Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| mariuta wrote:Am rezolvat problema. Le-am aruncat si mi-am luat altele noi, ecologice
Cele ecologice sunt mai igienice decit cele de puf (care oricum se imbiba de praf dupa citva timp); pe cele ecologice eu le spal in masina de spalat cel putin o data pe an si se usuca la soare in citeva ore |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ufff, si pernele si plapuma mea king size cu puf de gasca au nevoie de o improspatare . Am si perne ecologice pe care le bag la masina si ies impecabil de curate si frumos mirositoare. Dar astea umplute cu puf ma cam sacaie pe creier. Probabil ca o sa fac o vizita la curatatorie, ca eu nu ma incumet sa le scot in cada la cat de mult puf contin. Am vazut mai demult la tv o reclama cu o fiara din aia de curatat cu aburi acasa care facea minuni. Vreo experienta cu ea are cineva? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Curatatoriile chimice curata articolele cu puf si pene tot in masini de spalat si uscatoare si diferenta ar fi ca au cuvele imense. Dupa cate am citit, eu sunt determinata sa fac operatia de spalare acasa dupa sarbatori, ca masinile mele au cuvele frontale -cum se recomanda- destul de mari si nu mi-ar sta mie mai bine cu o suta de paraloi in buzunar cand curatatoria nu face nimic mai special decat pot face eu? So, primul pas: se verifica bine cusaturile pernelor si se cos cele rare pentru a preveni destramarea in masina. Spalarea trebuie facuta cu programul de haine delicate, fara balsam, cu detergent pt rufe delicate, gen Woolite, fara clor sau cu foarte putin ca deterioreaza calitatea pufului (optional se poate dizolva putin bicarbonat), se pune extra-limpezire neaparat si apoi uscarea e foarte importanta, trebuie facuta foarte bine pt a preveni mucegaiul si dureaza multe ore sau zile daca n-ai uscator (vara e cel mai recomandat sa se faca, sa se dau afara la soare). Pernele ude au un miros natural neplacut, dar dupa ce se usuca dispare complet si mirosul. In uscator trebuie puse niste mingii de tenis sau pantofi curati (bagate in sosete curate) care au rolul sa aereze pernele si se intervine la fiecare 30 min. pt a le aranja sa se usuce uniform.
Ps: Daca ar citi mama ce vreau sa fac... ...parc-o aud: "din mosi-stramosi nu s-a pomenit sa se spele pernele de puf, plapuma"...ei, uite ca se pomeneste acum cu mine |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Delfinasa pt info, am si eu din astea prin casa si au nevoie de reimprospatare |
|

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Fetili, eu spal orice in masina de rufe, am uscator pe aer cald si pernele si gecile cu pene ies pufoase doar ca miros un pic ...rar ( nu stiu sa va explic exact, cred ca e din cauza caldurii si faptul ca nu pun balsam, o sa incerc cu cateva picaturi de parfum sa vad ce se intampla ), le mai las la aerisit cateva zile si gata , sunt ca noi |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/15/2013 Mesaje: 1
| Salut tuturor mai ales cei din iasi am vazut ca aveti probleme cu curatarea pernelor de acum este si o solutie este o curatatorie de perne in iasi in 2 baietzi mai exact am fost acolo si itzi curata pufu il dezinfecteaza , itzi schimba si dosu de perna practic itzi face perna nou la un pret foarte bun , pentru cei interesati intrati pe www.pernacurata.ro ca sa vedetzi ce au de oferit eu am fost acolo si sunt foarte multumit bafta |
|

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Eu am penele de zestre de la mama , m-ar omori sa le dau din casa si asa am renuntat la multe lucruri de pe vremuri , dar pernele le-am spalat ,,penele ,, in cada apoi le-am stors in pumni i-am pus in saci de tifon facuti de mine si vara cind sint 30 grade cu+ se usuca repede Nanghinul in care erau imbracate l-am schimbat !Si inca ceva eu nu pot dormi fara perna mare si un puiut mic |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/9/2013 Mesaje: 1
| Buna ziua,
Ca raspuns la problema curateniei pernelor sa deschis o curatatorie ecologica de perne in Bucuresti care face o reconstructie totala a pernei. Se curata bacteriologic penele si puful iar fata de perna se schimba cu una noua. Cei interesati pot afla mai multe informatii pe editat de moderator.O zi buna tuturor. |
|
|