Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, pofta buna lui Andrei, sa ne spui daca i-au placut! V, se pare ca au fost bune pastele ,nu? Eu ii fac Sarei paste cu branzica si cu smantana, le papa cu mare placere, mai ales ca noi am avut intotdeauna probleme cu greutate.Dar chiar si asa, nu i-am dat decat o data la 2 saptamani. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Sousorel, multumesc de idee! asa o sa fac! Miri, a papat supica cu taitei si tare i-a mai placut! dar i-am pus fff putini, numai de gust.el este oricum un grasan! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andismom wrote:Sousorel, multumesc de idee! asa o sa fac! Miri, a papat supica cu taitei si tare i-a mai placut! dar i-am pus fff putini, numai de gust.el este oricum un grasan!
Bravo Andrei! tine-o tot asa/ |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Miri, ce fel e branza ii Sarei , cu paste sau macaroane? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Andismom wrote:Sousorel, multumesc de idee! asa o sa fac! Miri, a papat supica cu taitei si tare i-a mai placut! dar i-am pus fff putini, numai de gust.el este oricum un grasan!
pofta mare! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Azi am papat si noi pentru prima oara orez cu lapte. I-am pus si putina dulceata de caise si...gata de masa , o bunatate.:801: |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Bravo Andrei! Taty, eu ii rad un pic de branza telemea sau ii pun un pic de branza topita peste pastele fierte,le bag la cuptorul cu microunde, apoi le scot, torn deasupra niste smantinica batuta cu un pic de laptic si le mai las inca 2 minute la microunde. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| taki wrote:Azi am papat si noi pentru prima oara orez cu lapte.  I-am pus si putina dulceata de caise si...gata de masa  , o bunatate.:801:
Taki, spune-mi te rog cum ai facut orezul cu lapte.Ai pus lapte de vaca sau formula si ce cantitati?Dupa ce l-ai terminat i l-ai dat asa intreg sau l-ai facut pasta.Vreau sa fac si eu .Si inca ceva...mi se pare mie sau Sashalici sta in picioare |
|
| Eu ii fac grisul cu formula, dar doctora mi-a spus ca-si pierde aproape complet calitatile prin fierbere, ca si cu ar fi un lapte pasteurizat, care mai pastreaza doar putin din calciu si alte bunatati. Ea mi-a spus sa-i fac cereale cu laptele pe care-l folosesc pt ea sau sa ii dau cereale cu lapte inclus. Exclus folosirea altui lapte, adika cel din comert de vaca pana la o anumita varsta. Dar, si subliniez acest "dar", eu am coninuat sa-i dau Brianei grisul facut asa, cu formula, pentru ca oricum in ultima vreme i-a mers bine, deci ....nu stiu ce sa spun, decat vazand si facand . Pofta buna la toti picii !!! |
|

| mihaela75 wrote:Taki, spune-mi te rog cum ai facut orezul cu lapte.Ai pus lapte de vaca sau formula si ce cantitati?Dupa ce l-ai terminat i l-ai dat asa intreg sau l-ai facut pasta.Vreau sa fac si eu .Si inca ceva...mi se pare mie sau Sashalici sta in picioare
Da, Sashalici sta in picoare si mergem, dar doar ajutate, asa de-o manuta sau de ceva din jurul nostru: pat, pereti, tocul usii, scaun, biblioteca, wc, etc Uite cum am facut eu orezul: 200gr orez, spalat, l-am lasat 30 minute la inmuiat in apa calduta. Am pus 1 litru de lapte ( Zuzu 3.5%grasime, din market cumparat ) la fiert. Cand incepe sa clocoteasca pui orezul si-l lasi la foc mic pana scade sau pana se umfla. Apoi am pus cam o lingurta de coaja de lamaie rasa si 1/2 pliculet de zahar vanilat si mai lasi un pic. La sfarsit, dupa ce inchizi focul, pui si zahar dupa gust.
I-am servit-o cu dulceata de caise. |
|

| ce-i laptele Zuzu? O formula sau lapte de vaca?O sa fac si eu in seara asta cu lapte de vaca |
|

| mihaela75 wrote:ce-i laptele Zuzu?  O formula sau lapte de vaca?
lapte de vaca |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:ce-i laptele Zuzu?  O formula sau lapte de vaca?O sa fac si eu in seara asta cu lapte de vaca
Este lapte de vaca, ca si Dorna ! |
|

| ok, mersi, trecem si noi pe orez cu lapte de mu-mu |
|
| Eu i-am facut grisul cu lapte de vaca in perioada cand ea manca lapte formula. Asa imi si zisese doctorita si m-am gandit ca in felul asta o sa faca trecerea mai usor la laptele de vaca. |
|
|