|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/2/2010 Mesaje: 78
| Fetelor, ajutooor! Stie cineva cum se scoate ceara, in afara de tehnica "ziar- fier calcat"? Puloverul pe care l-am purtat in noaptea de Inviere e plin cu ceara (cineva a scapat candela) si dak pun fierul de calcat il distrug fiind tricotat.... |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| merryl wrote:Fetelor, ajutooor! Stie cineva cum se scoate ceara, in afara de tehnica "ziar- fier calcat"? Puloverul pe care l-am purtat in noaptea de Inviere e plin cu ceara (cineva a scapat candela) si dak pun fierul de calcat il distrug fiind tricotat....
cam greu cu tricotate nu stiu daca ar merge http://casa-practica.blogspot.com/2010/03/cum-sa-inlaturam-ceara-de-pe-haine.html |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Mai multe filmulete pentru indepartat pete aici http://www.videojug.com/film/how-to-clean-chocolate-from-a-carpet |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| multumim Ingeras |
|

Inregistrat: 5/1/2010 Mesaje: 2
| Buna tuturor, Eu am rezolvat problemele cu petele cu Nufar - solutie pentru scos pete (recipientul e verde si seamana cu acela cu solutie de spalat geamuri). Baietelul meu avea toate hainutele patate cu tot ce se putea pata, de la ciocolata, sucuri, fructe, picaturi de Ferrum, pana la iarba, pamant si zugraveala de pe pereti. Eram deja exasperata, saracul Vanish isi daduse demisia de ceva vreme de spaima, asa ca la o raita printr-un supermarket am dat de solutia asta, era ieftina si am zis sa o iau, de curiozitate macar. A curatat absolut tot, nu mi-a venit sa cred . M-am temut sa nu distruga materialele, dar cel putin pana acuma n-am avut probleme (il folosesc de o luna, dar zilnic). N-am incercat (inca) pe lana, doar pe bumbac si sintetice. Sper sa va fie de folos. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| MiriH wrote:Buna tuturor, Eu am rezolvat problemele cu petele cu Nufar - solutie pentru scos pete (recipientul e verde si seamana cu acela cu solutie de spalat geamuri). Ceva ce inca nu am incercat pentru canapeua mea in rest, cam tot ce era mai scump si laudat nu a dat nici un rezultat. |
|

Inregistrat: 5/1/2010 Mesaje: 2
| Instructiuni de utilizare : In primul rand te sfatuiesc calduros sa-ti pui manusi , eu am facut pe viteaza si nu mi-am pus prima data si dupa 15 minute aveam 10 morcovei in loc de degete (se pare ca nu ataca tesaturile, dar nu-i deloc prietenoasa cu pielea... umana). Iei un burete (preferabil deschis la culoare, poate nu conteaza, dar eu n-am riscat sa se ia culoarea de pe burete), spray-ezi bine cu solutia, freci cu buretele petele sa interactioneze solutia cu ele, lasi cam un sfert de ora, clatesti si studiezi rezultatul; daca n-a iesit cum trebuie mai repeti operatiunea o data sau de doua ori, poate sunt pete mai incapatanate. BAFTA! 
Pentru merryl: Incearca operatiunea cu ziarul si calcatorul, insa in loc ziar foloseste servetele si in loc de calcator uscatorul de par, presezi tu cu mana cand s-a incalzit si asa nu se intinde materialul. Nu am testat metoda, ca nu am avut ocazia, am auzit-o si eu de la altcineva mai demult. Teoretic, ar trebui sa functioneze, ca si uscatorul incalzeste si topeste ceara, iar servetelele absorb, insa ... vorba aceea, practica ne omoara. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Dar petele de ulei de pe haine cu ce le scot |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| cristinaflorina wrote:Dar petele de ulei de pe haine cu ce le scot Eu le scoteam cu detergent de vase sau sgrassatore daca se gaseste in Romania |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| cristinaflorina wrote:Dar petele de ulei de pe haine cu ce le scot eu pun Solutie de vase pe pata inainte de a o pune in masina de spalat |
|

Inregistrat: 4/18/2010 Mesaje: 99
| eu cand am avut pata de ulei imediat am pus pudra de talc pe pata si dupa ce a absorbit uleiul spalam haina. Daca nu se poate in momentul producerii problemei, eu am mai scos cu acetona
|
|

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| cristinaflorina wrote:Dar petele de ulei de pe haine cu ce le scot
Cristina incearca solutia de curatat cuptorul,eu pe aceea o folosesc la mai majoritatea petelor si este excelenta binenteles foloseste-o cu manusi fiindca ustura pielea. |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Multumesc fetele. Pata nu e chiar mica deoarece scumpul meu copil mi-a varsat ieri mo sticla de ulei pe parchet pe el peste tot in casa. |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Fetelor,dar venishul cum vi se pare?l-am incercat acum cativa ani si nu mai retin ce rezultate a dat. Eu petele de ulei de pe haine le scot la fel ca voi cu detergent de vase.Dar petele de ciocolata? A manact fii mea o inghetata topita...si s-a facut ca o purcica pe o bluza superba roz deschis.Nici la a 2 a spalare vad ca nu ai iesit definitiv .Si am spalat-o la mana!Voi cum scoateti petele de ciocolata? |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| pe raftul cu solutii antipete din hipermaket, gasesti o sticluta mica Dr. ....(numaistiucum). Da rezultate sigur. Am folosit-o. |
|
|