Petarde, ponitori - pedeapsa penala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, December 6, 2006 12:06 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006

Folosirea de petarde si pocnitori se pedepseste - infractiune

Folosirea petardelor sau a pocnitorilor, exceptând evenimentele organizate de firme de profil, devine, începând din acest an, infractiune si se pedepseste cu închisoare de la trei luni la un an.

Astfel, atât cei care folosesc sau detin, cât si cei care comercializeaza obiecte pirotehnice trebuie sa stie ca, fata de anul trecut, în acest an, noua lege prevede, în loc de amenzi, pedepse cu închisoarea cuprinse între trei luni si un an.

În urma celor 420 de incidente, înregistrate în 2005, soldate cu doi morti si mai multi raniti, în ciuda impunerii de noi restrictii, autoritatile au decis ca, începând din acest an, sa mai fie interzise si alte categorii de obiecte de ''distractii''.

Astfel, cele din categoria a II-a: baterii de artificii, petarde, rachete - au fost interizse cu desavârsire, singurele obiecte pirotehnice care pot fi folosite fara încalcarea legii fiind cele din clasa I: artificii, jerbe, mini facle, stelute - a caror continut de material pirotehnic nu depaseste trei grame.

Obiectele pirotehnice interzise persoanelor fizice pot fi folosite doar la evenimente organizate de firme avizate în acest sens.

În cazul copiilor, care sunt cei mai mari amatori de astfel de obiecte pirotehnice, parintii vor raspunde.

Copiii nu raspund penal pâna la vârsta de 14 ani.

În 2005, românii au folosit peste 1.700 de tone de obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, exploziile acestora, în principal la trecerea dintre ani, producând moartea a doua persoane si ranirea altor peste 450.

Politia urmeaza sa identifice toate firmele detinatoare de materiale pirotehnice.

În tara, la momentul de fata, exista 1.200 de tone de produse pirotehnice, din care peste 800 fac parte din categoria celor interzise.

Sursa: Mediafax
MNiko
Scris: Wednesday, December 6, 2006 12:47 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Foarte bune masurile. Desi un prim rezultat ar fi ca de sarbatori cerul orasului nu o sa mai fie luminat, dar mai bine lipsa decat atatia raniti, nu mai spun morti. Poate asa incep si la noi primariile sa organizeze niste focuri de artificii adevarate, care "sa iti ia ochii"
codruta
Scris: Wednesday, December 6, 2006 12:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

sper sa fie serioasa treaba.
Am urat pocnitorile petardele si celelalte accesorii, cu atat mai mult cu cat anul trecut, cand medeea avea doar 2 saptamani, la fiecare pocnitoare mi se trezea copila speriata.
Kiki
Scris: Wednesday, December 6, 2006 12:49 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Si eu consider ca masura este buna. Am auzit de atatea cazuri de raniti si morti cu nenorocirile astea, ca imi era frica sa mai ies afara...
Cris-DL
Scris: Wednesday, December 6, 2006 12:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Si mie mi-e groaza de pocnitori, petarde what chiar este o masura buna, dar sunt sigura ca se va mai folosi si de persoane fizice, fara sa fie ceva organizat si avizat plans
mihaela75
Scris: Wednesday, December 6, 2006 6:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
in sfarsit s-a dat legea?Sa vedem daca se si respecta.Nu-mi vine sa cred cum era acasa ...pocnitori de cumparat la orice colt , ti=era si frica sa treci cu copiii pe strada sa nu-ti bubuie in fata.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, December 6, 2006 8:53 PM
Nivel

In sfarsit am sa pot iesi din casa in seara de Anul Nou? oare Credeti ca tine minunea asta la romani? Am urat dintotdeauna bombardamentele cu care eram recompensata de vecini de la etajele superioare si atragandu-le atentia i-am suparat ca nu stiu sa ma distrez? oare unde era distractia?disputa
danab
Scris: Thursday, December 7, 2006 11:42 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Anul trecut a fost mai bine, ca erau foarte putini cu pocnitori. Sper ca anul asta sa nu mai fie delochail
Cris Rusu
Scris: Thursday, December 7, 2006 11:51 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
Of, cand ma gandesc... Chiar credeti ca nu vor mai fi "Bombe, bombe, pocnitori" pe la colturi? Eu nu... Pana si al meu sot mai are din anii trecuti, si mi-a spus ca nu cumva sa cred ca le arunca la gunoi... banghead
Acum, vorba lui: Sunt curioasa daca politia va alerga pe strada dupa toti pustii care trag cu bombe, la tot pasul...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.