Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Katy,mi-ai implinit o dorinta! Imi doresc sa vad Parisul,mai exact istoria,antichitati,muzee...orasul....si sa sti ca mai facut curioasa cu "astrograma" aceea interesanta si antica Voi sunteti superbe sper ca mai ai foto!? |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/23/2011 Mesaje: 101
| Dana, bonjour! Am vazut azi dimineata imagini din vacanta voastra, absolut intamplator, cautam ceva date despre astrograma din Luvru. Cand ne vedem la Iasi avem un subiect in plus de discutie Va imbratisam si sa stii ca am primit mesajul tau dar nu am putut raspunde deoarece nu aveam numarul necesar de postari.
Roxinthya, multumim frumos pentru vizita, te asteptam cu drag in continuare.
Ingeras, am cautat date despre semnificatia astrogramei insa fara rezultat, mai incerc pe site-ul oficial al muzeului. Imi pare rau ca nu am facut o fotografie explicatiei de langa exponat. Bisous, bisous
Continuam si ajungem la timp pentru a vizita si muzeul Orsay. A fost tot cam pe fuga insa am avut timp sa-l gasesc pe Van Gogh, dar si Renoir, Monet si Cezanne Ca scurta prezentare, muzeul a fost candva Palatul Orsay, ca apoi sa fie demolat si sa se ridice o gara pe structura metalica si pentru a se integra peisajului a fostinvelita cu piatra. Dupa ce gara nu a mai fost folosita s-a infiintat muzeul Orsay. Din pacate nu am putut fotografia, insa va spun ca este un muzeu bine structurat, cu ajutorul planurilor muzeului ne-am deplasat organizat. Am gasit colectii de pictura, arhitectura (inclusiv cladirea fostei gari), sculptura, arta grafica, fotografica, decorativa. La ultimul nivel piesele erau expuse ca sa bata lumina naturala, ceea ce mi s-a parut super.
Doua fotografii din interior.

Si din curtea muzeului

|
|

| Si pentru ca nu voiam sa mergem acasa, am luat autobuzul si ne-am indreptat spre Arcul de Triumf. Accesul se face printr-un pasaj subteran apoi urci 284 de trepte pentru a ajunge sus. De pe Arc se pot vedea cele 12 artere principale care pleaca din Place de l'Etoile. Noi am prins ceva comemorare asa ca am asteptat pana am urcat insa a meritat, panorama este superba

|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cat sunteti de frumoase! |
|

| Multumim, oanamaria
Continuam vizita la castelul Versailles. La maxim 20 de minute cu TER-ul, muzeul a fost si el printre dorintele noastre, dupa Louvre. O cladire impunatoare, care a suferit nenumarate schimbari de-a lungul timpului. Mai intai a fost casa de vanatoare, apoi resedinta pentru regii Frantei. Piese de rezistenta reprezinta apartamentul reginei, ultima oara fiind ocupat de Maria Antoaneta, apartamentul regelui, Sala Oglinzilor si spectacolele fantanilor din gradini. Bine, daca stau bine si ma gandesc, intregul castel e o opera de arta, fiecare incapere are o puternica amprenta, galeriile sunt superbe, duceau o viata de lux absolut, nu-i de mirare ca a luat nastere revolutia franceza....

Sposorii principali la restaurarea castelului.:018:

|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Wow Wow Wow ! Ca nici nu stiu cu ce sa incep ! Voi - trei motzate dulci , numai zambet toate , cu picioare de sa mori de invidie, nu alta , locurile vizitate - jos palaria .... o vacanta superba !!!! Chiar m-ati facut sa imi doresc o vacanta doar eu cu mandra mea .... Va pupacesc cu drag si ..... felicitari pentru revenirea in plina forta !!!! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| O vacanta de vis,fotografiile sunt superbe! Se vede cat esti de talentata.Mi-ai umplut sufletul de atata frumusete.Visez sa ajung si le Paris canva,printre multe alte destinatii.... Voi sunteti minunate,zici ca sunteti surori toate. Tu nu ai silueta de mamica de doua fete,esti pustoaica in toata regula! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Superb totul iar voi 3 frumoase!! |
|

| Maria&mario, esti o draguta, ca de obicei. Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru urarile de welcome back. Si poate candva vom vizita Londra impreuna
Mirela, multumesc pentru complimente si pentru aprecieri
Ana, multumim! |
|

| Continuam mica noastra vacanta si ne indreptam spre cartierul Montmarte, pe a carui colina se afla biserica Sacre Coeur, o constructie in stil romano-bizantin. Interiorul este in mozaic, are multe vitralii, desi se pare ca cele originale au fost sparte in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ce e interesant este ca aceasta biserica poate fi vazuta din toate colturile Parisului asa cum de pe deal poti vedea tot orasul. Cu siguranta ati zarit-o printre fotografiile prezentate pana acum.
Pana sa ajungem la biserica ne oprim sa ne dam in carusel, inca suntem copii...

Ajunsi sus, am vazut doua spectacole, unul de acrobatie, oferit de un jucator de football si un teatru de papusi despre arca lui Noe.

Putina odihna in multime

Interiorul bisericii

Agatam si jucatori de football:018:

Suntem printese

|
|

| Si daca tot eram in cartier, am dat o fuga pana la Moulin Rouge, fiind singurul moment cand am regretat ca Luana era cu noi, am fi intrat la spectacol cu siguranta daca eram doar noi adultii

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Uf,Katy in sfarsit mi-am gasit timp sa va postez si voua cu toate ca am mai vizitat in urma cu 2 zile jurnalul. Waaaaw,Paris,Paris ce frumos oras ,se vede ca v-ati simtit bine si ca Luana a fost in al noualea cer!! Katy iubita ce domnisoara mare ai indata te si intrece la inaltime ve-ti fi pline de admiratorii!Ma bucur sa o vad si pe surioara ta mi-o aduc aminte de la Suceava ,finutza si dulceee!! Tu arati super sexy ,pustoaica si nici nu mai stiu in care fotografie arati mai bine fiindca mi-au placut toate. mi-ai trezit atatea amintiri din luna mea de miere in Paris ,numai ca fiind insarcinata am fost in greturi asa ca mi-am c-am lasat amprenta peste tot! Va pup va iubesc enormmm si ma bucur ca sunteti din nou printre noi!Daca ai mess sa mi-l trimiti.te pup draga mea si binenteles ca nu am uitat ca trebuie sa vii in vizita si pe la noi !! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| katy33 wrote:Si daca tot eram in cartier, am dat o fuga pana la Moulin Rouge, fiind singurul moment cand am regretat ca Luana era cu noi, am fi intrat la spectacol cu siguranta daca eram doar noi adultii  ]
Putea merge si Luana fara grija. Spectacolul nu are nimic vulgar...e un show gandit cu foarte mult bun gust, iar fetele nu sunt goale. Muzica, decorurile, costumele...de vis! Atat doar ca tinuta e impusa ( musai eleganta ) iar rezervarile se fac doar telefonic. Ah, si nu merita de mers fara a lua si masa iar meniul merita pretul. Ideea e ca prinzi cele mai bune locuri din sala, cu muzica live excelenta si atmosfera pe masura. In alta ordine de idei, voi sunteti de vis iar Parisul...of,of...preferatul meu.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Foarte, foarte, foarte frumos si impozant. Katy33, ai fata mare, delicata si frumoasa. Sa-ti traiasca.
|
|

| Shirel, stii doar ca de mult timp imi doresc sa vin in Israel si cu siguranta candva se va intampla si asta. Ma faci sa rad cand povestesti despre luna voastra de miere Si noi va imbratisam cu drag
Kali, cum e la mare? Citisem de acasa despre conditiile de a asista la un spectacol, insa m-am gandit totusi ca indiferent cat de high class ar fi o seara de cabaret, ar trebui totusi sa-i arat Luanei doar partea artistica a Parisului, din punctul ei de vedere. La sfarsitul lunii mai dau o raita cu sora mea pentru masterul ei si ne-am hotarat sa vedem si noi spectacolul. Te imbratisez si iti doresc vacanta minunata!
monica, multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase! |
|
|