Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Endy, eu am gasit pe net deja, am si ustensilele si mierea si reteta, numai timp si chef nu Incerc si experimentez saptamanile astea si revin cu impresii. Sau poate iei tu initiativa si vii mai repede |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| e o reteta anume?
eu spal bine cateva lamai, le feliez si le introduc in borcanul de miere, o dau la rece 2-3 zile si apoi consumam in ceai sau ca atare. cert e ca mierea devine foarte fluida asa. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si scopul care e? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| mie nu-mi prea place gustul mierii, iar fata doar asa accepta lamaia. |
|
| Lilly of the valley wrote:mie nu-mi prea place gustul mierii, iar fata doar asa accepta lamaia.
Aaaa, ok.
Din punctul meu de vedere nimic nu e mai bun decat mierea ca atare si mi se pare ca lamaia i-ar altera gustul. Am si preferinte: cea de salcam, de tei sau de menta. Copiii mei sunt obisnuiti sa o consume asa, lamaie primesc prin limonada ( indulcita tot cu miere )... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| kali wrote: Am si preferinte: cea de salcam, de tei sau de menta.
De menta nu am auzit, cat e de buna?
|
|
| vanina wrote:De menta nu am auzit, cat e de buna?
E buna, nah... Nu-ti inchipui, acum, ca are gust pregnant de menta. E galben-verzuie si putin mai fluida, asa.
E un fel de specialitate de miere pentru ca se produce in cantitati mici si nu prea se gaseste la vanzare. Albinutele trebuie duse in vacanta in Balta Brailei.
Teoretic, se poate produce orice fel de miere - conteaza sa cunosti locurile, dar pentru un apicultor pasionat nu e problema.
Exista si miere de floarea soarelui si de rapita - contine lecitina -... cam din toate plantutele pe care le cunosti. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Chiar mi-e pofta de miere de menta Sper sa gasesc si eu de cumparat |
|
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Mikaela , cautam si ne auzim ... |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| M-ati facut curioasa cu mierea de menta... |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| endy wrote:Mikaela , cautam si ne auzim ...
Revin cu un PM dupa ce experimentez ca nu vreau sa spun prostii, incerc si-ti dau buzz
Mierea cu lamaie e buna pt afectiuni ale ficatului, pt calmarea durerilor de gat, pt slabit, e un boost de energie cand ai nevoie de ceva dulce in timpul zilei etc. NU cred ca e o reteta anume insa am vazut ca se poate folosi si esenta de lamaie sau lamaile proaspete, dar cum tine mai bine? EU vreau sa fac betisoare din ala ca-n poza, ca sa nu umblu cu borcanul dupa mine sau in lunch-ul plodului. |
|
| Eu pentru imunitate amestec catina cu miere si iau dimineata cate o lingurita , o vecina amesteca usturoi cu ,miere si e bun pentru caile respiratorii , dar o sa fac pentru ficat miere cu lamaie dar o s-a storc si o sa fac amestecul cu apa asa ca o racoritoare !Asta iarna am pus polen si propolis in miere si luam tot asa cu lingurita si nu am racit toata iarna ! |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| eu miere+lamaie si eventual + propolis (tinctura) folosesc pt dureri in gat. eu storc zeama de la lamaie in miere si asa o folosesc |
|
| Mikaela , te asteptam ! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Confirmarea banuielii ca mierea din comert "e imbunatatita" :
Tzepii attached the following image(s):
|
|
|