Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ati dat bebelusilor vostri pana acum Peritol ? Ce reactii au avut, somnolenta, pofta de mancare ?Mi-a fost recomandat de pediatra pentru eruptie deoarece face parte din gama antihistaminicelor. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Si somnolenta si pofta de mancare! Pe mine ma deranjeaza ca-i somnoroasa si in timpul zilei. |
|
| Mi-a spus 3 ml pe zi seara inainte de culcare , tu cat ii dai si de ce i-ai dat ? |
|

| Ultima data i-am dat 3 ml la 8,5 kg si mi s-a parut prea somnoroasa asa ca a doua zi i-am dat 2,5 si nu a mai avut nici un efect asa ca 3 ml la 8,5 kg era doza corecta. Cate kg are Bri?
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Peritolul da somnolenta cu siguranta. Pofta de mancare,
Uite ce am gasit:
Peritol
Reactii adverse:
Somnolenta usoara si tranzitorie care de obicei nu necesita întreruperea tratamentului. Mai putin frecvent pot aparea: mucoasa bucala uscata, confuzie, ataxie, halucinatii vizuale, greata, rash cutanat, cefalee, agitatie
Administrare:
Copii: intre 6 luni si 1 an se va administra numai în mod exceptional 0,4 mg/kg corp/zi; între 3 si 6 ani se vor administra 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x1 lingurita sirop); între 7 si 14 ani se vor administra 12 mg/zi (3 x 1 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Copiii anorexici cu vârsta cuprinsa între 3 si 6 ani pot fi tratati cu o doza de 6 mg/zi (3 x 1/2 tableta sau 3 x 1 lingurita sirop). Doza poate fi crescuta pâna la maximum 8 mg/zi
|
|
| 7.200 kg are Bri , doctorita mi-a spus sa-i dau 3 ml, si m-a avertizat sa nu intru in panica daca e somnoroasa maine. Ce inseamna somnoros? |
|

| Inseamna ca in seara in care-i ai sa-i dai doarme tun si apoi a doua zi s-ar putea sa fie cam bleaga, moale, fara chef de joaca, un pic miorlaita. Acum reactiile adverse nu-s la fel al fiecare copil. Ii dai numai seara 3ml, nu? |
|
| Da, 3 ml seara, atat ca am uitat sa o intreb pe pediatra cat timp sa-i dau ...pana dispare eruptia sau mai mult, dar o sa mai vb cu ea. Tu cat timp i-ai dat ? |
|
| I-am dat Peritol aseara lu' Bri inainte de nani, dar evident ca iubita mea vrea sa iasa din tipare si somnolenta sau pofta de mancare azi dimineata ciu ciu , dar supriza buna de dimineata a fost ca si antihistaminic a avut super efect, aproape i-au disparut bubitzele si ieri era la apogeu ,plina plina |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bravo, Bri. Tina, ma bucur ca te vad mai vesela. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Tina wrote:I-am dat Peritol aseara lu' Bri inainte de nani, dar evident ca iubita mea vrea sa iasa din tipare si somnolenta sau pofta de mancare azi dimineata ciu ciu  , dar supriza buna de dimineata a fost ca si antihistaminic a avut super efect, aproape i-au disparut bubitzele  si ieri era la apogeu ,plina plina
Ma bucur ca e mai bine printesa ta... Multa sanatate in continuare... |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Tina, si pe mine m-a pus pediatra sa-i dau Peritol, cica pentru pofta de mancare (1ml la pranz si 2ml seara). Dar, ca si Briana, pe Razvan l-a agitat f mult. Am incercat sa-i dau cateva zile, crezand ca e o coincidenta, dar m-am lamurit. Vorba Nicoletei, "reactiile adverse nu-s la fel la fiecare copil". Bine ca Brianei i-au disparut bubitele. In definitiv, Peritolul este anti-alergic... |
|
| Mai fetelor eu tot sper sa gasesc un remediu si pentru pofta de mancare...totusi Bri nu a luat in greutate decat 80 gr luna asta = nimik !!! Si mai surprinzator este ca nu am sarit nici o masa, cantitatea este aceiasi, dar probabil, explicatia ar fi plansul ei continuu de la prima lingurita de papa pana la ultima, ce sa se puna pe ea cand ea se cnsuma in halul asta ???Ma uitam la majoritatea dintre voi ca atunci cand bebe nu vrea papa macar inlocuiti cu un bibe de lapte, ceea ce la noi nici nu se pune problema, ea nu vrea nici macar lapte, deci concluiza este ca nu am alternative |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Tina wrote:Mai fetelor eu tot sper sa gasesc un remediu si pentru pofta de mancare...totusi Bri nu a luat in greutate decat 80 gr luna asta = nimik !!! Si mai surprinzator este ca nu am sarit nici o masa, cantitatea este aceiasi, dar probabil, explicatia ar fi plansul ei continuu de la prima lingurita de papa pana la ultima, ce sa se puna pe ea cand ea se cnsuma in halul asta ???Ma uitam la majoritatea dintre voi ca atunci cand bebe nu vrea papa macar inlocuiti cu un bibe de lapte, ceea ce la noi nici nu se pune problema, ea nu vrea nici macar lapte, deci concluiza este ca nu am alternative
Tina, eu am inceput sa-i dau vit C (zece zile pe luna) de 100mg si nu va spun ce pofta de mancare a inceput sa aiba dupa ce vreo 2-3 saptamani a mancat doar laptic de la mine si gusta pe ici pe colo mancarea...i-am dat Sicovit 1pastiluta/zi...acum facem pauza, mai luam luna viitoare daca e nevoie... |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Tina, si Razvan papa bine, e adevarat ca nu cu plansete, dar tot nu prea pune pe el cat trebuie. Si sa stii ca eu daca refuza o masa nu i-o suplinesc cu un bibe. Nu mi se pare normal...parerea mea... Mie pediatra, dupa control si analizele de sange si urina, mi-a spus ca nu am motive de ingrijorare-asa e el, nu asimileaza sau consuma mai mult decat altii. Ea e increzatoare ca va recupera. Ca "remediu", mi-a recomandat sa-i dau zilnic Sana-Sol (5 ml/zi), fier Hausmann (10 picaturi/zi) si eternul Vigantol (3 pic/zi), iar 10 zile/luna cate 5 ml Vi-Sol. Cat despre mancare, ea a zis sa incerc sa-i mai dau o masa, dar nu am reusit. Pe langa lapticul de dimineata si de seara, la 10 fructe, la pranz legume+carnita/ou+unt, dupa-masa iaurt/branzica+/-fructe sau cereale. Si intre mese biscuiti. Pe de alta parte, Razvan a fost in standarde bune pana am inceput diversificarea la 5 luni, apoi a inceput "cosmarul" cu cate 50-100-150 g/luna.
Iti urez clipe linistite alaturi de printesa ta si pofta de mancare. |
|
|