Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Laura&Alfonso wrote: bebelusii dupa ce nasc e normal sa piarda 10% din greutate ...asta se intampla datorita ca acuma se alimenteaza de la pipt... dupa care ii recupereaza foarte repede
Eu am nascut-o pe Sasha cu 2.852 grame si la 2 zile avea 2.600 grame, de intram in panica . Acum s-a pus pe picioare. Cand am iesit din maternitate avea 2.936 grame, deci bebei scad in greutate in primele zile de viata, dar apoi isi revin si vin in forta |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mie mi-au dat lanolina pura dar nu prea vad rezultate,sau poate nu mai am eu rabdare.Ce e ala Gramastan?Care e substanta de baza sa caut si eu.
Pompez eu dar nu mai pot la viteza normala si viteza mica nu scoate laptele.Cred ca o sa strang din dinti si continui cu pompa naturala |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Laura&Alfonso wrote: bebelusii dupa ce nasc e normal sa piarda 10% din greutate ...asta se intampla datorita ca acuma se alimenteaza de la pipt... dupa care ii recupereaza foarte repede
Pierderea in greutate a sugarului imediat dupa nastere este fireasca si se datoreaza skimbarii mediului in care a trait fatul, actual sugar.Daca sugarul este pus la san cat se poate de repede dupa nastere, scaderea in greutate va fi mica, si nesemnificativa.O va recupera cu varf si indesat mai tarziu, indif.prin ce metoda va fi hranit (natural sau artificial).
"Este absolut normal daca în primele zile dupa nastere greutatea copilului scade. Însa, pierderea în greutate nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea initiala a nou-nascutului. Foamea, care survine în rezultatul pierderii în greutate, face ca nou-nascutul sa suga mai des si îl impune sa depuna mai mult efort pentru a primi cantitatea de lapte de care are nevoie.
Sursa:www.iubire.md
Laptele se adauga, peste cîteva zile copilul devine mai linistit si suge mai mult, însa mai rar. Scaderea în greutate se stopeaza la a 3-5 zi, dupa care copilul începe a adauga în greutate. La sfîrsitul celei de a 2 saptamîni dupa nastere, greutatea se restabileste, desi, de obicei, aceasta se întîmpla mai repede. "
|
|
| mihaela75 wrote:Mie mi-au dat lanolina pura dar nu prea vad rezultate,sau poate nu mai am eu rabdare.Ce e ala Gramastan?Care e substanta de baza sa caut si eu. Pompez eu dar nu mai pot la viteza normala si viteza mica nu scoate laptele.Cred ca o sa strang din dinti si continui cu pompa naturala
Crema cu guaiazulena pentru mameloane. Garmastan contine albastru guaiazulena, produs din uleiuri eterice ale arborelui de guaiacum. Nu contine coloranti, grasimi, uleiuri aromatice sau alcool si este usor de indepartat de pe tesuturi prin spalare. Recomandari pentru utilizare: Garmastan se aplica usor pe mameloane si areole inainte si dupa fiecare alaptare. Nu este necesara indepartarea unguentului prin spalare inainte de alaptare. Aplicarea se repeta de cate ori este necesar. Pentru mameloanele sensibile, se poate folosi o compresa sterila pe care s-a aplicat un strat subtire de crema. De asemenea, pentru mameloanele foarte sensibile, Garmastan se poate folosi inaintea perioadei de alaptare. Garmastan crema pentru mameloane se poate aplica dupa dus incepand cu luna a opta de sarcina, pentru a pregati mameloanele pentru actiunea mecanica ce se va exercita asupra lor in timpul alaptarii.
stele_pe_cer attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mihaela, mie mi-au dat din spital o mostra de crema speciala pentru sfarcuri de la Lansinoh...se gaseste in farmacii pe la rafturile cu produse pt bebei si costa in jur de 15$ parca...eu nu mi-am mai cumparat ca mi-a ajuns mostra pana mi-au trecut ranile. |
|
| Mersi O sa le caut pe amandoua ca-s disperata.Si pana una alta,dau ianinte cu poampatul naturel |
|
| mihaela75 wrote:Mersi O sa le caut pe amandoua ca-s disperata.Si pana una alta,dau ianinte cu poampatul naturel
Sa-ti fie de folos ! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Aaa, uitasem sa-ti spun ca intre alaptaturi sa-ti dai cu laptic de la tine pe sfarcuri si sa stai asa sa se usuce, cat mai mult cu sanii la aer. |
|
| Eu imi amintesc cu tristete de asa zisa "emoliere" a sanilor cu laptic matern si pot spune ca mai mult ajuta pielea sa crape si mai rau, decat sa ii mentina sau sa ii imbunatateasca textura.Mai degraba unguentele precum Garmastanul sau bepantenul si imediat dupa aplicare sa faci bai de aer pana la urmatoarea runda de alaptare.Sanii unora sunt mai sensibili din diverse motive si necesita mai mult timp pentru a se adapta procesului de alaptare.Altele(ca mine) nu au nici o problema cu sanii...
Sanii pe perioada alaptarii nu se spala nicodata cu sapun, ci numai s clatesc cu apa calduta, pentru a nu usca excesiv pielea.
Sanii terbuie sa fie in permanenta uscati, adica dupa alaptare sa nu se mentina sanul umed de laptic scurs (surplus) ci sa se poarte tampoane pentru alaptare cat mai bune (bun insemnanad ca la orice ora se va verifica snul, acesta sa fie uscat, pentru ca lapticul "roade" pielea). |
|
| delfinasa wrote:Aaa, uitasem sa-ti spun ca intre alaptaturi sa-ti dai cu laptic de la tine pe sfarcuri si sa stai asa sa se usuce, cat mai mult cu sanii la aer.
O fac si pe-asta da' parca mi se pare ca nu ajuta.Umblu ca la nudisti prin casa. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nu cred ca ungerea cu lapte e indicata... in toate cartile scrie sa clatesti sanii cat mai bine, cu apa calduta, dupa fiecare alptat. Votez pt Garmastan, eu am folosit doua tuburi si am fost ok. Cat despre pauza... am facut si eu timp de 48 ore, timp in care mulgeam sanul respectiv,Victor sugea doar din dreptul si ma mulgeam din celalalt. Noroc cu Garmastanul ca si-a facut repede efectul. Dupa aceea l-am folosit doar pt intretinere si pt a preveni ragadele. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La mine ungerea cu lapticuo propriu a facut minuni, efectiv in cateva secunde, poate o jumatate de minut, cat dura sa se usuce laptele, simteam cum imi lua durerea cu mana si parca anestezia locul. Uneori imi dadeam cu un minut inainte sa o alaptez pe Jodie Kate si nu mai durea asa rau cand incepea sa suga. Durerile cumplite au durat mai putin de o saptamana, in care recunosc ca i-am dat formula o zi jumate, si apoi inca cateva zile i-am dat o masa sau doua de fromula, cand nu eram pur si simplu in stare sa o pun la san. Pauza totala mi-a fst frica sa fac, ca sa nu pierd laptele, dar cate o masa cand si cand ii dadeam cu bibe. Dupa o saptamana, maxim, inca mai durea la incepul, dar numai u minut, poate doua, apoi era o pana la sfarsitul mesei. La sfarsitul celei de-a doua saptamani, deja nu ma mai durea, aveam doar o senzatie de discomfort la inceoutul suptului. Acum, la o luna, e o placere alaptatul.
Eu nu am avut nici un fel de creme, ca as fi folosit, la cat eram de disperata...asa ca numai lapticul meu aplicat cu sfintenie m-a salvat.
Succes, MIhaela, o sa treaca... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Am si eu o intrebare... e putin off topic da' nu stiu unde sa o pun... ce se intampla daca, pe langa san, ii adiministram copilului (din proprie initiativa) lapte formula? ce rau se poate intampla? |
|
| Si eu fac tot asa ca mi se pare laptele meu prea putin .Dar ma gandesc sa incetez cu formula ca nu face decat sa scada cererea si o sa am si mai putin.Chiar daca o sa manance mai putin macar vine laptele ca lumea nu cu picatura |
|
| Andismom wrote:Am si eu o intrebare... e putin off topic da' nu stiu unde sa o pun... ce se intampla daca, pe langa san, ii adiministram copilului (din proprie initiativa) lapte formula? ce rau se poate intampla?
In afara de faptul ca intarcarea sa va produce mai dvreme sau mai tarziu (de obicei mai devreme), nu se intampla nimic rau.Daca esti hotarata sa intaci copilul, este una din metodele cele mai indicate, pentru ca se face treptat, copilul se obisnuieste treptat si cu laptele praf si cu biberonul.
Prin introducerea de lapte praf in alimentatia sugarului, deci prin suprimarea unui supt, sanul va produce o cantitate mai mica de laptic, din cauza faptului ca cel existent nu a fost consumat/muls/extras.
Mai exista inca un risc.: tu sa nu vrei sa intarci copilul, dar, dandu-i de cateva ori bune lapte praf din biberon, sugarul se va invata cu fluxul rapid al biberonului, cu o anume forma de tetina, si astfel pus la san va refuza sa suga, pentru ca suptul la san este mai anevoios, laptele iese mai greu, bebelsusul trebuie sa basculeze din maxilare, lucururi pe care la biberonu nu le face.
Pentru sugar, hrana din biberon e "para malaiatza in gura lui natafleatza ".
Revenind la cantitatea de lapte diminuata din sani, eu zic ca daca nu iti propui sa intaci copilul, nu ai nici un motiv sa ii dai supliment.Nu exista teorii care sa confirme faptul ca laptele matern poate fi bun sau nu, atata timp cat te hranesti cat de cat.Nu exista lapte slab si lapte gras (ma refer numai la lapte matern).Laptele de la inceputul unui supt este laptele slab,adica cel care tine de sete, iar cel de continuare este cel gras,adica cel care tine de foame.
Este indicat ca inainte de fiecare supt, in primele saptamani sa picuri cativa stropi de laptic pe mameloane pentru a ademeni copilul sa suga, pentru a-l face sa adulmece lapticul.Dupa ce sugarul a terminat masa pentru a evita ragadele, fisurile si crapaturile mameloanelor ori se spala bine sanii cu apa calduta, indeparatand surplusul de laptic de pe ei, ori se tamponeaza usor sanii cu un servetel umed pentru sugari, ori se sterg cu un prosopel umed.Se mai pot folosi cu succes tampoanele pentru snai, care mentin sanul uscat.Nu se recomanda lasarea stropilor de lapte matern pe sani, pentru ca laptele "roade' pielea si favorizeaza aparitia ranilor. |
|
|