|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| PATEU DELICIOS
- 2 cartofiori - 3 ficatei pasare - 50 g lapte - o lingurita unt - sare - o lingurita smantana
Se fierb cartofii cu ficateii. Apoi, se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine. Apoi se adauga sarea. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| E foarte bun, i-am facut si eu Deei si i-a placut |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Chiar am sa incerc. Miru detesta cartofii, poate asa oi pacalesc. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Fi-miu detesta ficatul! Da-ne noua cartofii si iti dam noi ficatul. |

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Kiki multumim de reteta am sa-i fac si eu ca tare mult ii place ficatelul. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| De abia astept sa-i pregatesc si eu Mayei, mai ma joc cu Luana de-a ornatul dar cateodata are asa o foame ca nu mai are rabdare |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am (re)inceput sa le fac alor mei pateu de casa ( si Almette, dar asta e pentru alt topic ), pentru ca, din pacate, astia mici sunt mari amatori de asa ceva si-mi statea pe creier cate porcarii contin.
Acum am ales alta reteta fata de cea pe care o faceam cand erau mici ( tocmai pentru ca au si meniu mai diversificat ), care mi se pare mai simpla si mai "light" ( fara galbenus de ou, unt sau smantana, care face pateul mai " greu " si mi se pare ca-l transforma intr-o bomba calorica - ori de proteine, in functie de ingrediente ).
Deci: - ficat de pui - ceapa - morcov - usturoi
Calesc ceapa ( in putin unt sau ulei, dupa preferinta ), dupa care adaug usturoiul iar apoi ficateii. Bineinteles, se condimenteaza - eu pun numai sare si piper alb. Dupa ce scade apa pe care o lasa ficateii, adaug vin alb ( cam o cana ) si las pe foc pana scade. Apoi... cam gata. Se da prin blender si se stabileste consistenta incat sa fie suficient de cremos incat sa se poata intinde usor pe paine si... asta e!
Astia mici ai mei au trecut fara probleme de la pateul de magazin la asta si pe place la maxim. Le fac o data/2 zile. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Multumim de reteta !Pare delicios ! |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| se ia una bucata mama/soacra cicalitoare si se plaseaza in casa pe perioada nedeterminata... in maxim o luna, ficatul dvs va fi transformat intr-un pateu delicios
lasand gluma la o parte si mie imi place f mult pateul de casa, nici nu se compara cu cel din comert - un maglavais cu gust artificial la care am renuntat definitiv... si folosesc reteta postata de kali mai sus, doar ca eu nu am pus niciodata morcov iar ficatul il fierb separat; am mai incercat si varianta cu ciuperci si cu ardei gras rosu - iese delicios! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| N-am facut demult, aceeiasi reteta o folosesc....este foarte gustos |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bulibuli wrote:se ia una bucata mama/soacra cicalitoare si se plaseaza in casa pe perioada nedeterminata... in maxim o luna, ficatul dvs va fi transformat intr-un pateu delicios
Soacra-mea e mai tare; imi mananca ficatii de la distanta! |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| n-am facut niciodata pateu in casa, dar voi incerca...pare cu adevarat delicios
buli, tare reteta ta |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| buli - tare reteta ta. Eu nu am soacra, dar am una bucata cumnata care are un talent la facut pate... In alta ordine de idei si noi preferam pateul facut in casa decat cel din comert. |
|
|