Pastele fainoase in alimentatia sugarului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Monday, December 18, 2006 7:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Le dati bebelusilor vostri paste fainoase?
de ce fel? adica cu oua? fara? din grau? din orez?
in ce feluri de mancare le pregatiti?
eu ma gandeam sa ii fac lui Andrei macaroane cu branza si sa ii pun si in ciorbita...
danab
Scris: Monday, December 18, 2006 7:36 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu am cumparat paste din orez si din grau cu si fara ou. A mancat si in ciorbita, cu branza si cu lapte. Cele din orez sunt mai tari, trebuie fierte mai mult.
MNiko
Scris: Monday, December 18, 2006 9:00 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:
Le dati bebelusilor vostri paste fainoase?
de ce fel? adica cu oua? fara? din grau? din orez?
in ce feluri de mancare le pregatiti?
eu ma gandeam sa ii fac lui Andrei macaroane cu branza si sa ii pun si in ciorbita...

Mie mi-a spus doctorita sa nu ii dau Cristinei paste fainoase pana la un an pt ca e cam grasuta. Am evitat sa ii fac mancaruri din paste fainoase, dar macar o data pe luna faceam o supita cu paste(eu puneam spaghete simple) sau o supa de galuste.La varsta lui Andrei un albus de ou in galuste nu are nimic, dar poti sa mai astepti daca vrei. In "Mama si copilul" scrie ca se poate da.
Vesna
Scris: Monday, December 18, 2006 2:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Am incercat pe la vreo 10 luni sa-i dau paste cu carne-nu i-au placut!

Acum, dupa 1 an, a inceput sa manance cu placere pastele din ciorbita sau macaroanele cu branza si out, la cuptor. Nu am mai incercat amestecul cu carne de vita tocata, dar intentionez sa o fac.

Paste am folosit din cele de la Baneasa (lascutze) si Barilla.
sousourel
Scris: Monday, December 18, 2006 7:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Pai noua ne plac yes , dar asa, cu masura. Papam, uneori, supa de pasare cu taietei, papam macaroane cu branza si mai rar galuste.
stele_pe_cer
Scris: Monday, December 18, 2006 8:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu nu i-am dat lui Matei niciodata paste pana acum 2 saptamani.Si alea cumparate si servite la Spring.Deci, pastele nu fac parte din alimentatia lui.Nu sunt de acord cu ele, pt.ca ele continand amidon, intra in putrefactie in combinatie cu legumele sau carnea.Este un fel de mancare "la moda" dar nu tocmai buna dpdv digestiv.

Un copil cu greutate normala poate inlocui cu succes pastele cu cereale integrale.Cei supraponderali e bine sa evite atat cerealele, cat si pastele.Cei cu greutate mica, pot sa serveasca o portie mai mare de cereale decat cei cu greutate normala.

Pastele in general nu au decat un aport caloric bunicel, dar din punct de vedere nutritiv si energetic, sunt nule.Am gasit la plafar niste paste integrale, pe care nu le-am facut inca.Astea ar fi ok, date in clocot cateva minute apoi amestecate cu branza sau cascaval.Sunt mult mai bogate in fibre,fier, calciu, vitemine B, au putine grasimi si sunt satioase.

Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, December 19, 2006 8:08 AM
Nivel

Stelute, tu ai dreptate in ceea ce spui... iar Andrei nu este tocmai "usurel" ca greutate... chiar ca are cam multisor pt varsta lui... pe la 9 luni si ceva avea peste 11 kg, dar nu stiu cu cat pt ca... nu il mai tine cantarul!ras
eu ma gandeam sa ii dau cand si cand, nu zilnic, nu saptamanal... ocazional in cate o ciorbita sau supita.
azi de ex ii fac supita de pui (de casa) si ma gandeam sa ii pun cateva firisoare de paste.. ca doar nu o fi foc! sunt curioasa cum ii vor placea!pupici
MNiko
Scris: Tuesday, December 19, 2006 8:27 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Andismom wrote:
Stelute, tu ai dreptate in ceea ce spui... iar Andrei nu este tocmai "usurel" ca greutate... chiar ca are cam multisor pt varsta lui... pe la 9 luni si ceva avea peste 11 kg, dar nu stiu cu cat pt ca... nu il mai tine cantarul!ras
eu ma gandeam sa ii dau cand si cand, nu zilnic, nu saptamanal... ocazional in cate o ciorbita sau supita.
azi de ex ii fac supita de pui (de casa) si ma gandeam sa ii pun cateva firisoare de paste.. ca doar nu o fi foc! sunt curioasa cum ii vor placea!pupici

Intr-o ciorbita nu are ce sa ii strice. Sa nu-i faci inca mancare de paste.
kali
Scris: Tuesday, December 19, 2006 8:34 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si eu i-am pus Alexiei paste in ciorbe si le papa cu placere.
Eu ii dau mancare proaspat facuta, deci nu cred sa fie nicio problema.
dance
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, December 19, 2006 8:58 AM
Nivel

MNiko wrote:

Intr-o ciorbita nu are ce sa ii strice. Sa nu-i faci inca mancare de paste.

sincera sa fiu, tare m-a tentat sa ii fac macaroane cu branzica de vaci si smantana... insa stiu ca nu are probleme cu greutatea si de aceea nu ii voi face inca.
multumim Miha!pupici
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, December 19, 2006 9:09 AM
Nivel

Andismom wrote:

Ocazional cred ca e ok in orice situatie.Ca pana la urma si noi mancam mai mult sau mai putin ocazional kestiutze interzise sau nesanatoase...Vezi daca ii place!Teoretic ar trebui sa ii placa, ca nu au gust pregnant!

POfta buna si sa ne spui daca a halit puiul mancarica cu pastepupici !
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, December 19, 2006 9:14 AM
Nivel

multumim Stele! va spun cum i-a placut!pupici
am o intrebare: cum fac sa elimin din supa grasimea? ca fiind pui de casa, are grasime destul de multa!alcool
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, December 19, 2006 9:15 AM
Nivel

kali wrote:

Eu ii dau Alexiei mancare proaspat facuta, deci nu cred sa fie nicio problema.

Ideea nu este daca este sau nu proaspata mancarea, ci problema consta in faptul c apastele, pt.a nu fermenta si pt.a nu ingreuna digestia, nu ar trebui combinate cu orice.Singura combinatie fericita pt.digestie sunt derivatele din lapte, mai putin kiar laptele insusi.Laptele, in combinatie cu pastele rafinate produc fermentatie, kiar daca in multe cazuri ea nu se simte efectiv.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, December 19, 2006 9:15 AM
Nivel

Andismom wrote:

am o intrebare: cum fac sa elimin din supa grasimea? ca fiind pui de casa, are grasime destul de multa!alcool

Nu pui PUIhohot !Sigur nu vei mai avea ce eliminasic !
sousourel
Scris: Tuesday, December 19, 2006 8:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Ce surpriza imi facu feciorul in seara asta...dupa cateva zile de maraieli non-stop la masa, azi i se facu pofta de, ghici ce? paste..ca mancam noi cu peste, porumb, mazare, rosie si sos de lamaie. Deci a papat paste...si cu ce pofta, dar putine, mai ales a preferat legumele.yes

Andismom, racesti supica, grasimea se aduna intr-o pojghita deasupra, mai rigida sau nu, in functie de grasimea din carne si o poti indeparta atunci.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.