|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Va dorim succes! |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| A nu se intelege gresit, noi nu am dat bani, doar am "curtat-o" pe directoare. La modul... mers, vizitat gradi- cica sa vedem conditiile, dezinteresat - dus un buchet de flori, bombonele, bla,bla... Apoi vorbit cu asistenta de la gradi... discutat despre istoriul bolilor Alexiei si specificat ce pediatru se ocupa de ea (stiam ca se cunosc ). Pe scurt, am vizitat gradi de vreo 3 ori, cu scopul de a cere "sfatul" directoarei despre grupe, educatoare, etc... si de fiecare data am dus atentii (deloc consistente)... si s-a rezolvat problema cu mare usurinta.
Si acum suntem in foarte bune relatii cu ea, se intereseaza de Alexia, bem cateodata cate o cafea, ii cerem sfaturi (am observat ca asta ii place cel mai mult),etc...
Iar daca nu s-ar fi rezolvat in felul asta, ar fi primit telefon de la persoana potrivita si tot nu as fi dat bani- insa trebuie sa specific faptul ca nu e o gradi de fitze. |

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Oana, inafara de bani, e bine sa ai si "talent" de "negociator".
sami wrote:Moni,pentru ce le trebuie adeverinta de salar?ce nevoie au sa stie cat castiga parintii?nu inteleg.
...
adeverinta de salariat/student e necesara deoarece criteriul principal e acela al ocuparii parintilor, in gradinitele cu program prelungit. iar cei inscrisi ar avea cu ce plati taxele (in Romania se plateste doar pt masa la gradinitele de stat). nu e un formular tipizat in care sa se scrie strict venitul ci doar ca au venit. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Cand va citesc ma gandesc ce norocos a fost Darius. Mult succes in gasirea gradinitei potrivite, Laura! |

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am fost astazi la o gradinita de la noi de pe strada,e cu program prelungit,arata foarte bine,acum au terminat de renovat si mi-au spus sa revin dupa Pasti.Pana atunci poate mai vizitez cateva |
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Am descoperit si eu cateva din binefacerile traiului "la tara"... glumesc nitel, ca de vreo 2 ani cica suntem oras! Oricum, pe aici toata lumea se cunoaste cu toata lumea si chiar daca nu cunosti personal pe cineva, sigur mama sau cumnata sau soacra cunoaste pe mama sau cumnata sau soacra etc persoanei cu care ai treaba. Si uite asa, altfel se rezolva treburile la primarie, la scoala, la medic sau la... gradinita. Noi l-am inscris usor pe Mihaita la gradinita, ca directoarea gradinitei a fost educatoarea sotului si l-a recunoscut de cum a intrat in birou. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Cam astea ar fi ultimele stiri pentru puiutzii din Bucuresti (pt.mai multe info. verificati site-ul ISMB):
Parintii bucuresteni isi pot inscrie copiii la gradinita in perioada 15 mai-1 iunie iar cei care doresc sa ii reinscrie pot face acest lucru pana pe 15 mai.
Planul de scolarizare pentru acest an prevede ca in Bucuresti sunt 29.940 de locuri in gradinite, dupa cum se arata intr-un comunicat postat pe site-ul ISMB.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti atrag atentia ca au prioritate la inscriere copiii care au frati si surori in aceeasi gradinita, cei care locuiesc in circumscriptia scolara arondata gradinitei sau daca parintii copiilor lucreaza in apropierea unitatii de invatamant.
In plus, unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze la intrarea in gradinita perioada stabilita pentru reiscrieri si inscrieri, capacitatea gradinitei, precum si perioada in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii.
Afisarea listelor cu cererile aprobate si cele respinse va fi facuta pe 8 iunie la intrarea in gradinite, astfel incat copiii respinsi sa poata fi inscrisi de catre parinti in alte gradinite, pana pe 15 septembrie.
De asemenea, ISMB avertizeaza ca se interzice inscrierea/reinscrierea copiilor in gradinite de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor. |

| Ce va spuneam ieri, una ti se spune si alta se intampla.... |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 4/9/2009 Mesaje: 61
| Dragi mamici,
Sunt noua pe acest site, in schimb am experienta pe altele tot de acest gen (asta ptr. cele care imi recunosc numele de utilizator!)si doresc sa va impartasesc si voua experienta mea vizavi de inscrierea la gradi de stat.
Astazi de dimineata am fost la o gradinita de stat, unde imi doream foarte mult sa imi inscriu fetita (deoarece este la 3 min. de casa) si sunt foarte multumita de ceea ce am vazut acolo. Curat, modern, spatios, un cadru perfect ptr. cei mici. Educatoarele mi-au parut dragute, iar doamna directoare foarte amabila si draguta. Am avut mari emotii, si acum, realizez ca mi-am facut griji si ganduri degeaba. A fost mai simplu decat m-as fi asteptat. I-m dat un cadou (nu foarte costisitor)si un buchet de flori, atat. Pentru cele interesate adaug cateva informatii legate de inscrierea in anul scolar 2009-2010: - inscrierile se fac in per. 15mai- 01iunie, dar teoretic nu refuza dosarele daca mergeti mai devreme , dar asta tine de fiecare directoare in parte, eu poate am avut noroc de o doamna directoare intelegatoare; - criteriile de acceptare:- frati sau surori deja existenti in acea gradinita; - casa cat mai aproape de gradi; - serviciul unuia dintre parinti cat mai aproape de gradi; - in momentul inceperii gradinitei copilul sa aiba deja 3 ani ACTE NECESARE: - copie xerox certif nastere copil; - copie C.I. parinti din care sa rezulte adresa actuala; - adeverinte serviciu parinti; - fisa med. copil (cu vaccinarile la zi) eliberata de med. de fam + aviz epidemiologic la intrarea copilului in colectivitate (valabil 48h) - 2 dosare plic;
Cam asta ar fi, in rest astept sa se faca inscrierile oficiale, sa vedem daca ne accepta sau nu (dar sigur nu vor fi probleme deoarece noi intrunim cam toate criteriile, in afara de cea cu fratii, ca nu e cazul, inca
Cu drag si succes tuturor |

| Spune-mi te rog, Dana, avizul medical este un formular tip pentru inscrierea la gradinita sau te duci la medicul de familie si ii ceri pur si simplu un aviz medical din care sa reiasa ca e apt pentru inscrierea in colectivitate?
Nu mi-e clar, tu ai avut avizul la tine sau urmeaza sa-l prezinti in 15 mai cand incep inscrierile?
Merci pt. raspuns, |
|

Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 41
| Noi avem noroc deoarece surioara intra in grupa mare pregatitoare si 3 ani facem in august. Dar cu surioara am avut "probleme acum 3 ani la inscriere. Eram cu burta mare(fratiorul)cand m-am hotarat sa o inscriu la gradi, avand 3 gradinite una langa alta (cu program prelungit)la 2-3 minute de mers. Cand am fost sa o inscriu (luna aprilie pentru toamna) mi s-a spua ca toate locurile sunt deja ocupate am fost chiar disperata, mai ales ca stiam ce ma va astepta acasa daca nu mergea din toamna la gradi...cu 2 acasa, unul nou nacsut.... Dar am mers la gradinita unde am fost eu cand am fost mica :D si acolo mi-au spaus ca inscrierile se fac in toamna am fost socata, am intrebat in toamna pentru anul scolar care incepe in toamna?!? si mi-au zis ca da. Inscrierile incep la 1 septembrie.... Binenteles ca l-am trimis pe sotul pe 1 septembrie cu noaptea in cap...i-am zis sa mearga de la 6 ca sa prinda loc la coada si saracul a ajuns la 7 la gradi de unde m-a sunat si m-a facut nebuna ca nu e nimeni la ora aia...si saracul a asteptat pana la ora 9 cand a venit asistenta si fata mea a fost prima pe lista.... .... Grupa a fost completa doar in grupa mare. Cand au fost la grupa mica, in grupa erau 17 copii din 25 de locuri...Am fost in al noualea cer |
|
Inregistrat: 4/9/2009 Mesaje: 61
| Draga celena, avizul medical (sau epidemiologic) este o hartiuta pe care dr.de familie al copilui scrie "apt pentru colectivitate". Este un mic formular stas si doctorii stiu de-obicei ce trebuie scris. Acest aviz trebuie luat cu o zi maxim doua inante de a intra efectiv in colectivitate, deci nu la inscrierea dosarului. De exemplu daca gradi incepe pe 15 sept. eu, in dimineata acelei zile trebuie sa prezint acest aviz cum ca copilul este perfect sanatos si ca poate intra in colectivitate. De-obicei analizele (daca se cer), exudatul faringian, examenul coproparazitologic si acest aviz epidemiologic se dau atunci, imediat la inceperea gradinitei,ptr. a reflecta starea de sanatate a copilulul la momentul acela.
O zi excelenta tuturor!!! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Stau ca pe jar!Astia nu au afisat inca rezultatele! |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| raly, tinem pumnii! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610