Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Recunosc ca am imprumutat hobby-ul asta de la sotul meu care pescuieste din copilarie, dar este un hobby care a inceput sa ma pasioneze si pe mine. Merg cu placere vara la pescuit si imi place sa stau pe marginea baltii cu unditzica mea (in care imi pun singura momeala) si sa "ascult" linistea. Unde mai pun ca am si noroc la pesti... Voi mergeti sau ati mers la pescuit? Unde? Cand? :fish: |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Cand eram copil mergeam si eu in vacante cu unchiul meu la pescuit. El era mare pescar si plecam dimineata cu noaptea in cap, pe la 4 - 5 dimineata, la pescuit.
Aveam si eu undita mea, dar nu puneam eu momeala . Iar daca prindeam ceva, ca mai prindeam si eu din an in paste, speriam toti pestii din balta de bucurie, asa chiote trageam.
Ba chiar tin minte ca am fost o data si cu fratele meu la pescuit, eu aveam vreo 10 ani si el vreo 4 ani. Am fost noi 2 si cu verisoara mea, care avea si ea vreo 8 ani parca si cu unchiul meu. Saracul cred ca si-a blestemat zilele, ca numai belele i-am facut atunci. In primul rand, pe la ora 10:00, am plecat noi copiii sa cautam zmeura (ni s-a spus sa nu ne indepartam prea mult). Ne-am dus noi pe acolo si la un moment dat fratele meu a cazut intr-o rapa destul de adanca si nu mai putea sa iasa. Noi eram disperate ca nu ne venea nici sa il lasam acolo ca sa il anuntam pe unchiul meu, nici sa stam asa fara sa facem nimic, iar el saracutul nu reusea deloc sa se mai catare la loc. Pana la urma s-a dus verisoara mea dupa unchiul meu, si cand a venit si a tipat o data la fratele meu sa iasa de acolo, a inceput sa urce rapa mancand pamantul de frica sa nu ia vreo 2 scatoalce.Apoi, pe la pranz, era soare afara, frumos, si noi stateam pe o paturica pe marginea raului si ne jucam. Unchiul meu se departase cam 50 - 100 m cand il vad deodata pe fratele meu in apa. Nu stiu ce a vrut sa faca, cert este ca deja picase in apa si il cam tragea apa de la mal, iar el nu stia sa inoate (de altfel nici noi). De catarat inapoi nu putea sa se catare pentru ca era malul alunecos, unchiu era departe si pana ar fi venit el, sigur ajungea in mijlocul raului, asa ca ce ne-am gandit noi: verisoara mea sa ma tina pe mine, eu sa tin undita mea, si sa dau la peste dupa fratele meu .
Intr-un tarziu l-am pescuit si l-am pus la uscat .
Cand sa ne mutam din loc, eram toti in costume de baie, ca era cald afara si toate hainele le-am lus intr-o punga.
Am plecat noi si dupa vreo 30 min de mers observam ca era punga rupta la fund. Cand ne-am uitat inauntru, nu mai erau decat hainele fratelui meu, ale mele si ale verisoarei mele nu mai erau. Noroc ca ne-am dus acasa cu masina mica si nu ne-a vazut nimeni, ca altfel cum mai ajungeam noi acasa
Si toate astea intr-o singura zi de pescuit.
A fost de altfel si ultima data cand ne-a mai luat unchiul meu la pescuit. |
|
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| AdrianaC, a fost tare! Noi mergem in fiecare vara la pescuit pe malul lacului Tei, dar recunosc, pestii sunt muuult sub asteptarile noastre ca marime... Avem un arsemal de 3 lansete si 5 undite, iar cand le intindem, ocupam jumatate de balta... Acum o sa sufar pana la anul! |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Vesna wrote:Recunosc ca am imprumutat hobby-ul asta de la sotul meu care pescuieste din copilarie, dar este un hobby care a inceput sa ma pasioneze si pe mine. Merg cu placere vara la pescuit si imi place sa stau pe marginea baltii cu unditzica mea (in care imi pun singura momeala) si sa "ascult" linistea. Unde mai pun ca am si noroc la pesti... Voi mergeti sau ati mers la pescuit? Unde? Cand? :fish: Vesna, exact la fel sunt si eu, pescarita amatoare (prefer undita), molipsita de la sot, care e pescar din tata in fiu. Am fost pe balta si in luna a 6-a. In toamna trecuta, pe 30 octombrie, am fugit un weekend in delta, la Murighiol, cu Mihaita (avea 1 an si o luna) si cu socrii mei. A fost ultimul weekend cu vreme buna din an. Nu prea a meritat, ca am cheltuit o gramada pentru o zi jumate de pescuit, iar soacra-mea a fost cam stresanta. Si era cat pe ce sa nu prindem nimic, am dat direct in Dunare, nu am mers pe canale ca nu s-a putut (soacra-mea nu a vrut sa stea in camera cu Mihaita, nu se suie in barca etc.). Noroc ca am putut intra cu masina pana pe malul Dunarii. Pana la urma am prins avat, intr-un loc unde se varsa un canal in Dunare si asta s-a intamplat bineinteles cu cateva ore inainte sa plecam... se innopta si nu ne mai dadeam plecati. Dar tot am prins cu totul vreo 2-3 chile de avat. |
|
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Miru, poate ne intalnim la vara pe balta, in Tei, la pescuit de somotei... |
|
| Cris, mi-ar face placere sa iesim la pescuit. Ramane de stabilit balta, ca barbata-miu nu stiu daca se multumeste cu Lacul Tei... dar tot prin jurul Bucurestiului pe undeva. La peste mic noi am mai iesit pe balta Chitila, care nu costa nimic. Chiar am o propunere: cine mai iese pe la pescuit sa posteze unde a fost si ce a prins, cat costa balta etc. |
|
| Abia asteptam vara sa ne reluam obiceiul! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/21/2007 Mesaje: 58
| Pai, e vara , fetelor ,ce faceti, somati? N-am crezut ca o sa ma prinda si pe mine microbul asta ca sotul meu era bolnav Am incercat si mi-a placut ,e reconfortant , e liniste si abia cand am prins primul peste mai mare(tineti-va bine si invidiati-ma !-un PASTRAV )am inteles ce inseamna a pescui. Greu,dar greu ...foarte greu mi-a fost sa pun chentii in carlig ...la inceput cu ochii inchisi si abia cand mi-am zdrentuit buricele degetelor mi-am zis:ce,palaria mea , doar nu-mi va fi frica de niste animalute asa mici Am prins bibani,rosioara , regine si albitura ,mai micuti,ce-i drept ,dar pentru incepatori e ok.Nici nu aveti idee ce gustos e pestele prins de tine !Cand imi aducea sotul mi-era lene si sa-i curat si acum :Eu ii curat , Eu ii pun in tigaie,Eu ii halesc danah attached the following image(s):
|
|
| Bravo, Danah! Adevarul e ca am cam shomat cu pescuitul in vara asta, din pacate, dar cu piticul meu e imposibil de mers la peste, ca e numai calare pe lansetele lui taica-sau si nu poti face nimic. Speram la anul. Si poate tati capata invoire cateva zile si anul aceste in Delta... Stiu ce gustos e pestele prins de tine insuti... si mie imi place sa-l halesc... in plus tati il curata si il si gateste, eu trebuie doar sa il mananc. |
|
| Mda...sotul meu este de 2 zile in Delta...vine vineri...Il invidiez un pic, dar or mai veni si alte vremuri. |
|
| Vesna, ce zice sotul, cum a fost in Delta? Si barbata-miu vrea mearga cateva zile la Murighiol, pe la sfarsitul lui septembrie. Eu raman acasa cu Mihaita... De fapt, o sa ma duc la Brasov, mai bine, decat singura acasa, of! |
|
| In Delta a fost super...nu gasesc acum pozele sa va pun cateva...Nu s-a prins mare lucru, in 4 zile doar vreo 10 kg (2 persoane), dar peisajele, locurile, oamenii au fost suficiente pentru linistea lui incat sa-si doreasca sa se intoarca anul viitor. |
|
| Multumesc, Vesna! Te rog sa imi dai cateva amanunte, unde a fost si cam ce s-a prins, barbata-miu vrea sa stie. Please!!! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miru wrote:Multumesc, Vesna! Te rog sa imi dai cateva amanunte, unde a fost si cam ce s-a prins, barbata-miu vrea sa stie. Please!!! Si eu sunt interesata de aceste amanunte Vesna. te rugam nu ne lasa in ceata. |
|
| Ma interesez maine si va spun, ca acum sotul doarme si din povesti stiu ceva cam vag... |
|
|