Pericolele internetului

Options Pericolele internetului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
roxinthya
Postat: Monday, September 20, 2010 4:10 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7235
Locatia: Bucuresti

Iata ce am primit pe mail:

FACEBOOK hi5 Myspace Sonic

În aceasta saptamâna la televiziunea argentiniana a fost reportaj zilnic cu Joaquin Lopez Doriga ( jurnalist mexican) pe tema Facebook, hi5, Myspace, Sonic, etc, si cât de periculoase sunt. Exista si un reportaj-jurnal în ziarul Milenio , cu privire la modul in care diversi teroristi au avut ca sursa de informatii sigure si directe blogurile, Facebook si hi5.

Intervievati anumiti hoti si rapitori spun ca au intrat pe net si au vazut portretele, casa, masinile, poze de calatorie situatia sociala si economica si nivelul la care triesc persoanele acelea. La televizor, unul dintre ei a declarat ca inainte, pierdea mult timp înainte de a actiona pentru a identifica candidatii pentru rapire, dar acum cu Facebook si informatiile pe care oamenii le pun de bunavoie în retea, nu mai sunt confuzii sau dificultati in a investiga modul în care ei traiesc, sau cum se deplaseaza copiii la scoala si care sunt parintii lor, fratii si prietenii. Asa s-a întâmplat cu Alejandro Marti (tanar mexican ucis de rapitorii lui). Familia a închis blogul sau dupa ce au realizat ce potential periculoase informatii da tineretul, care socializeaza acolo cu bucurie si fara a banui ca unul dintre contacti poate fi un ucigas. Protejati-va copiii, si nu puneti informatii periculoase în retea!

Adevarul cu privire la "Facebook"

Facebook vinde informatii utilizatorilor cu cea mai mare oferta. Citez: "Ceea ce multi utilizatori nu stiu este ca, în conformitate cu termenii contractului, facând clic pe rubrica" accept", practic ofera Facebook exclusiv si perpetuu drept de proprietate asupra tuturor informatiilor si imaginii sale publice. "

De fapt, spune expertul, cei inscrisi, autorizeaza automat utilizarea de catre Facebook perpetuu si transferabil, impreuna cu drepturile de distributie publicului si toate atasamentele de pe site-ul lor. Conditiile de utilizare arata ca Facebook isi rezerva dreptul de a acorda si sublicentiere cu tot "continutul paginii web a utilizatorului", pentru alte afaceri .. .

Fara consimtamântul lor, mai multor utilizatori li s-au transformat imaginile în publicitate pentru comertul privat.

Dintr-o data totul este publicat, inclusiv fotografiile personale, înclinatia politica, starea de spirit, si interesele individuale chiar si adresa de acasa, si accesibile fara permisiune miilor de utilizatori.

Trebuie sa credem, cum spune domnul Melba, ca multi angajatori, pentru a evalua pretendentii, cauta pe Facebook informatii intime despre solicitanti. Testul pentru o pagina de pe Facebook nu este privat, fapt pus in evidenta în cazul celebru cand John Brown University a expulzat un student, dupa ce a descoperit o imagine pe Facebook unde acesta era imbracat ca un travestit. O alta dovada - cazul în care un agent al Serviciului Secret a vizitat Universitatea din Oklahoma , pentru un student din anul doi, Saul Martinez- pentru un comentariu publicat de acesta impotriva presedintelui. Si culmea rautatii, problema nu se încheie în cazul în care utilizatorul decide sa se retraga.

Chiar si atunci când utilizatorul anuleaza statutul de membru, fotografiile si informatiile ramân la bord, în conformitate cu Facebook, pentru cazul ca decide a-si reactiva contul. Mai mult, utilizatorul nu este îndepartat nici chiar atunci când moare. În conformitate cu "termenii de utilizare," urmasii nu pot legalmente sa-i oblige sa stearga de pe Facebook date si imagini ale rudelor lor, pentru ca atunci când a acceptat clauzele virtualului contract Facebook a dat dreptul de a "mentine starea activa, în cadrul unui comemorari speciale, pentru o perioada de timp, pentru a permite altor utilizatori sa posteze comentarii si note asupra decedatului. "

Utilizatorii Facebook nu stiu ca sunt participanti indiferenti ai unui scenariu pe care academicieni cunoscuti il descriu ca cel mai mare caz de spionaj din istoria omenirii. Intamplator devin in mod inconstient precursori ai fenomenului "Big Brother" unde stau cu ochii pe tine.
mama Alessiei
Postat: Monday, September 20, 2010 4:59 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2009
Postari: 1578
Locatia: sus pe deal
Roxinthya ce bine ca ai deschis subiectul despre "FACEBOOK" si alte site-uri de socializare thumleft.
M-am inscris si eu cu mult timp in urma si am scris cite ceva despre mine cit mai generic si fara foto.
Ce ma supara sunt mesajele care imi vin in fiecare zi, pentru orice nimic.
Ce ti-e si cu "socializarea" asta pe FACEBOOK, zeci si sute de persoane de toate natiile care cer/ofera amicitie (dar avem noi timpul necesar pentru a lega relatii cu toti acestia ? oare ) si carora li se da cu usurinta acordul de a accesa informatii/foto chatten2much personale si familiale .
Si munca hotilor a devenit bine-nteles "computerizata" in cautarea victimelor duel
mikaela
Postat: Thursday, September 30, 2010 8:35 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 8/11/2010
Postari: 2334
Locatia: Planet Earth
Roxinthya, ce bine ca ai deschis subiectul asta! Intr-adevar, e foarte periculos si multi nu constientizeaza. Citind ce ai scirs tu, parca si eu ma mai trezesc la realitate.

Dar ce parere aveti despre internet-bully? Cu siguranta nu e bun, dar cum il recunoasteti si cum il evitati?
delfinasa
Postat: Thursday, September 30, 2010 10:06 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Acum multi ani mi-am facut si eu un cont la hi5, abia venita in lumea virtuala m-am dus cu valul cum se zice. Dupa ce-am prins putina experienta virtuala, am devenit mai constienta ca tot ceea ce pun pe net mi se poate intoarce inapoi sub forma de rau, asa ca mai bine considerata inapoiata sau rezervata decat sa ma arunc cu fruntea inainte sic.
Cum ne ferim de internet bullying? Ca si in viata reala, si in lumea virtuala trebuie sa avem grija unde si cu cine vorbim, ce informatii dam, ce poze afisam. Ideal pentru protectia familiei tale sa nu ai o viata sociala si de virtuala nu mai zic, ca de ex cum avem noi aici pe forum, ca ne mai spunem una-alta, dar nu poti trai chiar izolat si sa devii paranoic. De recunoscut daca apare nu cred ca sunt probleme, ca-ti dai seama cand cineva te ataca, direct sau indirect si daca o face intentionat si in mod repetat.
mikaela
Postat: Monday, December 13, 2010 1:38 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 8/11/2010
Postari: 2334
Locatia: Planet Earth
Foarte interesant...ti se poate intampla chiar tie!

https://www.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2009/11/17/cb.end.privacy.cnn?iref=videosearchhttps://www.cnn.com/2010/TECH/web/12/13/end.of.privacy.intro/index.html?iref=allsearch

End of privacy
(CNN) -- An average internet user can dig up all kinds of details -- both juicy and mundane -- about the life of Louis Gray, a 33-year-old from Sunnyvale, California.

Like some tech early-adopters these days, Gray thinks privacy is a dying concept.

Among the personal nuggets a quick search reveals:

• Gray has three children: 2-and-a-half-year-old twins named Matthew and Sarah; and Braden, who is three months old and was born prematurely. The twins dressed up as Peter Pan and Tinker Bell, respectively, for Halloween this year -- and when they hear techno music, they jitter around like they're on nonexistent trampolines.

• Kristine Gray, Louis' history-loving, school-teaching wife, makes some interesting -- and potentially embarrassing -- purchases on their family credit card. Among them: $109.25 per month to rent a breast milk pump from El Camino Hospital Maternal Connections. The last time she made such a purchase was November 29.

• Louis Gray -- who espouses Democratic politics and Mormon religious beliefs -- blogs about tech and has worked at an app company called my6sense since August. He spent $321.81 on groceries last month at Safeway. Also during November, he rented dozens of movies and TV shows from Netflix, including "Pee-Wee's Big Adventure" and "Dexter," a Showtime series about a serial killer. He goes to the dentist at Great Smiles Care Dental in Cupertino, California. He's been there once in the past two months.

• His phone of choice is the Samsung Epic 4G. Give him a ring. His number, as his public Facebook page blabs, is 408-646-2759.

Welcome to the world of public living -- where most everything about a person's habits, location and preferences is just a few clicks away.

While Louis Gray's case is a bit extreme -- he posts publicly to two blogs, Facebook, Twitter, Foursquare and Blippy, a site that automatically uploads credit card purchases from the family Visa -- this type of digital laundry-airing isn't all that uncommon these days. A half-billion people use the social network Facebook, and each of those users posts an average of 90 "pieces of content" on that site each month, according to the company.

As people share more information about themselves online, the internet, in effect, has created a public transcript of consciousness -- storing our thoughts, locations, social lives and memories in data warehouses all over the world.

This has enabled technological advances and shaped our social interactions.

It's also really freaked some people out.

With a dearth of established, effective methods to manage online privacy, and with digital marketers looking to profit from users' online lives, some privacy advocates and everyday Web users worry people have lost control of their identities on the internet.

The benefits of sharing
For Silicon Valley types -- always the early adopters of technology -- this trend toward all-public living is awesomely useful.

"People have really gotten comfortable not only sharing more information and different kinds, but more openly and with more people," Facebook CEO Mark Zuckerberg said in a January interview with the blog TechCrunch. "That social norm is just something that has evolved over time."

All of this sharing leads to online friendships and forged connections, the social media mantra goes. Old friends are reconnected. Distant parents see pictures of their kids' day-to-day activities.

Eric Leist, a 22-year-old from Boston, said he found a job because he posted many details about his professional life online. "I feel like I benefit more than I put myself at risk," he said.

Living in public online also leads to a better Web experience, Zuckerberg said at a Facebook event in April. That's something Gray agrees with. Dozens of people comment on the pictures of his kids he puts online and on the credit card purchases he automatically syncs with Blippy.com. Putting this info out in the public means anyone can discover it and benefit, he said.

"We should err on the side of being open and transparent and participating in a community online rather than putting up these walls that make us live in secret," he said by phone.

Sharing also improves internet services. As companies like Facebook and Google learn about peoples' Web browsing histories, preferences and connections to other people, the sites are able to tailor content to the user.

Go to the music-streaming site Pandora, for instance, and you're likely to see pictures of your Facebook friends popping up on the page every time a song they like plays. Facebook and Pandora wouldn't be able to do that unless you told those sites what kind of music you like.

Stealing information
But there is, of course, a darker side to all this sharing.

Some privacy advocates say shared information may jeopardize personal safety. Earlier this year, a widely publicized site called PleaseRobMe.com collected status updates from Twitter and Foursquare that indicated a person was away from home. That info, in theory, could help burglars figure out the best time to break into a person's house or apartment -- when no one's there.

Even basic information on online social networks can be used what the U.S. government calls "social engineering attacks."

"Using information that you provide about your location, hobbies, interests, and friends, a malicious person could impersonate a trusted friend or convince you that they have the authority to access other personal or financial data," the United States Computer Emergency Readiness Team says on its website.

That happened to Beny Rubinstein last year when a hacker compromised his friend's Facebook page and falsely asked his Facebook friends for help. Rubinstein wired the hacker more than $1,100, thinking his real friend was in trouble in a foreign country.

Others say internet users may not realize how much information they're giving up just by browsing the Web.

Digital marketers like RapLeaf, for example, are getting better at sniffing through people's Web-browsing histories and online identities to compile user profiles that can be sold to advertisers.

These targeted marketing campaigns have drawn the ire of some members of Congress and the U.S. Federal Trade Commission, which, on December 1, called for the United States to create a "do not track" list for the internet, which would let users essentially opt out from all targeted marketing and tracking.

"Industry must do better," the agency says in its report, which warns consumers that if they use the internet, location-tracking smartphones or online social networks, they're likely sending information about themselves, and possibly friends, to an unknown list of advertisers and marketers.

Lacking privacy tools
There are tools available to internet users who would like to protect some aspects of their online privacy. Users can opt out of tracking by certain marketers, clamp down access to their social networking sites and employ online pseudonyms as a way to keep some info relatively private.

Privacy controls like these are widely used, especially by younger generations. A Pew Internet & American Life survey of people age 18 to 29 found more than 70 percent of them had changed the privacy settings on their social networking profiles.

But these tools only go so far.

Virtually any information posted online can become public in an instant. An info-thief easily could take a screen grab of a private Facebook message and post it on a public blog. Private Twitter feeds -- viewable only by people who the author approves -- can be "retweeted," or re-posted, onto the public internet. And third-party Facebook apps have admitted to taking information from app users, against Facebook's rules, and selling that data to advertisers.

Privacy settings on sites like Facebook have become so confusing that some users feel they've lost control of their privacy, said Sherry Turkle, an MIT professor and author of the upcoming book, "Alone Together: Why We Expect More from Technology and Less from Each Other."

Internet users these days have a "sense of always being tracked and always being watched," she said. That leads to people censoring themselves and presenting a version of their life that is "kind of inauthentic" -- much like they're performing in a play they know everyone will see, she said.

In the long term, these performance-based communications are dangerous for our personal relationships and for society, she said. They make us less human.

Creative ways to protect identity
With privacy tools lacking, some social networkers have invented unique ways of controlling their online identities.

Dana Horst, a 28-year-old in Chicago, blogs and tweets under a pseudonym and has a private Facebook account -- efforts aimed at keeping her personal and professional lives separate.

"It could be a complete placebo effect," she said. "I don't have any great faith that privacy settings are impermeable. My mom is a friend on Facebook and I have things set so she can only see certain things (I post on the site), but would I ever be surprised if one day that went away?" No, she said, adding that she might have to offer her mom an apology: "Sorry I curse, Mom!"

Chanee Jackson, a 23-year-old in Atlanta, Georgia, said she only puts information on her Twitter, Facebook or Foursquare accounts if she'd also feel comfortable reading that info to a stranger in coffee shop -- or her mom. "You really have to manage your Twitter image," she said, adding that she keeps a second, private Twitter feed for personal conversations with close friends.

Some teens "deactivate" their Facebook accounts each time they log out of the site so that their friends can't alter their pages; and others delete every comment or photo posted to their Facebook walls as a way to maintain control over their increasingly important online identities, said Alice Marwick, a post-doctoral researcher and social media expert at Microsoft Research.

It's not that people don't care about privacy, Marwick said -- quite the opposite. People care about privacy, but websites like Facebook and Google haven't evolved to the point that online communications work in the nuanced way our real-life conversations do. Meanwhile, younger people are somewhat trapped because they need these online tools to function, she said.

"The teenagers and 20-somethings we talk to -- a huge aspect of their social life goes on online," Marwick said. "Not participating in online life is like not having a phone or not going to parties -- it's choosing to opt out of an important part of their social community. It's not really a choice for many young people."

'End of privacy?'

So does that mean we have to give up privacy to function? Should we all, like Gray in California, start casting our credit cards, locations and baby photos into the ever-churning river of the internet?

And, if so, does that mean privacy -- a concept that, for centuries now, has been an important part of life in democratic societies -- is done for?

Many tech luminaries say yes.

"Privacy is dead," Mashable's Pete Cashmore wrote on this site in 2009, echoing a popular refrain in the tech world. "And social media hold the smoking gun."

Gray agrees, too.

"I think we need to plan for all of our activities to be discoverable and indexable -- forever," he said. "Facebook is being very aggressive in terms of making things public that aren't previously public. Then you combine that with the deep archives of search engines."

People should act as if they're being watched, he said, and enjoy the benefits of having access to such a rich trove of personal information on the internet.

But perhaps things are still evolving.

Marwick, the social media researcher, said tools such as Facebook and Google -- as well as privacy-minded competitors like Diaspora and Path -- will continue to evolve, as long as users make it known that privacy is important to them.

danah boyd, who researches how people use social media tools with Marwick at Microsoft Research, put it this way in a speech at a March tech conference:

"Neither privacy nor publicity is dead," she said, "but technology will continue to make a mess of both."

mikaela
Postat: Sunday, July 24, 2011 9:11 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 8/11/2010
Postari: 2334
Locatia: Planet Earth
De ceva timp am tot auzit de cazuri in care parintii gasesc fotografii de-ale copiilor pe alte site-uri...Cazul unei fetite de 5 ani a fost cel mai recent, mama a gasit fotografia fetitei din intamplare pe o pagina de web creata de altcineva. A anuntat politia si se fac investigari...foto i-a fost furata (copiata) de pe pagina personala de Facebook, chiar si cu optiunile de privacy.
Un alt caz...un cuplu care a impartasit fotografii de familie pe o pagina personala s-au trezit ca au fotografia cu intreaga familie folosita ca reclama la un restaurant din Ungaria...Au fost anuntati de un prieten care, din pura coincidenta, vizita orasul respectiv din Ungaria. Patronul restaurantului a fost contactat si a fost de acord sa indeparteze fotografia...
Un caz si mai periculos, cu 2 foto a doi copii diferiti, fetita si baiat, gasite pe un site pornografic din Asia...Sunt multe cazuri care nici macar nu ajung in media...Ce faci cand e vorba de copilul tau? De siguranta si intimitatea lui?? Ce masuri pot fi luate in cazul in care (spre norocul sau ...ghinionul?? tau) descoperi ca ti s-au copiat si utilizat fotografii personale fara consimtamantul tau?? E furt electronic...cum te aperi??
Exista si asa numita sectiune de "terms and conditions" cu care trebuie sa fii de acord pentru a te inscrie pe majoritatea site-urilor, majoritatea nici nu le citesc, cine naiba citeste asa ceva?? Si atunci apare si termenul de "tert"...adika a treia roata la caruta, dar care are avantaje si de regula dezavantaje pentru tine...A doua roata la caruta e si mai periculoasa...Iar prima roata la caruta suntem noi...care luam deciziile....
misha
Postat: Sunday, July 24, 2011 10:12 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/12/2006
Postari: 3527
Mikaela, pai daca avea optiunile de privacy, e clar ca numai cineva care avea acces la pagina ei putea sa copieze poza, nu-i asa? Ca altfel nu-mi explic cum cineva strain ar putea avea acces...Doar daca optiunile de pe Facebook sunt acolo ca sa fie si nu ca sa protejeze intr-adevar contul respectiv. Ceea ce nu m-ar mira la cat de controversat e FB ca retea sociala.

giulia_mamik
Postat: Sunday, July 24, 2011 10:39 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 3/22/2010
Postari: 3091
Locatia: bacau
Misha,tin sa te contrazic la ceea ce ai spus mai sus.Exista o multime de hackeri pe internet care spag serverele unor situri destul de puternice.Si iata asa optiunea Privacy e doar de forma..
MiraSI
Postat: Friday, October 21, 2011 8:17 AM
Nivel: Guest

Intrat: 2/12/2006
Postari: 5
E adevarat, pe retele sociale cum sunt Facebook, Hi5, MySpace, etc multe rele se pot intampla. Dar asta e numai din vina utilizatorilor. Daca intalnesti un om pe strada, si nu-l cunosti dar totusi el vrea sa-ti fie prieten ,accepti? Ii arati poze cu tine, cu casa ta, copiii tai si ce ai tu mai drag? NU. De ce? Pentru ca asta ineamna invadarea intimitatii, a spatiului tau personal.
Problema principala in mediul online este ca lasi pe oricine care-ti e "prieten" sa-ti invadeze spatiul personal.
Ca utilizator trebuie sa fii atent cu cine imparti informatiile personale (unde locuiesti, unde lucrezi, cand pleci in vacanta, etc). Este o greseala pe care nu numai copiii o fac ci si adultii.
Totul tine de educatie iar in mediul online, adultii trebuie sa se educe singuri pentru ca sa-i poata educa pe cei mici la randul lor.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed