Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am gasit pe net o paturica super aveti schema la model?
ingerash attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| ingerash wrote:Am gasit pe net o paturica super  aveti schema la model? cred ca e acest model ...baga in youtube asa: Dos agujas: punto pavo real
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Nu am schema dar pot incerca o explicatie. R1: 3(4) ochiuri fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata... continui pana ai 13 ochiuri. Urmatoarele 12 ochiuri le scazi cate doua pe dos si obtii 6 ochiuri pe dos. Urmatoarele le lucrezi 1fata+ 1jeteu, urmeaza alte 12 scazute...pe toata latimea paturii. La capatul randului ai 3(4) pe fata. Ca sa nu se ruleze, dupa 4 randuri faci acel rand de punct lenes. R2: Lucrezi pe dos, acolo unde ai scazut se lucreaza pe fata. R3 toate pe fata, R4 pe dos. Modelul de jeteuri se face la 4 randuri. Nu se vede bine in poza dar desi sunt scazute 12 ochiuri se vad doar 4 jeteuri, de aceea cred ca primul si ultimul jeteu se lucreaza rasucit sa nu fie prea gaurit modelul. Asa cred, pentru ca daca dupa ce ai scazut ai ramas cu 6 ochiuri, aceleasi 6 trebuie puse inapoi jeteuri sa nu se ingusteze patura. Sper ca am explicat bine,
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/22/2010 Mesaje: 228
| ailemac attached the following image(s):

|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Va multumesc din suflet!!! dana am inteles
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Ingerash, filmuletul e foarte bun, schemele sunt foarte asemanatoare cu ceea ce vrei tu, cele din mijloc sunt bune, prima si ultima sunt doar asemanatoare. Daca vrei sa iti iasa exact ca modelul paturicii albe, trebuie sa ai putina grija la randurile care se vad pe dos. In unele scheme puse si chiar si in film randul cu aspect pe dos este neintrerupt si este intre randurile cu inmultiri si scaderi. La alte modele se scade si se fac jeteuri la fiecare rand impar. La modelul pe care il vrei, intre randurile cu scaderi si inmultiri se lucreaza un rand fata-unul dos, si la cele cu scaderi, unde inmultesti lucrezi pe fata, unde scazi le scazi pe dos si la intoarcere, toate pe dos. Sper ca ai inteles, daca nu te descurci dupa explicatiile mele poti tricota dupa scheme, aspectul este foarte asemanator. Spor mult, |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/21/2008 Mesaje: 130
| Modele simple si de efect - dupa parerea mea.

... mai complicate:

|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2012 Mesaje: 806
| f.frumoase modelele si par asa grele.dar cum sa facem ca marginea paturei sa nu se increteasca? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ingerash wrote:Am gasit pe net o paturica super  aveti schema la model? Am sa incerc si eu sa fac o paturica cu modelul asta. Imi place la nebunie. |
|
| laly wrote:f.frumoase modelele si par asa grele.dar cum sa facem ca marginea paturei sa nu se increteasca? Eu la veste cand fac manseta de la maneci cu cateva ochiuri pe inaltime cu elastic, nu mi se mai rasuceste marginea. |
|

Inregistrat: 1/18/2012 Mesaje: 806
| cosi elasticul pe marginea mansetei sau faci impletesti cu elastic subtire la manseta? |
|
| am gasit si eu o patura tare vesela bire.anamaria attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/5/2011 Mesaje: 1531
| Laly, sau poti sa faci marginea cu modelul bob de orez si sigur nu o sa se rasuceasca.
Anamaria e foarte frumoasa |
|

Inregistrat: 3/4/2011 Mesaje: 554
| Poti sa iei ne lucrat penultimul ochi din rand si lucrezi apoi ultimul,ier la inceput de rand iei primul ochi ne lucrat si apoi lucrezi normal.Iasa foarte frumoasa marginea si nu se rasuceste. |
|
| Ana superba patura |
|
|