Peste pentru bebe
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, November 13, 2006 9:38 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
De la ce varsta ati introdus carnea de peste pentru bebe si ce fel de peste i-ati dat? Cum il preparati?

Eu am luat acum sa ii dau lui Andrei niste file de salau, o fi bun, n-o fi bun?

Cum sa il pregatesc?

Cum ma asigur ca nu are nici fir de os?
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 9:42 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu i-am dat cam orice tip de file...Fierbeam carnea de peste, o pipaiam bine sa vad daca nu a scapat vreun os pe acolo si apoi o amestecam cu orez si cu legume (morcov, ceapa, porumb si mazare)...manca de nu se poate ras
Roxanel
Scris: Monday, November 13, 2006 9:45 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Kiki wrote:
Eu i-am dat cam orice tip de file...Fierbeam carnea de peste, o pipaiam bine sa vad daca nu a scapat vreun os pe acolo si apoi o amestecam cu orez si cu legume (morcov, ceapa, porumb si mazare)...manca de nu se poate ras

Kiki, pe la cate luni ai introdus pestele?
aidaalex
Scris: Monday, November 13, 2006 9:46 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am inceput sa-i dau lui Alex pe la 9 luni. Ii iau file de cod. Il fac in aburi in tigaia de teflon sau la cuptor cu legume. Eu il zdrobesc in mana inainte sa i-l dau.
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 9:46 AM
Nivel

Roxanel wrote:

Kiki, pe la cate luni ai introdus pestele?

7-8 luni...cam asa...
TatyKS
Scris: Monday, November 13, 2006 10:10 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Si noi am mancat pestic de pe la 8 luni , dar mereu facut la cuptor cu legume si unt, si ii place foarte mult.
danab
Scris: Monday, November 13, 2006 12:29 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Eu ii dau peste de la 7 luni. Il fierb in supa de legume sau il fac la cuptor cu legume, oregano, busuioc. Pana acum i-am dat fitofag si crap si a papat bine.
Adriana, vezi ca mai sunt moduri de preparare si la subiectul Peste in alimentatia bebelusului
Ely
Scris: Monday, November 13, 2006 3:52 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Karina avea in jur de 8 luni cand am inceput sa-i dau peste,a fost bechamel cu peste de la Nestle,si inca unul tot de la Nestle se numeste Linguada nici nu am cautat cum se traduce astept dictionarul de la teora saptamana aceasta ca sunt multe cuvinte care trebuiesc studiate.Apoi am cumparat file de peste congelat ,dar sa ai grija ca aici am gasit cateva oase si asa cum a zis si Aidalex l-am zdrobit in mana.Ma gandesc s-ai cumpar pe cel mai bun dar tot nu sunt sigura daca nu are oase,asa ca de cate ori este nevoie sa-i cumpar borcanel i cumpar peste ca restul pui,vita gatesc in casa pentru ea.
Andi&Mariuca
Scris: Monday, November 13, 2006 9:30 PM
Nivel

eu i-am dat prima data pe la 8 luni jumate dar pastrav. i-am dat foarte putin pt ca avea oase desi se stie ca pastravul este un peste cu putine oase... a papat, eu i l-am facut la cuptor cu usturoi si ulei de masline - reteta recomandata de medicul pediatru - si a fost delicios.
stiu ca se poate da la copilasi asa de mici pastrav, salau, crap dar medicul mi-a atras atentia ca pestele poate fi deosebit de periculos pt copii. o data din cauza oaselor care sunt greu de gasit in unele
cazuri (adica pestele trebuie sfaramat in mana de catre mama si cautat de cateva ori pt a evita riscul de inecare cu oase) si, cel mai nasol, daca nu este proaspat poate produce toxinfectii alimentare foarte grave care se pot solda si cu moartea. Doamne fereste! asadar, dr mi-a recomandat sa nu ii dau decat peste proaspat, adica viu, pe care sa il vad eu ca misca si sa prepar imediat. in nici un caz peste congelat. ea zice ca dezvolta nu stiu ce minuni si poate fi foarte periculos.
eu am luat de buna ce a zis si m-am conformat. tot ea mi-a spus sa nu ii dau nici macar conserve de peste de orice fel si nici borcanase de mancare pt bebelusi cu peste.
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 9:34 PM
Nivel

Nu stiam chestia asta...mie nu mi-a zis asa ceva...uff
Andi&Mariuca
Scris: Monday, November 13, 2006 9:48 PM
Nivel

sa stii kiki ca si pe mine m-a socat si am crezut ca nu aud bine... can dmi-a zis toata polologhia asta, mi-a picat fatza si m-am desumflat instant pt ca eu imi facusem planuri ca ma duc si ii iau salau congelat si ce mai festin tragem noi...
se pare ca exista un risc destul de mare de toxinfectie alimentara. ea mi-a spus ca si la adulti exista acest risc. imi dadea exemplu un vecin de-al ei care a ramas cu o semipareza de la asa ceva.
oricum, daca tot ii dau peste mai sigur este sa il iau viu si gata, am terminat tot balciul! nici nu stau sa ma intreb daca a fost proaspat si cate maini s-au "spalat" pe el!
sousourel
Scris: Monday, November 13, 2006 9:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Nici eu nu stiam... dar am gatit de multe ori peste cumparat congelat ... si ne-a placut grozav, nici n-am avut probleme.
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 9:55 PM
Nivel

sousourel wrote:
Nici eu nu stiam... dar am gatit de multe ori peste cumparat congelat ... si ne-a placut grozav, nici n-am avut probleme.

Nici noi nu am avut probleme, oricum mancam destul de rar peste!
sousourel
Scris: Monday, November 13, 2006 9:58 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Kiki wrote:

Nici noi nu am avut probleme, oricum mancam destul de rar peste!

Noi mancam cel putin o data pe saptamana si file, si peste luat intreg si dezosat manual.... la gratar, la cuptor, chiar si fiert ... chiar nu mi-am imaginat ca ar putea provoca asemenea probleme....oare
Kiki
Scris: Monday, November 13, 2006 10:08 PM
Nivel

Noi mancam o data la doua-trei saptamani si tot file...pregatit la cuptor ori pe gratar...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.