Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Andismom wrote:...medicul mi-a atras atentia ca pestele poate fi deosebit de periculos pt copii. o data din cauza oaselor care sunt greu de gasit in unele cazuri (adica pestele trebuie sfaramat in mana de catre mama si cautat de cateva ori pt a evita riscul de inecare cu oase) si, cel mai nasol, daca nu este proaspat poate produce toxinfectii alimentare foarte grave care se pot solda si cu moartea. Doamne fereste! asadar, dr mi-a recomandat sa nu ii dau decat peste proaspat, adica viu, pe care sa il vad eu ca misca si sa prepar imediat. in nici un caz peste congelat. ea zice ca dezvolta nu stiu ce minuni si poate fi foarte periculos.
Si eu stiam asta... tot medicul mi-a spus... de fapt vreo 3. Insa eu am riscat si i-am dat si congelat pentru ca, desi nu-mi este greu sa-i cumpar peste proaspat si sa i-l prepar, stau mereu cu stress ca mi-a scapat vreu os- doua, chiar daca sunt foarte atenta. Asa ca de fiecare data cand cumpar file, mananc eu intai. Daca nu patesc nimic, dau copilului fara grija, mai ales ca dintr-o punga papa mult si bine. |