Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:Si eu fac tot asa ca mi se pare laptele meu prea putin .Dar ma gandesc sa incetez cu formula ca nu face decat sa scada cererea si o sa am si mai putin.Chiar daca o sa manance mai putin macar vine laptele ca lumea nu cu picatura
Mihaela, ia incearca ca timp de o saptamana sa renunti la laptele praf, si sa ii dai numai si numai san, kiar daca te solicita bebelina din ora in ora.Prin supt, secretia lactata nu numai ca se instaleaza (ca de instalat s-a instalat), dar ti-o sporeste simtitor.Plange, o pui la san (doar sa treaca o ora de la ultimul supt, pentru a nu intra in burtica bebelinei laptic peste laptic, ca altfel ii accentueaza durerile de burtica).Si vezi daca e bine sau nu atat pentru tine (ca si cantitate de laptic in sani - iti vei da seama) si pentru Daria.
Cat mai mult laptic (de la mami) sa papati ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miha, eu i-am dat formula excluziv o zi sau doua si apoi am reincput alaptatul insa cu completare si nu era bine, nu imi crestea cantitatea de lapte, asa ca am luat taurul de coada si nu i-am mai dat formul si in cateva zile aveam destul. Am citit si am observat pe pielea mea ca formula e cel mai mare inamic al alaptarii mai ales la inceput cand secretia lactata nu este complet stabilita.
Si ma gandeam ca am uitat sa iti zic sa suni la LA Leche League, astia sunt consultanti de lactatie si in SUA si Canada sunt cam in foecare orasel si in orasele mari prin foecare cartier, vin pe gratis la tine acasa si iti arata ce sa faci, cum sa puui copilul la san, iti dau sfaturi, iti raspund la intrebari. Intra pe Google si cauta La Leche League aproape de unde stai tu si suna-i, chiar si numai cu incurajari si tot iti vor fi de folos. Eu i-am sunat pe astia de aici din Shanghai si nu au putut sa vina la mine, ca sunt numai doua femei si stau departe de mine, dar au stat cu mine la telefon o juma de ora si mi-au raspuns la intrebari si m-au incurajat, asa ca mi-am luat inima in dinti si am facut ce au zis ele, san exclusiv cat de des cere, si acum e bine.
Succes! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Da, asa ma gandeam si eu dar trebuie sa-mi iau inima-n dinti ca seara nu prea produc si o sa-mi fir greu s-o tin la titi in fievare oraAm o asistenta de la Sanatate Publica ,imi vine acasa mereu si m-a ajutat mult.Imi pare rau ca nu m-am dus la cursurile de breastfeeding,ma dadeam desteapta ca le stiu pe toate si acuma era s-o dau in bara... |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Delia, in zona unde stau, lactation consultants vin gratis cat stai in maternitate...dupa aia, daca vrei sa vina acasa, se plateste consultatia cam 180$ si sta cam 2 ore si te invata mai multe; toti iti vor spune sa inchiriezi o pompa electrica care costa cam 25$/saptamana daca-mi aduc aminte exact si sa pui bebe la san non-stop, fara sa-i dai formula...cand am ramas fara lapte si eram disparata am sunat la mai multi lactation consultants din zona si toti luau bani ca sa vina acasa...de-aia este bine cat esti in maternitate sa profiti ca e gratis, pe urma nici doctorii nu vin acasa sa vada ce faceti, trebuie tot tu sa te duci la ei. |
|
| 25% pe saptamana??Pai cine e nebun sa dea banii astia?Eu am cumparat cu 50$ si o am forever ca e a mea.Deci daca inchiriam dadeam 100 pe luna?Nu prea e o afacere buna |
|
| Da, este foarte scump sa inchiriezi, dar iti aduc pompa din aia de spital, cu capacitate de suctiune mare, pompa aia arata ca un motor de masina...astea cumparate, chiar daca-s electrice, nu-s ca alea din spital...si fiind la inceput, n-o inchiriezi o luna, ca intr-o saptamana de pompat cu aia e imposibil sa nu-ti vina laptele...pe asta se bazeaza si ei, sa faca bani multi pe timp scurt, de-aia cer 25$/saptamana. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| delfinasa wrote:Delia, in zona unde stau, lactation consultants vin gratis cat stai in maternitate...dupa aia, daca vrei sa vina acasa, se plateste consultatia cam 180$ si sta cam 2 ore si te invata mai multe; toti iti vor spune sa inchiriezi o pompa electrica care costa cam 25$/saptamana daca-mi aduc aminte exact si sa pui bebe la san non-stop, fara sa-i dai formula...
Delfinasa, ma roade o intrebare, la care pana acum nu am gasit un raspuns:pana la urma poti pune copilul la san ORICAND, ORICAT DE DES, sau trebuie sa treaca cel putin o ora de la ultimul alaptat, ca sa nu produca neplaceri la burtica nou-nascutului?
Eu la Matei nu am respectat aceasta pauza pentru ca nu stiam de ea, si il punema la san foarte des, nu imi aduc aminte daca la jumatate de ora, sau mai es, pentru ca, din cauza icterului fiziologic prelungit avut, Matei sugea greu,adormea exterm de repede la san, apoi iar isi amintea ca ii este fomita. |
|
| Mie mi-au zis consultantele lactationiste din maternitate s-o pun la san de cate ori cere, nu mi-au zis s-o las sa urle de foame ca sa treaca o anumita perioada de timp intre alaptaturi, mai bine sa urle cand suge decat pe uscat, ca asa stimuleaza sanul sa faca laptele, nu tipand de foame...cum nu aveam lapte si fii-mea cerea, o puneam chiar la o ora distanta de ultimul alaptat, atunci cand cerea, poate si mai devreme daca nu se satura si termina repede colostrul....Karina mea n-a facut colici si nici n-a avut probleme cu regurgitarea din cauza asta...am mers pe ce m-au invatat si sa le dea Dumnezeu sanatate ca femeile astea stiu meserie si ajuta multe mamici care vor sa alapteze. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Delfinasa, La Leche League vin gratis, alti lactation consultants stiu ca cer bani, dar astia sunt gratis si sunt foarte foarte populari in toata lumea. daca nu au ei pe nimeni disponibil sa vina la tine, te poti duce la intalnirile lor, care sunt saptamanale si acolo te intalnesti cu alte mame care alalpteaza si poti sa pui intrebari si sa iti arate ce si cum.
Despre lasatul sa astepte o ora intre supturi, se pare ca parerile sunt impartite, in general medicii recomanda sa astepti iar consultantii de lactatie recomanda sa dai la cerere. Iar cei din urma ii acuza pe primii ca nu incurajeaza alaptatul 100%. E greu sa decizi pe cine sa asculti, pentru ca doctorii vin cu explicatii stiintifice iar consultat=ntii cu o experienta impresionanta, asa ca io zic ca fiecare mama ar trebui sa incerce sa vada ce se intampla in fiacare caz cu copilul ei. Eu una nu am fost confruntata cu aceasta dilema, pantru ca fi-mea mananca prea rar, nu prea des. Dar cred ca daca nu as fi avut lapte, i-as fi dat oricand cerea, macar pana cand mi se stabilea lactatia bine de tot.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| SI eu o alaptez cateodata pe Sasha aproape din ora in ora. Cateodata suge cam 30 de minute, si apoi adoarme, dar dupa alte 30-45 minute incepe sa-si suga manutele, asa ca again la san .
Daca copilului ii e foame, doar nu o sa-l las sa planga , asa ca ii dau papa.
By the way, de ce nu este bine sau de ce se zice ca trebuie sa treaca cel putin o ora de la ultimul alaptat ? |
|
| Aici daca vrei ajutor in ceea ce priveste alpatatul, intrebari etc, trebuie sa completezi o fisa cu datele personale si o depui la Primarie. A doua zi, esti contactat telefonic si de exemplu spui ca ai un meeting si nu poti lasa copilul singur pentru 3-5 ore...iti va veni cineva acasa si te va ajuta gratis. Sau probleme de alptat, la fel, totul este gratis daca vine din partea Primariei.
Eu, una inca nu am avut nevoie de ajutor, dar daca vreodata o sa am, o sa apelez la ei, mai ales ca totul este gratis. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Nu e bine pentru ca lapticul cald cand ajunge in burtica la lapticul branzit ii da dureri de burtica bebelui. Asa am citit si trebuie sa treaca 1 ora si jumatate minim, intre alaptari. Dar eu daca cerea inainte de acest interval ii dadeam 5-10 lingurite de bonisan si nu aveam probleme. Se mai intampla sa adoarma la san si sa se trezeasca peste 1 ora, cu o foame de lup. si trebuia sa-i dau laptic. |
|
| Hmmmpoate depinde de la bebe la bebe.A patit cineva sa aiba probleme cu alaptatul mai devreme?A mea e mica si adoarme imediat la san.peste juma de ora se trezeste ca vrea iar.Ieri parca o luase razna a cerut la fiecare ora de trei ori Ce era sa-i fac...i-am dat titi si e bine mersi nici macar colici nu are |
|
| mihaela75 wrote:Hmmm poate depinde de la bebe la bebe.A patit cineva sa aiba probleme cu alaptatul mai devreme?A mea e mica si adoarme imediat la san.peste juma de ora se trezeste ca vrea iar.Ieri parca o luase razna a cerut la fiecare ora de trei ori Ce era sa-i fac...i-am dat titi si e bine mersi nici macar colici nu are
Si Sasha la fel, acum sa vedem si pe viitor. Sper sa nu facem colici !!!
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Fetelor, David nu a avut colici si i-am dat de cate ori a cerut si la jumatate de ora. Si acum fac la fel si nici macar nu vomita, de colici nu mai zic. |
|
|