Pere
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Friday, September 29, 2006 2:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Pere in vin rosu cu menta

40 min (complexitate redusa)

Ingrediente
4 pere, 2 pahare vin rosu, 150 gr zahar, 2 crengute de menta, 1 creanga de scortisoara, 2 pahare de apa

Mod de preparare
Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate in picioare pe farfurie. Odata curatate, se pun intr-o craticioara cu vinul rosu, zaharul apa, o ramura de menta si sortisoara. Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte). Se scot perele, se pun intr-un bol si se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pina se mai ingroasa si apoi se pune peste pere.
Se serveste pe farfurie cate o pira, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de menta pentru culoare.
Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.