Pe ce ar trebui sa se bazeze o casatorie ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 22, 2006 6:24 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Care este parerea voastra, care ar trebui sa fie pietrele de temelie ale unei casatorii reusite ?

Din punctul meu de vedere, ordinea ar fi:
- respect
- intelegere
- dragoste

Nu am pus dragostea pe primul loc pentru ca putini sunt cei care pot spune ca si dupa 20 de ani isi iubesc partenerul ca in prima zi. Iubirea este treptat inlocuita cu o altfel de iubire. Daca exista respect reciproc si intelegere insa, orice se poate rezolva.
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 6:27 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
si ajutor reciproc...si intelepciune...altruism...comunicare neaparat...
Elia
Scris: Wednesday, February 22, 2006 8:01 AM
Nivel: Guest

Eu cred ca foarte important e sa ai aceleasi valori morale si scopuri in viata apropiate, pentru ca de aici decurg multe neintelegeri. Daca fiecare urmareste un scop propriu iar cele doua se bat cap in cap, nu poate fi armonie intr-o casnicie. Daca avem valori morale diferite apar neintelegeri in cresterea copiilor (si nu numai -- daca lui i se pare normal sa se imbete pana cade sub masa iar tie nu, voila de vezi ce cearta se isca). Daca avem valori morale si teluri asemanatoare, si bineinteles daca ne iubim si ne respecta, putem trece peste orice greutati.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, February 22, 2006 10:05 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu m-am casatorti pentru ca Liv era jumatate din sufletul meu. NU era doar dragoste si pasiune ci era foarte multa intelegere, mergeam amandoi in aceeasi directie.
Tot timpul ne-am simtit problemele, ne citeam simtirile, faceam tot posibilul sa fie armonie in cuplul nostru.
Initial nu am avut aceleasi visuri, eu vroiam sa plec de tot din tara, el nu concepe viata fara livada si iazul lui. Nu consider ca am facut un mare compromis ramanand cu "copilasii lui" ci pe parcurs m-am indragostit si eu de visele lui despre coltul de rai.
Multa lume crede ca suntem frati, multi spun ca ne asemanam fizic cu toate ca eu nu vad nici o asemanare.
Casatoria este incredere, empatie, intelepciune, dragoste, pasiune...
leut
Scris: Wednesday, February 22, 2006 10:39 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Eu m-am casatorti pentru ca Liv era jumatate din sufletul meu. NU era doar dragoste si pasiune ci era foarte multa intelegere, mergeam amandoi in aceeasi directie.

...si in afara de asta, unde eram noi...era multa veselie. Suntem amandoi la fel de veseli, glumeti, poate prea glumeti cateodata. Imi aduc aminte de o faza la inceputul casatoriei noastre. Eu terminasem facultatea, el mai avea un an. Faceam proiecte pe calculator si odata un coleg ne-a rugat sa-i scoatem ceva la imprimanta. Iuli i-a spus in gluma: bine, aduci patru beri, o ciocolata si un buchet de flori pentru nevasta-mea. Peste o ora a venit baiatul cu tot ce i-a zis Iuli, mai putin buchetul de flori...cica nu gasise nici o florarie deschisawhat . Va dati seama ce ras a fost pe noi si bineinteles ca am baut berile impreuna.
A, peste ani am invatat sa ne respectam reciproc si orice ciondaneala sa dureze cat mai putin...doar ne iubim si o viata avem!
Sa-ti simti jumatatea ca pe propria-ti persoana...ce poate fi mai frumos?
Acum, de cand cu Alex e minunat. Seara stam si ne uitam cum doarme si e tot ce ne-am fi putut dori mai mult. Ne iubim. Toti trei...si pisicile...
sunny
evelina27m
Scris: Thursday, February 23, 2006 6:55 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
In primul rand casatoria cred ca trebuie sa se bazeze pe respect.
Pe locul doi vine intelegerea, insa daca exista respect, intelegerea vine de la sine. Adica daca ai respect pentru sot, atunci ii asculti punctul de vedere, ii respecti opinia si mai lasi putin de la tine, cand este cazul.
Dragostea si, implicit, atractia fizica, sunt si ele necesare. Cum inteleg eu dragostea? Este un sentiment care te inalta, care scoate la iveala tot ce avem noi mai bun in sufletul si fiinta noastra. A iubi pe cineva inseamna in primul rand a oferi, nu a primi (adica iubind tu te lasi pe locul doi, iar pe primul loc este persoana iubita). Atractia fizica trebuie sa existe, chiar daca in timp dispare. Insa in primii ani impreuna cu persoana iubita, care se zice ca sunt cei mai grei (daca trec 2, 3 ani atunci relatia are sanse sa dureze mai mult), unde oare se rezolva toate neintelegerile familiale? Asa-i ca in patul conjugal? bom
Iar asa, ca idee, referitor la parerea AdrianeiC despre dragoste, sa stii ca eu imi iubesc sotul mai mult chiar decat la inceputul relatiei. Si asta pentru ca, pe fiecare zi ce trece, imi dau seama cat de minunat este ca om si ca tata vitreg pentru baietelul meu.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 23, 2006 10:31 AM
Nivel

evelina27m wrote:
sa stii ca eu imi iubesc sotul mai mult chiar decat la inceputul relatiei. Si asta pentru ca, pe fiecare zi ce trece, imi dau seama cat de minunat este ca om si ca tata vitreg pentru baietelul meu.

Cu totii ne schimbam pe parcursul anilor de casnicie, unii in bine, altii in rau.
Din fericire, ca si Evelina, am descoperit ca-l iubesc pe sotul meu mai mult ca la inceput in special dupa ce Alex a venit pe lume. Ca tatic am descoperit in el alte calitati care sincer nu stiam ca le are. Nu mi-l inchipuiam niciodata sa preia in totalitate sarcina de a imbaia copilul, de a o hrani dimineata, de a merge tot timpul la vaccin sau la pediatru, de a-mi sugera sa raman acasa singura in timp ce el se duce la tara cu fata intr-o plimbare. Si nu uit sa-i spun in fiecare dimineata ca il iubesc, nu uitam sa ne sarutam la despartire si sa ne imbratisam.
mihaela75
Scris: Thursday, February 23, 2006 7:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Sunt de acord cu freedelia,daca nu ai aceleasi valori morale si scopuri comune, oricata dragoste ar exista , casnicia se duce pe apa sambetei.Eu stau cateodata si ma minunez cat de multe avem in comun eu cu sotul meu si nu-mi vine sa cred ca jumatatea mea era de fapt la celalalt capat de lume.Si mai ales stau si ma minunez de ce oare m-am maritat prima data cu acel om ( primul sot)ca nu aveam nimic in comun cu el, absolut nimic.fool
AdrianaC
Scris: Thursday, February 23, 2006 7:40 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Poate din dragoste ?

Nu stiu, zic si eu, ca ceva ceva o fi fost ca nu il luai tu degeaba.
stele_pe_cer
Scris: Friday, March 10, 2006 10:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
mihaela75 wrote:
Si mai ales stau si ma minunez de ce oare m-am maritat prima data cu acel om ( primul sot)ca nu aveam nimic in comun cu el, absolut nimic.fool

Poate ca trebuia sa invatati fiecare dintre voi cate o lectie de viata?Poate ca sa te pregatesti pentru adevarata iubire, care de multe ori se naste dintr-o lunga durere?Poate amandoua....
stele_pe_cer
Scris: Friday, March 10, 2006 10:17 PM
Nivel

Idealuri comune,temperamente diferite.
Dragoste exprimata prin fapte, nu cuvinte goale.
Intelegere si respect.
Toate aste de la coada la inceput.
Ema
Scris: Tuesday, October 17, 2006 10:22 AM

Noi dupa 16 ani si ceva de casatorie ne iubim mai mult decit la inceput! Intr-o casatorie sint fundamentale respectul, intelegerea...
pasiunea...dar si dragostea...
Am invatat zi de zi sa-i apreciez calitatile...sa ma minunez ce bun tata este pentru copii si ce sot minunat si atent cu mine!
love love
Cris-DL
Scris: Tuesday, October 17, 2006 1:23 PM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Multi ani inainte Ema hainoroc

Respect, intelegere si dragoste asta este si ordinea mea
Ema
Scris: Tuesday, October 17, 2006 1:59 PM

Multumesc Cris22tyna, va doresc si voua tot asa o casatorie frumoasa si trainica! pupici
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 21, 2007 3:14 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Idealuri comune,temperamente diferite.
Dragoste exprimata prin fapte, nu cuvinte goale.
Intelegere si respect.
Toate aste de la coada la inceput.

Cum timpul trece, mi-am sckimbat si ordinea si "temelia":

-blandetea
-ingaduinta
-admiratia partenerului
-incurajarea partenerului
-renuntarea la pretentii
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.