Peritolul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, July 25, 2006 1:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
misha wrote:

Tina, eu am inceput sa-i dau vit C (zece zile pe luna) de 100mg si nu va spun ce pofta de mancare a inceput sa aiba dupa ce vreo 2-3 saptamani a mancat doar laptic de la mine si gusta pe ici pe colo mancarea...i-am dat Sicovit 1pastiluta/zi...acum facem pauza, mai luam luna viitoare daca e nevoie...

Si pastiluta de vitamina C cum i-o administrezi?o dizolvi in putina apa?A acceptat-o bine ?

SI noi am luat Peritol in cure de 10 zile de 2 ori, si acum de 3 zile, i-am dat din nou (dar numai pt.3 zile).Eu i l-am dat ca si antihistaminic, dar mi s-a parut mult mai bun Zyrtec-ul, ca si antihistaminic, pt.ca se poate administra mai mult timp (ceea ce sporeste fectul antihistaminic, il pastreaza in organism mai mult timp, luptand cu alergenul).

Eu am fost sfatuita de medic sa ii dau numai o zi Peritol de 2x/zi cate 2.5 ml si, daca observ ca e somnolent, sa ii dau numai 2.5 ml seara.I-am dat seara 2.5 ml, apoi si dimineata, si pot sa spun ca nici nu mergea bine in picioare, de bleg ce era, toata ziua nu a avut kef de joaca, ci doar in patut cerea la nani, drept pt.care i-am dat numai seara cate 2.5 ml timp de 10 zile.

De marit pofta de mancare, nu am observat la Matei absolut deloc.A mancat pe parcursul administrarii Peritolului exact la fel ca si inainte.
Alina
Scris: Tuesday, July 25, 2006 1:36 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Stele, vitamina C este si sub forma de fiole, eu dintr-astea am folosit la Tudor.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, July 25, 2006 2:14 PM
Nivel

Alina wrote:
Stele, vitamina C este si sub forma de fiole, eu dintr-astea am folosit la Tudor.

Cea sub forma de fiole mi s-a spus de catre 3 cadrele medicale diferite (2 asistente si un medic) ca e apa de ploaie, ca fiolele de calciu se asimileaza numai injectabil.Si eu i-am dat o vreme fiole si apoi am sistat, dece sa ii mai dau daca tot nu are nici un efect?Si d'asta ma gandeam ca pastilute ar fi mai indicat sa ii dau, dar sa fie special de juniori, nu de adulti, ca cele de adulti cred ca sunt prea tari pt.ei.

Ce s-ar putea intampla daca ii dau vitamina C din cea pt.adulti?
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, July 25, 2006 2:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Stele, dar picaturi de vit C nu au gasit? Mie alea mi se par grozave!
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, July 25, 2006 2:50 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:
Stele, dar picaturi de vit C nu au gasit? Mie alea mi se par grozave!

Nu mai, am cautat prin nush cate farma, dar toti stiu despre ce e vorba, dar nu se mai gaseste in Buc.Am si uitat cum ai zis ca se numeste produsul...ca m-am lasat pagubasa...am cautat si la farmacii mari, care au de toate, si la farmacii de cartier, micute, cu de toate.Am fost si la plafar.unii nu au auzit de ele 9cei de la plafar0, altii au auzit dar ori nu mai au, ori s-a terminat stocul si tot nu mai aubanghead ...se pare ca nu se mai "poarta' prin Bucuresti picaturile respective, ca stii tu cum e....tre' sa fie un medicament la "moda" ca sa il gasestiplans ...

Daca le scriu celor de la firma producatoare, crezi ca am succes?mai trimite-mi o data denumirea produsului si firma producatoare (poate au pe cutie sau prospect si o adresa sau un numar de telefon).Asta ar fi singura solutie...
misha
Scris: Tuesday, July 25, 2006 4:56 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
stele_pe_cer wrote:

Si pastiluta de vitamina C cum i-o administrezi?o dizolvi in putina apa?A acceptat-o bine ?

o dizolv in putina apa sau i-o mai dau si praf ca mi-a dat-o de cateva ori afara cand i-am dat dizolvata si apoi ii dau putina apa...cat despre vitC ptr adulti eu cred ca-i poti da jumatate de pastiluta in loc de una.Acum, daca te hotarasti sa ii dai iti recomand pe cea de la Sicomed (Sicovit).
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, July 25, 2006 5:44 PM
Nivel

misha wrote:

o dizolv in putina apa sau i-o mai dau si praf ca mi-a dat-o de cateva ori afara cand i-am dat dizolvata si apoi ii dau putina apa...cat despre vitC ptr adulti eu cred ca-i poti da jumatate de pastiluta in loc de una.Acum, daca te hotarasti sa ii dai iti recomand pe cea de la Sicomed (Sicovit).

Misha, cea de la Sicovit este pentru copii?Adica ce cer la farma,vitamina C de 500 mg, sau trebuie sa precizez ca vreau pt.copil de 1 an jumate?

Multumesc oricumsic .

Ai observat cumva daca ti-a dat afara din cauza vitaminei pur si simplu, sau puteai acuza un alt aliment?Stiu ca vitamina C se administreaza dupa masa (majoritatea vitaminelor se aministreaza intre mese, pt.o mai buna absortie, dar vit.C fiind iritativa pt.stomac se recomanda a nu fi administrata niciodata pe stomacul gol).
misha
Scris: Tuesday, July 25, 2006 9:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Stelute,cred ca m-am exprimat gresit...cand am zis ca a dat afara nu ma refeream la voma ci la faptul ca a dat apa cu pastiluta din guritasic...cat despre pastilute sunt Sicovit C ptr copii de 100mg sau pentru adulti de 180mg si ii poti da jumatate...pe cutie scrie ca sunt comprimate masticabile.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, July 25, 2006 10:29 PM
Nivel

misha wrote:
Stelute,cred ca m-am exprimat gresit...cand am zis ca a dat afara nu ma refeream la voma ci la faptul ca a dat apa cu pastiluta din guritasic...cat despre pastilute sunt Sicovit C ptr copii de 100mg sau pentru adulti de 180mg si ii poti da jumatate...pe cutie scrie ca sunt comprimate masticabile.

Multumesc mult.intr-adevar, eu am crezut ca a vomat de la vit.C, ceea ce pe mine ma cam sperie.Dupa ce ca luam greu in greutate si scadem usorbanghead , sa mai si vomamnu nu nu ...

Sper sa gasesc si eu de copii, ca cele de adulti le am pe aici, pe undeva, prin apropiere.

Ai idee, vit.C se administreaza numai intr-un anotimp anume, sau oricand?Am retinut ca 10 zile pe luna, dar cate luni poate lua vit.C?mai stiu ca orice abuz de vit.C se elimina de la sine...deci se poate da 12 luni, adica tot anul?Sau poate e mai bine numai in perioada rece?
AdrianaC
Scris: Thursday, September 14, 2006 4:44 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Si mie mi-a recomandat azi peritol pentru Andrei, nu prea am inteles eu de ce, cica sa ii dau un anti-alergic.

Poate asa o sa dorm si eu 1 noapte, ca de 1 an incoace nu am mai vazut mai mult de 2-3 ore de somn legate ras
Miri
Scris: Thursday, September 14, 2006 8:04 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Da mai Adriana, tu esti mai in urma cu somnul decit mine!uff
danab
Scris: Sunday, September 24, 2006 5:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Si mie mi-a spus o prietena ca-i dadea fetitei Peritol pentru pofta de mancare, mai ales dupa o "cura" de antibiotice.
Am gasit urmatoarele:

PERITOL, sirop
Substanta activa: cyproheptadinum Producator: EGIS
Indicatii:
Urticarie acuta si cronica, boala serului, rinite vasomotorii si rinite alergice, eczeme, dermatite eczematoase, dermatite de contact, neurodermite, edem angioneurotic, întepaturi de insecte, sindrom carcinoid, migrene de origine vasculara, anorexie (anorexie nervoasa, anorexie idiopatica), ca tratament adjuvant în cursul bolilor debilitante (statusuri postinfectioase, convalescenta, boli cronice, hipertireoza).

Contraindicatii:
Glaucom, retentie urinara, sarcina

Precautii:
Luând în considerare efectul sedativ caracteristic la începutul tratamentului, este de dorit ca prima doza sa fie administrata dupa masa de seara. Se impune o atentie speciala în cazul administrarii la persoanele în vârsta si la copii. La începutul tratamentului – pentru o perioada care va fi apreciata individual - este interzisa conducerea vehiculelor si efectuarea unor operatiuni cu un risc ridicat de accidentare. Este interzisa consumarea alcoolului pe durata terapiei cu Peritol. hainoroc ras

Reactii adverse:Somnolenta usoara si tranzitorie care de obicei nu necesita întreruperea tratamentului. Mai putin frecvent pot aparea: mucoasa bucala uscata, confuzie, ataxie, halucinatii vizuale, greata, rash cutanat, cefalee, agitatie

Compozitie:
Sirop (100 ml continând 40 mg clorhidrat de ciproheptadina)

Administrare:
Adulti: doza de început uzuala este de 12 mg pe zi (3 x 1 tableta sau 3 x1 lingurita de sirop). Urticarie cronica: 6 mg pe zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x 1 lingurita de sirop). Migrena acuta: 1 tableta sau 1 lingurita de sirop. Daca persista cefaleea doza poate fi repetata dupa 30 minute dar doza totala administrata în decurs de 4-6 ore nu trebuie sa depaseasca 8 mg Pentru tratamentul de întretinere 1 tableta x 3 pe zi.
Anorexie: 1 tableta x 3 pe zi sau 1 lingurita sirop x 3/zi.
Copii:
- intre 6 luni si 1 an se va administra numai în mod exceptional 0,4 mg/kg corp/zi;

- între 3 si 6 ani se vor administra 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x1 lingurita sirop);
- între 7 si 14 ani se vor administra 12 mg/zi (3 x 1 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Copiii anorexici cu vârsta cuprinsa între 3 si 6 ani pot fi tratati cu o doza de 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Doza poate fi crescuta pâna la maximum 8 mg/zi

Mi-e mia spus dt sa-i dau, pt pofta de mancare, un complex de vit B B Complex- 1/2 lingurita x 2
Am inceput de azi, asa ca efectele le astept peste 3 - 4 zilehail
essen hail
AdrianaC
Scris: Saturday, November 4, 2006 7:17 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Copiii mei iau amandoi peritol de 1 saptamana, cate 5 ml seara la culcare, dar a 2-a zi sunt relativ OK. Andrei doarme ceva mai mult peste zi, vreo 3 reprize de cate 1 ora si jumatate - 2 ore.

In total trebuie sa il dau 14 zile la Alice si 7 zile la Andrei.
Roxie
Scris: Monday, April 7, 2008 5:24 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
Noi dupa ce am stat internate in spital pentru ca Denisa a refuzat orice mancare timp de trei zile (pe fondul unei raceli), am urmat la indicatia medicului tratament cu Peritol intai timp de doua saptamani, si apoi s-a prelungit inca doua saptamani. Ambii medici la care am fost au spus ca poate fi administrat pana la 6 saptamani intr-un caz cum era al nostru. Denisa refuza orice fel nou de mancare, timp de un an de zile a mancat zilnic numai: iaurt, paine, cereale de bebelusi, banana si biscuiti. Dupa ce am inceput tratamentul cu Peritol, a inceput sa manance ciorba cu legume si cartofi prajiti, ceea ce a fost o mare minune. cyclops Incepuse sa ceara de mancare si chiar si in plus peste portia ei obisnuita. Dupa ce am intrerupt tratamentul, la o saptamana, a inceput sa revina la vechile obiceiuri: mofturi la masa, manca doua trei linguri de ciorba si dupa aceea spunea ca "nu mai vreau", sau gasea tot felul de motive sa nu manance: ba ca frige, ba ca are carne... (nu mananca deloc carne). Acum suntem la o luna si ceva dupa ce am intrerupt tratamentul, si aproape ca e cum era inainte de inceperea lui. nervi Nu a avut efecte secundare: dormea foarte bine noaptea, iar ziua era vioaie ca deobicei. A mai recuperat din greutate, acum la 2 ani si 3 luni are 12 kile si 200-300 gr. Tinand cont ca plecase de la 11 la inceperea tratamentului.
Acuma... eu as vrea sa reiau tratamentul... voua ce v-au zis medicii legat de Peritol: la cat timp dupa ce s-a facut un tratament se poate incepe altul? Stiu ca nu se poate adminstra perioada indelungata incontinuu... dar dupa o pauza, cand se poate relua? Inca nu mi-am intrebat medicii despre asta, si as vrea sa stiu dinainte alti medici ce v-au spus.
Multumesc. pupici
miky_2
Scris: Thursday, September 4, 2008 6:56 AM
Nivel: Guest

danab wrote:
Si mie mi-a spus o prietena ca-i dadea fetitei Peritol pentru pofta de mancare, mai ales dupa o "cura" de antibiotice.
Am gasit urmatoarele:

PERITOL, sirop

Administrare:
Copii:
- intre 6 luni si 1 an se va administra numai în mod exceptional 0,4 mg/kg corp/zi;[/b][/color]

essen hail

buna mamicilor
la ce am luat de la farmacie la administrare scrie ca nu se administreaza la copii sub 2 ani

si la contraindicatii la fel

deci,ce fac?ii dau asa?
dr. mia zis 2ml pe zi,iam dat o data dar mi sa parut ca sunt mai pronuntate bubitele,...
oare sai dau?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.