiti ceva? are fi-mea o bluza alba si n-am putut s-o spal imediat dupa murdarire si acum a ramas cu picatele maro Bereea daca imi permiti o gluma: poate se curata cu foarfeca!
Incearca sa pui vanish pe pata si apoi baga la masina la spalat,din nou
Bereea,daca nu sa curatat la curatatorie inseamna ca pata asa ramane |
|

| Tocmai, asa mi-au zis si doamnele de acolo.Si mi-au mai zis sa incerc cu un pic de clor , ele nu si-au asumat responsabilitatea. La masina de spalat nu-i pot baga ca raman chiar fara ei. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| bereea wrote:Tocmai, asa mi-au zis si doamnele de acolo.Si mi-au mai zis sa incerc cu un pic de clor , ele nu si-au asumat responsabilitatea. La masina de spalat nu-i pot baga ca raman chiar fara ei.
incearca cu spray de curatat cuptorul,eu mi-am scos foarte multe pete care mi s-au spus ca nu se scot cu nimic.Sprayaza si lasa un timp asa sa intre in material ,pe urma spalat la mana locul .Succes |
|

| multumesc, Shirel , voi incerca |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Si daca nici asa nu merge, revolutioneaza-i cu niste fluturasi, floricele din material.. etc..
eu mi-am stricat niste pantaloni gri inchis odata cu superglue.. am desenat cu creionul pe deasupra si nu se mai vedea.. dar dupa un timp s-a crapat materialul ala ca era casant va dati seama.. |
|

| Pantalonul este elegant,iar locul unde sunt patati ...nu prea merg nici fluturasi, nici altceva.Plus ca sunt vreo 4 pete destul de marisoare.Nici macar nu-mi dau seama ce pot fi. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Bereea, daca sunt pete de grasime/suc de fructe/cafea eu le scot cu "vanish" sau "sgrassatore" spray din acela galben, il lasi sa actioneze ceva timp pe pete si apoi speli pantalonii. Esti sigura ca petele nu sunt de la clor ? cind faci piata mai e cite o sticla care nu e inchisa bine...sau l-ai fi putut atinge fara sa-ti dai seama pe la vreo toaleta Cum a spus si Ingerash, daca nici la spalatorie nu au reusit sa scoata petele...sunt putine sanse |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| mama Alessiei wrote:Esti sigura ca petele nu sunt de la clor ?  cind faci piata mai e cite o sticla care nu e inchisa bine...sau l-ai fi putut atinge fara sa-ti dai seama pe la vreo toaleta
Si eu tot la clor m-am gandit, asa mi-am distrus salopeta de gravida la cumparaturi. Cand am ajuns la casa sa platesc aveam niste pete ciudate usor rosiatice ca materialul era negru.
Oricum ideea celor de la spalatorie sa dai cu clor mi se pare cam de neprofesionisti, clorul arde, pateaza, este tare mofturos. Sigur gasesti solutii de pete dar cateodata sunt si unele mai speciale atasate pe viata de haine. Succes Bereea! |
|

| Nu, nu sunt clor.am sa incerc cu vanish - la el mi-a fost primul gand - dar trebuie sa-mi fac curaj |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| bereea wrote:Nu, nu sunt clor.am sa incerc cu vanish - la el mi-a fost primul gand - dar trebuie sa-mi fac curaj Pai nu mai ai ce pierde. Din cate stiu Vanish curata prin intermediul oxigenului activ deci nu-i foarte invaziv asupra materialului. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Stefan si-a varsat sticla de ulei pe el acum 2 zile pe salopeta de blugi,camasuta si vestuta de lana de am zis ca mor si deja le vedeam la gunoi ,dar am pus Vanish lichid pe ele apoi la masina la 30de grade si sunt ca noi.Nu as fi crezut ca scoate si uleiul ,dar e super bun. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| oanamaria wrote:Stefan si-a varsat sticla de ulei pe el acum 2 zile pe salopeta de blugi,camasuta si vestuta de lana de am zis ca mor si deja le vedeam la gunoi  ,dar am pus Vanish lichid pe ele apoi la masina la 30de grade si sunt ca noi.Nu as fi crezut ca scoate si uleiul ,dar e super bun.
Da este super bun |
|
|