Pateu de ficat facut in casa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Monday, November 20, 2006 10:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
PATEU DELICIOS

- 2 cartofiori
- 3 ficatei pasare
- 50 g lapte
- o lingurita unt
- sare
- o lingurita smantana

Se fierb cartofii cu ficateii. Apoi, se zdrobesc, se adauga untul, laptele, smanatana si se amesteca bine. Apoi se adauga sarea.
Cris-DL
Scris: Monday, November 20, 2006 10:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Mesaje: 6849
essen E foarte bun, i-am facut si eu Deei si i-a placut Chef
danab
Scris: Thursday, December 7, 2006 11:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Chiar am sa incerc. Miru detesta cartofii, poate asa oi pacalesc. ras
Kiki
Scris: Thursday, December 7, 2006 11:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Fi-miu detesta ficatul! Da-ne noua cartofii si iti dam noi ficatul. sic
Ely
Scris: Friday, December 8, 2006 12:36 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Kiki multumim de reteta am sa-i fac si eu ca tare mult ii place ficatelul.pupici
katy
Scris: Friday, December 8, 2006 1:03 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
De abia astept sa-i pregatesc si eu Mayei, mai ma joc cu Luana de-a ornatul dar cateodata are asa o foame ca nu mai are rabdarebanghead
kali
Scris: Thursday, March 1, 2012 9:30 AM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
Eu am (re)inceput sa le fac alor mei pateu de casa ( si Almette, dar asta e pentru alt topic ), pentru ca, din pacate, astia mici sunt mari amatori de asa ceva si-mi statea pe creier cate porcarii contin.

Acum am ales alta reteta fata de cea pe care o faceam cand erau mici ( tocmai pentru ca au si meniu mai diversificat ), care mi se pare mai simpla si mai "light" ( fara galbenus de ou, unt sau smantana, care face pateul mai " greu " si mi se pare ca-l transforma intr-o bomba calorica - ori de proteine, in functie de ingrediente ).

Deci:
- ficat de pui
- ceapa
- morcov
- usturoi

Calesc ceapa ( in putin unt sau ulei, dupa preferinta ), dupa care adaug usturoiul iar apoi ficateii. Bineinteles, se condimenteaza - eu pun numai sare si piper alb.
Dupa ce scade apa pe care o lasa ficateii, adaug vin alb ( cam o cana ) si las pe foc pana scade.
Apoi... cam gata. Se da prin blender si se stabileste consistenta incat sa fie suficient de cremos incat sa se poata intinde usor pe paine si... asta e!

Astia mici ai mei au trecut fara probleme de la pateul de magazin la asta si pe place la maxim. Le fac o data/2 zile.
oanamaria
Scris: Thursday, March 1, 2012 10:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Multumim de reteta !Pare delicios !
bulibuli
Scris: Thursday, March 1, 2012 11:42 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
se ia una bucata mama/soacra cicalitoare si se plaseaza in casa pe perioada nedeterminata... in maxim o luna, ficatul dvs va fi transformat intr-un pateu delicios sic sic


lasand gluma la o parte si mie imi place f mult pateul de casa, nici nu se compara cu cel din comert - un maglavais cu gust artificial la care am renuntat definitiv... si folosesc reteta postata de kali mai sus, doar ca eu nu am pus niciodata morcov iar ficatul il fierb separat; am mai incercat si varianta cu ciuperci si cu ardei gras rosu - iese delicios!
miriam
Scris: Thursday, March 1, 2012 12:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
N-am facut demult, aceeiasi reteta o folosesc....este foarte gustosessen
kali
Scris: Thursday, March 1, 2012 2:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
bulibuli wrote:
se ia una bucata mama/soacra cicalitoare si se plaseaza in casa pe perioada nedeterminata... in maxim o luna, ficatul dvs va fi transformat intr-un pateu delicios sic sic


hohot
Soacra-mea e mai tare; imi mananca ficatii de la distanta!
bereea
Scris: Thursday, March 1, 2012 2:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22793
n-am facut niciodata pateu in casa, dar voi incerca...pare cu adevarat delicioscool

buli, tare reteta taras
michi
Scris: Thursday, March 7, 2013 1:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2009
Mesaje: 1038
buli - tare reteta ta.Bravoo Bravoo
Eu nu am soacra, dar am una bucata cumnata care are un talent la facut pate...ras
In alta ordine de idei si noi preferam pateul facut in casa decat cel din comert.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.