Nivel: Membru
Inregistrat: 8/21/2007 Mesaje: 58
| Si eu vreau poze,amanunte despre drum si cazare si impresii .Si pe noi ne-a batut un gand de plecare in Delta dar am renuntat pentru ca acolo unde vroiam sa mergem (nu mai stiu cum se numeste localitatea )nu puteam ajunge cu masina .Trebuia sa lasam masina in Tulcea si de acolo mergeam cu vaporasul pana la destinatie.Niste prieteni de-ai nostri merg in fiecare an acolo si vin cu 100 kg de peste (ce prind plus ce cumpara de la localnici).
Apropos ,cine stie reteta de peste marinat(ptr conservare pe iarna-aia cu ulei,otet....si nu mai stiu ce )Am incercat-o odata mai demult , la gust era grozava dar nu se macerasera oasele .O pescarita inraita ,colega de-a sotului meu a zis ca greseala mea a fost ca am pus tot pestele in oala si cica trebuia in cratita
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si eu sunt pescarita! imi place f mult, ador sa stau pe balta de dimineata pana seara (ah, ce vremuri de demult apuse! ) si sa ma uit la pluta in nestire! intinderea apei si luciul ei ma relaxeaza teribil, pot sa stau asa, fara sa vorbesc, fara sa mananc, fara sa ma gandesc ce la ceva anume...cu orele!
eu am invatat sa pescuiesc pe la 7-8 ani, prima data cand am prins un peste a fost din intamplare...i-am scos tatalui meu un peste din balta "(nu era in zona si tragea) si de atunci am vrut sa invat si eu.
tata este un maaaaaaare pescar, are zeci de mulinete, bete, fire, ace, plute, momeli si toate cele necesare. investeste anual f multi bani in ele si merge la pescuit in fiecare we, indiferent de vreme si locatie. chiar acum este in Delta! este pasionat de acest sport si il practica de mic copil, de la 4-5 ani.
eu cu tata am mers cel mai des la pescuit si pentru motivul ca nu stiu si nu imi place sa imi fac eu betele! viermii si ramele nu le pun eu in carlig iar monturile le face el pt ca eu...am darul de a le rupe in stuf! dar si cand merg cu el e teroare: eu prind tot si el nimic! :004: c:004: chiar s-a enervat o data, acum cativa ani, pe mine ca ne-am tot dus noi la pescuit cateva week-enduri la rand si eu prindeam 4-5 kg de peste si el doi-trei acolo amarati! de atunci a zis ca nu ma mai ia la pescuit ca ii iau "norocul".
am fost de cateva ori si cu sotul meu si prinde si el. ocazional, cu tata socru (tatal meu) mai merge si Cosmin.
tin minte ca acum vreo 3 ani jumate am fost cu niste prieteni, un cuplu, la pescuit. tipa era gravida in 6 luni parca (a mers pe balta si in 8 luni , este "virusata" rau de tot de pescuit) si am facut concurs de pescuit pe echipe: noi fetele si ei baietii! ghiciti cine a castigat: fetele!:014: :014: am prins cu tipa un crap de 7 kg (ei bine, baietii l-aus scos din apa ca ne tragea si pe noi dupa el ) si ulterior i-am dat drumul pt ca ne-a fost mila de el si oricum nu aveam voie sa tinem un peste asa de mare (balta privata).
mi-e dor si mie de o partida! |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/21/2007 Mesaje: 58
| Bravo,bravo,ANDISMOM Se mareste clubul pescaritelor Mai, sincera sa fiu ,la inceput nu am inteles pasiunea sotului meu deloc :sa stai ore intregi cu batul in mana pe marginea baltii si sa nici nu prinzi ceva .....mi se parea aiurea de tot .In vara asta m-am virusat ,dupa ce veneam de la servici mergeam amandoi pe OLT-sunt niste locuri superbe .
E o liniste care ma incanta ,e terapie,ce mai...esti tu si gandurile tale!
VESNA,asteeeeeept !!! ANDISMOM,nici tu nu stii reteta? pupici la toate pescaritele si ....FIR INTINS!!!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| AAAA...si mie imi place pescuitul chiar asi putea spune ca mai mult decat ii place sotului meu... Ma pot lauda doar cu vreo cateva kg de guvizi, sotul meu zice ca sunt cei mai prosti pesti care exista, cred ca se pot prinde si fara nada...in fine, cert e ca in Ro nu plecam la mare niciodata fara undite si tot timpul ne intorceam acasa cu peste prins de...mine.Aici este interzis pescuitul, iti trebuie un permis super special si trebuie sa mergi in locuri special amenajate...tu si inca vreo 100 care au aceasi pasiune ca si tine. Dar este un lac intr-un parc in care cresc niste crapi ...ca vin spaniolii si ii hranesc cu paine, biscuiti...pufuleti si poti sa mergi sa te uiti e super misto sa vezi la un pas de tine cum vine un crap de vreo 10-12 kg sa manance pufuleti ...promit sa pun foto daca mergem duminica cealalta in parc. Va pupic pe toate pescaritele |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Dana, nu stiu reteta! sorry! mama face un soi de peste marinat (bestial ii iese, cu otet si ceapa si toate oasele sunt macerate, cum zici tu) dar ea nu stiu daca poate face conserva cu el pt ca noi il halim pe loc! uite, o intreb zilele astea daca se poate pune si la borcan si iti dau de veste!
Kmy... sunt superbi crapii aia! sunt cumva si colorati ?
eu asa ceva am vazut in Japonia! le zice (parca) crapi chinezesti si sunt in toate culorile...ceva minunat! si traiesc in iazuri, rauri etc. si sunt f prietenosi, oamenii le dau de mancare si ei vin cuminti si mananca. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Of, pescuitul...oroarea mea!!!! Nici daca as reusi sa prind ceva nu cred ca as reusi sa ma lipesc de hobby-ul asta. Sotul meu este in schimb pasionat inrait. Are si filmulete acasa si urmareste tot felul de emisiuni la televizor despre pescuit. Mie mi se pare cel mai plictisitor sport, alaturi de golf si criket (mare boala aici in AU) Prin urmare maine se duce cu taica-su la pescuit ca e "flux in timpul zilei" cica, iar eu am sa stau sa ma uit la filme de Agatha Christie ca altfel o sa ma plictisesc. Si e singura noastra zi impreuna, ca el lucreaza sambata. Of!! |
|
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Aceeasi treaba si la noi , sotul meu obsedat de pescuit. Mi-a spus ca daca ar trebui sa aleaga intre o femeie sexy si o partida de pescuit ar alege pescuitul!Asa si e, mergem la tara in Weekend si imediat vezi ca dispare, isi ia betele si trusa si dus e. Adevarul e ca imi place si mie sa pescuiesc, mi-am cumparat si eu o undita mai mica si albastra si mai practic vara , ba chiar am prins anul acesta un somn mai mic. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si sotul meu este pescar inrait dar eu nu am nici o problema cu asta,ba din contra chiar imi place si mie sa merg,bine vara cand e vreme frumoasa,ca pe vremea asta chiar nu m-as duce nicaieri Chiar nu ma deranjeaza deloc ca merge la pescuit intotdeauna am privit partea buna a lucrurilor ia ganditi-va mai bine era sa mearga toata ziua prin baruri sau crasme,sau cazinouri?Sau sa fie pasionat ca altii de muierile altora?Ei vezi?Atunci lasa-l sa mearga ca nu face nimik rau! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si al meu este pescar.si raly,mare dreptate ai,mai bine cu undita in mana decat in alte locuri.mie nu imi place deloc,chiar nu inteleg de unde placerea asta mare de a sta 2-3-4 ore cu undita.asta-vara ma deranja cand eu cu burtoiul ala mare ramaneam singura cu copii.pana la urma il mai lua pe darius cu el,sau mai nou,merge de dimineata devreme si pe la 9-10 e deja acasa si asa are timp si de noi.acum merge doar sambata |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eu nu sunt pasionata de pescuit, dar sunt pasionata de peste.Imi place sa-l mananc |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu trec in fiecare dimineata pe langa un lac, cand merg la serviciu. Ma enerveaza de mor. Mi-e o ciuda ca eu merg la serviciu ... uaaaa. Mai ales ca e un nene care are sapte-opt undite insirate pe langa el! Pana ajung eu la pescuit, prinde el tot pestele!!!!! |
|
|