|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Alyna wrote:Iata ca umblam si noi dupa o gradinita buna...nu am idee unde sa-l inscriu pe Matei..Noi stam in Vama Veche si cea mai apropiata gradi e in Canta Oricum,e mai bine decat acum,cand facem naveta pana in Tatarasi.Problema e ca Matei implineste 3 anisori abia in noiembrie,pe 8..sper sa-l primeasca asa.E baiat mare Face la olita,papa singurel,acum invata sa se dezbrace singur...Off....sper sa rezolv si problema asta..Vreo sugestie legata de o gradi buna?
Ma bucur sa va revad! Chiar am intrebat de voi pe undeva.
Gradinita din Canta e arhiplina. Noi am vrut sa o transferam pe Leea anul trecut la inceputul lui octombrie, fiind la jumatatea distantei dintre mine si parintii mei, adica la 10 min. de mers pe jos, dar fiind faptul ca nu locuim in cartier inscrierea a fost exclusa. Oricum nr. copiilor din grupa nu ma incanta deloc. erau 30 de copii inscrisi. ca si Anca am optat pt. gradinita particulara, tot programul a fost principalul factor care ne-a determinat sa o transferam. Inainte Leea mergea la gradinita nr. 8, cea din coltul Spitalului de Urgente si TVR Iasi. Dar ca peste tot la stat locurile sunt de mult ocupate. Succes! Speram sa auzim mai multe vesti despre voi |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Am inscris-o si eu pe Miruna la o gradinita cu prg 8-12, chiar langa mine. Am dus doar copie certificat de nastere si dupa buletinul meu, am completat o cerere si gata. Pentru ca e de stat si program redus si am inscris-o din martie ne-a spus dna ca e sigur loc pt ea. Noi incepem cu prg redus, sa se obisnuiasca si sa se imunizeze. O va duce bona dimineata si o va lua la 12 sau 12,30 dupa optionale (engleza, muzica si sah). E deja la grupa mijlocie, ca nu se face grupa mica anul asta.
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Roxie wrote:E o tampenie asta cu adeverinta de salar/salariat, pentru ca gradinita trebuie sa o faca orice copil, indiferent daca parintii lucreaza sau nu, asa mi se pare normal, nu stiu legea ce spune. Dar puteti sa faceti doar adeverinta de salariat, incare se spune ca parintii sunt angajati cu carte de munca si isi platesc darile la stat, iar daca cere si salariul spuneti ca e confidential si punct. Ce ii preocupa pe ei cat castiga parintii?
Corect! Exact asa au procedat si alte mamici si a mers. Salariul este confidential. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Mariuta,multumim pentru informatii Am fost azi...si dezamagire totala....La gradinita Sf Parascheva din Cantemir,abia la anul primim loc(l-a trecut pe o lista si sigur vom avea loc),in Canta nu mai sunt de mult timp locuri libere...O sa mai incercam maine prin Alexandru si daca nu,vom vorbi tot in Tatarasi,la gradi care functioneaza in aceeasi cladire cu cresa lui Matei,si poate avem noroc...Problema mare la noi e ca in sept,Matei nu are 3 ani impliniti,asa ca mai greu gasim loc.Daca nu rezolvam,va ramane tot la cresa pana la anul,cand va merge la Sf Parascheva. |
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| Multa bafta tuturor e foarte greu in iasi cu gradinitele cu program prelungit |
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Gata, ne-am inscris si noi la gradi (de stat) desi o sa avem doar 2 ani si 9 luni, program 8-14, aproape de domiciliu, noua ne-a cerut pt inscriere doar copie dupa buletinul meu, copie dupa certificatul de nastere al Andrei si cererea de inscriere. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Alyna wrote:...Problema mare la noi e ca in sept,Matei nu are 3 ani impliniti,asa ca mai greu gasim loc.Daca nu rezolvam,va ramane tot la cresa pana la anul,cand va merge la Sf Parascheva.
Nu e nicio problema daca nu are 3 ani impliniti... trebuie sa mergi sa "discuti" cu directoarea si se rezolva. |
| kali wrote:
Nu e nicio problema daca nu are 3 ani impliniti... trebuie sa mergi sa "discuti" cu directoarea si se rezolva.
Subscriu! Nici Leea nu avea 3 ani impliniti in 2007 cand a inceput gradi. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Nici Sara nu avea 3 ani impliniti cand a inceput gradinita, singura intrebare la care a trebuit sa raspundem a fost daca stie sa se ceara la baie.. .Nu a trebuit sa "vorbim" cu nimeni(intelegeti voi ), nu am dat spaga...oare chiar am avut noroc?
Va doresc tuturor sa gasiti cat mai repede un loc intr-o gradinita care sa va placa, voua si piticilor vostri. |
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Alyna wrote:Mariuta,multumim pentru informatii Am fost azi...si dezamagire totala....La gradinita Sf Parascheva din Cantemir,abia la anul primim loc(l-a trecut pe o lista si sigur vom avea loc),in Canta nu mai sunt de mult timp locuri libere...O sa mai incercam maine prin Alexandru si daca nu,vom vorbi tot in Tatarasi,la gradi care functioneaza in aceeasi cladire cu cresa lui Matei,si poate avem noroc...Problema mare la noi e ca in sept,Matei nu are 3 ani impliniti,asa ca mai greu gasim loc.Daca nu rezolvam,va ramane tot la cresa pana la anul,cand va merge la Sf Parascheva.
Din pacate, nici in Alexandru situatia nu e roza. La gradinita din parc ( cu program prelungit), nu se fac inscrieri (pentru grupa mica) anul acesta, deoarece sunt prea multi copii, de anul trecut. Nici cei care sunt acum la cresa nu au loc la gradi. Paralel cu parcul e o gradi cu program redus...acolo am inteles ca se va face o triere a dosarelor...probabil ca in functie de cotizatia suplimentara a parintilor. Si NU e musai sa primeasca copilul la gradi daca duci ceva bani. Eu am incercat si cu bani si n-a mers (Alex nu avea inca 3 ani). Apoi am incercat cu o pila tare (insasi Directorea de la acea gradi) si iarasi nu a mers,nici chiar mai tarziu, cand Alex implinise deja 3 ani. Ni s-a spus ca in aceasta toamna va fi primit cu placere. Asa ca, deocamdata, verbal avem facute demersurile si la toamna, Alex va frecventa gradinita. Si asta doar pentru ca am avut relatii, ca altfel, bazandu-ma doar pe plicul cu bani, nu cred ca prindeam vreun loc la program prelungit. Peste tot, Doamnele Educatoare se plang ca sunt prea multi copii. |
| Laura, ar trebui sa mergi cu actele necesare pentru inscriere la inceputul verii, in iunie (atunci are loc inscrierea oficiala). Daca te rezumi la acceptul verbal e posibil sa ai surprize in toamna sa ti se spuna ca nu ai inscris copilul si locurile sunt deja ocupate. Adevarul e ca in Iasi gradinitele sunt arhipline si esti mai mult la bunavointa personalului. Si nici la gradinitele private locuri nu prea mai sunt. Noua ni s-a cerut prin adresa scrisa, sa comunicam tot in scris, daca dorim sa mai reinscriem copilul la gradinita pentru a sti cati copii ar mai putea fi inscrisi in viitorul an scolar. |
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| mariuta wrote:Laura, ar trebui sa mergi cu actele necesare pentru inscriere la inceputul verii, in iunie (atunci are loc inscrierea oficiala). Daca te rezumi la acceptul verbal e posibil sa ai surprize in toamna sa ti se spuna ca nu ai inscris copilul si locurile sunt deja ocupate.
Multumesc frumos pentru sfat. Asteptam din zi in zi sa ni se ceara niste acte. E foarte sigur aici, Alex deja e trecut pe listute. Nu cred ca e cazul sa insistam, dar daca la sfarsitul lunii mai nu ni se mai spune nimic, atunci vom forta un pic nota. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Laura, iti dorim succes! Si ai dreptate: uneori sa cunosti persoana care trebuie, unde trebuie, face cat o suta de plicuri cu bani! |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| sa te asiguri ca e inscris, iar daca nu sa te duci sa le zice vreo 2 |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/8/2008 Mesaje: 240
| Nici chiar perioada "oficiala" de inscrieri nu e sigura. La telefon se spune una, la fatza locului alta. De unde inscrierile incepeau la 1 iunie acum aflu ca vor incepe in luna mai. Nu mai inteleg nimic. De afisat nu se afiseaza nimic totul se comunica verbal. Sper sa nu am vreo surpriza si sa ramanem pe dinafara. |
|
|