Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ce e o casa fara perdele ? Asa cum se stie, perdelele si covoarele schimba fata casei.
Ce perdele se mai poarta ? Ce modele, ce materiale, ce culori ? Ce fel de galeri aveti ? Ce sistem de prindere intre galerie si perdea / draperie aveti ? Folositi draperii pentru perdele ? Preferati jaluzelele verticale perdelelot ? Daca da din ce material, ce fel de sina etc. La geamuri folositi jaluzele orizontale ? Daca da, din material plastic sau lemn ?
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am vazut in reviste ca se poarta perdele foarte subtiri din voal, sau alte materiale aproape transparente. In afara de perdelele clasice se mai poarta si jaluzele verticale. Kiki attached the following image(s):
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu am optat pentru o perdea portocalie, indif ce ceea ce se poarta, pentru ca mi s-a parut ca aduce o nota de culoare in camera.Initial perdeaua venea stansa la mijloc, ca o funda mare, iar de cand s-a nascut Matei, la sfatul medicului, am lasat sa patrunda si mai multa lumina strangand perdeaua intr-o funda intr-o parte.
In skimb in Nekerman (nu stiu daca am scris bine numele revistei), am vauzt mai demult foarte multe idei ingenioase de perdele, care mai de care mai frumos stranse ba in falduri verticale, ba orizontale, de diverse culori, anajate intr-un mod deosebit.
Modele interesante mai sunt si in revistele Burda, la sfarsit, pe ultimele pagini de creativitate.Revistele Burda mi se par o sursa veritabila de idei care mai de care mai frumoase si mai de neasteptat.Din pacate la noi spatiul este prea mic si nu permite prea multe optiuni, decat :putine culori si cat mai multa lumina, ca altfel ar arata camera ca o hruba
Cred ca si in catalogul Qelle sunt ceva modele (astept sa imi vina prin posta catalogul si va spun). |
|
| stele_pe_cer wrote: Cred ca si in catalogul Qelle sunt ceva modele (astept sa imi vina prin posta catalogul si va spun).
Cred ca o sa vina 2007 pana primesti catalogul astora de la Quelle. Eu l-am comandat dinainte sa nasc si ia uite, face baiatul 5 luni si afurisitul inca nu a venit. Asa fac si cu comenzile...Daca nu ii suni sa le faci scandal nici macar comanda nu ti-o trimit. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| eu am primit cataloagele, am comandat unul in iarna, cel de toamna -iarna, iar de vreo luna a sosit si cel de primavara-vara, fara sa-l mai comand.Despre perdele...exact 6 pagini, de toate felurile, si mate, si transparente, si albe si colorate.La alegere. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| stele_pe_cer,super frumoasa perdeaua!eu mai am o intrebare:ce fel de jaluzele punem(in afara de cele vertcale)? |
|
| Kiki wrote:Cred ca o sa vina 2007 pana primesti catalogul astora de la Quelle. Eu l-am comandat dinainte sa nasc si ia uite, face baiatul 5 luni si afurisitul inca nu a venit. Asa fac si cu comenzile...Daca nu ii suni sa le faci scandal nici macar comanda nu ti-o trimit.
Bine ca mi-ati spus....ca eu asteptam ca nerabdare catalogul comandat acum cateva zile.Intelesesem ca in 2 saptamani maxim soseste.Atunci ii voi suna si le voi cere telefonic catalogul.In ceeace priveste comenzile, e mai bine s ale fac telefonic?Adica sa le dictez codurile la telefon?Cam aiurea ..... |
|
| O prietena de-a mea sta in Cluj. a cerut pe net sa i se trimita catalogul...nu a venit...a facut rost de un catalog si si-a comandat haina pentru primavara, pantaloni, bluze...o caruta de bani...Asta cam in decembrie...A venit si primavara si prietena mea s-a dus si si-a cumparat din magazin. Ulterior i-a zis altcineva ca trebuie sa suni ca sa se simta si sa-ti trimita comanda... |
|
| klumea_blondy wrote:stele_pe_cer,super frumoasa perdeaua!eu mai am o intrebare:ce fel de jaluzele punem(in afara de cele vertcale)?
Multumesc, Blondy !
Poti opta pentru jaluzele verticale, orizontale, sau rulouri, storuri.
Despre jaluzele s-a mai discutat si aici: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=811
|
|
| Kiki wrote:O prietena de-a mea sta in Cluj. a cerut pe net sa i se trimita catalogul...nu a venit...a facut rost de un catalog si si-a comandat haina pentru primavara, pantaloni, bluze...o caruta de bani...Asta cam in decembrie...A venit si primavara si prietena mea s-a dus si si-a cumparat din magazin. Ulterior i-a zis altcineva ca trebuie sa suni ca sa se simta si sa-ti trimita comanda...
Pe mine ma interesa catalogul ca l-am vazut la cosmeticiana mea, dar daca nu mi-l trimit si nu mi-l trimit, il voi imprumuta de la ea.Pentru mine ar fi mai mult o sursa de inspiratie, dar sunt si cateva lucrusoare pe care le-as cumpara, dar sa imi vina comanda promp, nu din hasti in pasti, ca altfel nu o mai primesc. |
|
| perdele.... Kiki attached the following image(s):
|
|
| kiki, sunt deosebit de ingenioasele perdelele "tale" ...cateva kiar imi palc foarte mult....din pacate cred ca nu se pot pune decat la o casa mare, spatioasa, in camere foarte luminoase.Sau cel putin se poate modifica materialul, adica sa fie mult mai vaporos la perdele, iar cortinele sa fie dintr-un materila greu, dar tot in culori calde, usor contrastante, pentru a spori gradul de luminozitate.Am ce am cu lumina in camera, cum e camera intunecata, cum parca ma pocneste usor o mica depresie....
Daca nu-s indiscreta, imi poti dezvalui si mie sursa de inspiratie?Poate gasesc si altceva....sau poate mai poti posta tu cateva modele....sunt avida dupa idei, si acum nu ma pot inspira de nici un fel din ce am prin casa, ca am strans cam totul in cutii, pentru reamenajare.Iar pe net nu am gasit inca mdele de perdele....ori nu am cautat eu suficient ...
In cazul camerei noastre (viitoarei camere - dormitor/living 2 in 1 ), camera este intunecata, are vedere spre nord, castani in spate, deci totul contribuie si mai mult la lipsa de luminozitate.Eu ma gandisem la 2 variante:
1.sa pun o perdea impartita pe din doua, jumatate o culoare (galben pai sau portocaliu, extrem de subtiri), iar in partea cealalta un verde cald, verde de camp cu ceva modele florale (modele florale numai intr-o parte)
fie:
2.sa optez pentru jaluzele verticale ori intr-o singura culoare, ori ca si perdelele de mai sus, jumatate o culoare, jumatate alta culoare.Dar nu stiu daca odata trase jaluzelele nu ar crea ideea de mai putin spatiu si mai putina lumina din cauza jocului de culori.Poate o singura culoare ar fi mai indicata.
In ambele cazuri, as opta pentru un lampadar din fier forjat sau lemn (predomina lemnaria de cires in casa, deci nu stiun daca nu cumva fierul ar iesi mai bine in evidenta dar si mai frumos sau poate de bambus, si astfel ramane norta predominanta lemnul), extrem de simplu, care sa fie pe fundalul perdelelor sau a jaluzelelor, astfel incat sa poata cat de cat sa reflecte si mai multa lumina.
|
|
| kiki,
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| In cazul in care credeati ca draperiile nu pot oferi nimic mai mult decat acoperirea ferestrei de privirile indiscrete, nu puteati sa va inselati mai mult! Din ce in ce mai mult draperiile sunt preferate pentru aerul intim si romantic care il confera camerei, putand schimba o incapere aparent banala intr-un plina de personalitate. De asemenea, prezenta draperiilor ornand ferestrele pot sa schimbe look-ul camerei. Pot face sa para o camera mai inalta, daca galeriile acestora sunt amplasate imediat sub linia tavanului, sau pot da luminozitate daca au o culoare deschisa. Iata 5 idei de modele de draperii, din care va puteti inspira cand va decideti sa schimbati look-ul dormitorului sau sufrageriei dvs.
1. Draperiile albe, lungi, care cad pana pe podea sunt un stil care nu se va demoda niciodata. De mare efect intr-o camera deschisa la culoare, mai ales daca in centru troneaza un pat cu baldachin! 2. Draperille cu un imprimeu in carouri sunt sic si merg la o camera tinereasca. 3. Pentru o sufragerie romantica sunt necesare draperii dintr-un material textil pastelat si cu flori. De asemenea de mare efect sunt si draperiile in doua straturi, cel de langa geam intr-o singura culoare, iar cel de deasupra cu un imprimeu (inflorat de exemplu), in aceeasi gama coloristica. 4. O alta idee ar fi sa fa confectionati niste draperii tricolore. Impartiti spatiul dintre tavan si podea in 3, fiecare treime fiind o fasie de culoare diferita. Pentru a nu incarca coloristica camerei va sugeram sa alegeti cele 3 culori in urmatorul mod: culoarile benzilor de sus si de jos trebuie sa fie neutre, de exemplu doua nuante de bej, iar culoarea din mijloc sa fie culoarea predominanta in camera (vezi foto). De exemplu daca aveti mobila bleumarin alegeti pentru fasia din mijloc o nuanta de albastru inchis. 5. Si draperiile in doua culori sunt o idee buna si lumineaza incaperea. Pentru partea de sus, aproximativ 20cm de la galerie, alegem o culoare mai inchisa, iar pentru restul o nuanta (din aceeasi gama), insa mai deschisa.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| sunt superbe Kiki... eu a trebuit sa renunt la perdeaua din viitoarea lui camera ( era lunga pana in pamant) si am sa pun una micuta pana mai creste Alfonso ... cum e patul pus la geam --- dragutul meu Alfonso tot tragea de perdea... mama ce se mai distra... si de frica sa nu ii cada in cap am dat-o jos... |
|
|