Parintii mei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Monday, February 11, 2008 7:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Eu am fost mereu o rebela si stiau ca atat le trebuie sa imi impuna ceva - sa te tii revolutie pe mine ! Sa va mai spun ca in prima zi de clasa a V a imediat dupa revolutie m-am dus la scoala in ...... blugi elastici . fara uniforma , si tareeee in gura ? hohot

Am parinti de nota 2000. Au fost libertini , sinceri , incurajatori, mereu acolo sa ma .... prinda , ca saream din standarde mereu. Tata radea : ce porti sutien, lasa-i in pace ! Fusta scurta , tati, ca esti pitica si ai picior frumos !

La petreceri , la inceput cred eu ca ma verificau dar stiau ca eu NU mint si sunt de incredere ..... si am avut verde pentru toate " testele " vasrtei !

Am vorbit cu tata mai mult , despre orice ! Sa va mai spun ca la 17 ani avea " prieten " de 27 ? A inebunit tata cand a auzit .... dar cu vorba buna m-a adus pe drumul cel bun ! Si eu ii tipam verde in fata : Il iubeeesc ! :004: :004: :004:

Ei, ce viataaaaa ! Frumoasa copilarie am avut ! Perfecta chiar , as putea sustine ! In continuare imi sunt amandoi foarte foarte apropiati ! closedtopic
katy_lumika
Scris: Monday, February 11, 2008 7:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Te cred ca ai avut o copilarie perfecta, tare mi-ar fi placut sa am libertate nu sa o fur.banghead Privind in urma si realizand anumite greseli ale parintilor,imi doresc si sper ca altfel sa fie relatia cu fetele melefirstprize
mihaela75
Scris: Monday, February 11, 2008 7:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
mariuta, lasa baiatu sa se geluiasca , atata doar sa nu o faca la scoala.In rest ...salut Si eu i-am trimis Dianei trusa de machiat si i-am zis sa stea boita pana-i ies ochii doar la scoala sa fie cuminte.Si gata.Sa guste din toate dar cu limita oare
oanalaurisa
Scris: Monday, February 11, 2008 8:10 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Mama m-a crescut singura de la varsta de 7 ani,cand a murit tata si prin urmare,fiind eu si copil facut tarziu,adica mama avea 39 de ani cand m-a nascut,avea grija de mine ca de ochii din cap.
Dupa ce a murit tata a devenit si mai posesiva de teama pierderii,asa ca daca ieseam din cuvantul ei era jale.
Discoteci - nu - pana am ajuns la facultate in Cluj,scoala a fost scoala,dar mi-a si placut ,probabil din motivul asta am reusit sa accept mica dictatura care mi s-a impus.
Citeam foarte mult,tot din lipsa de ocupatie in timpul liber care-mi mai ramanea dupa teme si alte activitati de gen,am facut pian 4 ani,dar din pacate,m-a retras si de acolo,tocmai cand trebuia sa mergem la un concert in Cehoslovacia,de teama ca vai ma duc dincolo si ce o sa patesc - chestie paranoida,total aiurea,regret si in ziua de azi ca m-am lasat de pian din cauza ei- ,nu ma lasa nicaieri seara,decat daca mergeam cu ea in vizita la rude sau alte cunostinte.
M-am simtit ca un canar intr-o colivie de aur,insa am apreciat faptul ca a avut grija sa ma ajute si sa ma sustina sa imi fac o cariera si sa nu simt ca mi-ar lipsi ceva pentru ca nu am tata,doar putin mai multa libertate imi lipsea.
Cand am ajuns la facultate in Cluj - acolo am facut primii 2 ani de facultate,dupa care m-am transferat la Oradea,pentru ca ea era bolnava si sa fiu mai aproape de Satu-Mare - nu mi-=am pierdut capul,desi aveam libertatea dorita,m-am distrat in limita bunului simt,ca toti avem perioade si perioade...pana ne saturam si de discoteci si de tot,dar distanta de casa mi-a prins bine,m-a ajutat sa pricep ce e viata,cum sa ma descurc singura si daca Mira va creste si va dori sa faca facultate as trimite-o in alt oras,doar pentru experienta de a trai viata studenteasca adevarata - viata de camin,daca va mai fi ceva de genul cand va fi ea mare.

Cam asta e povestea mea...
Cris-DL
Scris: Tuesday, February 12, 2008 11:00 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
mariuta wrote:

hohot hohot hohot criss, poate nu ai vazut ca imi cereau cont si mie si sotului unde plecam hohot hohot hohot , situatia e la fel si acum. daca ma stiu plecata pe undeva cu prietenele si intarzii, ma suna mama si nu sotul "Ai ajuns acasa?"what

ras Am vazut mariuta, si am hohot hohot cunosc problema atat de bine nervi

Vineri si duminica am fost la Ploiesti, fara sa anuntam ras normal, bineinteles ca ne-am incasat-o "de ce ati fost de 2 ori ?"... "da de ce nu ne-ati sunat sa ne spuneti?" banghead banghead si cea mai tare faza... si socri sunt la fel plans nervi
Ne enervam rau inainte, dar acum ii lasam sa se agite diablo iar Dragos are o replica fata de ai lui, scurta : "fac ce vreau ca sunt vaccinat" ras
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, February 12, 2008 11:01 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
hohot hohot hohot
bereea
Scris: Monday, October 5, 2009 9:06 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Parintii mei au fost oarecum mai stricti.Dar nici eu nu eram o zapacita.eram sportiva, faceam performanta, asa ca nu imi ardea nici de discoteci, nici de petreceri.Cand aveam un pic de timp liber fugeam la biblioteca.Am fost si sunt o cititoare inraita.
La varsta cand alte fete fugeau la disco eu inca mai trageam un fotbal cu baietii pe strada si nu eram nicdecum singura fata.alte vremuri, alte prioritati.
Cat despre imbracaminte, ma imbracam normal ca orice fata de varsta mea.cum era pe timpul lui tatuta nu se puteau purta fuste mini pe strada, dar avand neamuri in america ma laudam cu blugi fistichii-Si bineinteles echipamentul sportiv era nelipsit din garderoba mea.
Mela
Scris: Monday, October 5, 2009 10:32 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
ai mei ne-au lasat,mie si sorelor mele,destula libertate.la discoteca am inceput sa merg dupa ce am intrat la liceu,aveam voie pana la 1 noaptea,mergeam la inceput cu un var ,macar stia mami ca e cineva din familie cu mine,apoi cu colegele de clasa,cred ca asta a fost o conditie nespusa,sa fie cineva cunoscut de parintii mei.
mi s-a interzis prieten pana la 18 ani,dar am avut pe primul la 15 sic ,era mai mare decat mine,stiu ca m-am certat cu mami odata rau de tot pentru ca nu vroia sa ma lase sa merg la intalnire,si dup-aia,la cateva zile,m-a enervat asa tare de nici n-am vrut sa-l mai vad la fata.si ma guralisem cu mami mea,saraca.
hainele mi le alegeam singura,tin minte ca la un moment dat mami era disperata ca purtam doar pantaloni,evitam fustele chiar si la festivitati ras
in scoala generala mereu ma ajuta sau ma asculta mami la lectii,incepand cu clasa a noua temele mi le faceam cand veneam de la scoala,asa cum ma ducea capul,deja nu ma mai verifica nimeni,nu din dezinteres ci pentru ca stiau ca sunt capabila sa invat.mai luam si cate un trei,de ce sa mint,dar urma imediat o nota mare.
in excursii am fost,la mare,la munte,in jurul orasului,unde se organizau.
in facultate nu mai aveam nici o treaba,eram cu colegii tot timpul,la cursuri,seminarii,la distractie sau la invatat,bagam ca nebunii in sesiuni,ingrasam porcul in ajun ras
sport am facut,mi-am ales ce am vrut,inotul doar mi s-a impus si-mi pare bine si in ziua de azi pentru asta firstprize
ce mi-a lipsit:mai multa comunicare cu mama mea,adica o iubesc,ma iubeste,ii pasa de mine si de fete de se imbolnaveste de necaz daca ne stie cu probleme,dar n-am putut sa fiu foarte deschisa fata de ea,n-am putut sa-i spun orice imi trecea prin cap,am avut asa,o jena legata de anumite subiecte.iar lui taica-meu,nici atat closedtopic
acum ma "cearta" doar daca li se pare ca sunt prea aspra cu copiii,stiti cum sunt bunicii,parca isi iubesc mai mult nepotii ca si pe proprii copii.
TeosOf
Scris: Monday, October 5, 2009 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Fetelor, voi ati trait vremuri bune!
Ce discoteca in Bucuresti, pe vremea lui Ceausescu? Tocmai sambata seara, facea militia cate o razie si atat iti trebuia sa fii minor si singur. Si se mai daduse si o lege, sa se inchida totul la maxim 22.00.
Parintii ma lasau sa ma imbrac cum imi placea, chiar ei imi faceau rost de haine mai de doamne ajuta, ca in magazine nu exista nimic, in schimb, regimul era cel care-mi impunea tinuta, la scoala/liceu. Daca nu aveam matricola ma trimiteau acasa. Ce blugi si fuste scurte? Uniforma si iar uniforma. Din cauza aceasta, ma stramb acum, cand aud iar de uniforme la copii, de par strans sau scurtat...De machiat nu mi-a placut, nici acum nu am hobby-ul acesta, asa ca n-am avut nici eu, nici parintii probleme. La petreceri ma plictiseam, ca si acum, mi se pareau pierdere de timp si inhalare de prea mult fum. Ma lasau sa ma intalnesc cu prietenii/prietenele in parc, dar cand am ajuns pe la 15-16 ani, nu mai aveam ce sa mai discut cu ei/ele, ii preocupa cu totul altceva, asa ca eu am ramas in lumea mea, si am cautat prietenia adultilor cu care aveam ce sa discut si de la care mai puteam invata ceva.
Dupa ce am terminat liceul, am putut si eu, in sfarsit, sa adopt moda rockerilor. La facultate, insa, erau mai multi fani Modern Talking puker asa ca mi-am vazut in continuare de treburile mele.
In concluzie, parintii nu mi-au impus mai nimic. Nu s-au suparat nici cand, in clasa a XII-a nu mai m-am dus la sport, iar la sfarsitul clasei nu aveam media incheiata si s-au zbatut sa-mi faca rost de scutire, care nu se obtinea chiar atat de usor.
Si mai mi-am amintit ceva. In liceu aveam colege care se plangeau ca parintii le puneau sa stinga lumina la ora 22.00 si nu mai puteau citi. Nu a existat asa ceva. Ma culcam cand voiam, ma trezeam cand aveam chef, important era sa fiu la ora 8.00 la scoala.
bebica1983
Scris: Monday, September 24, 2012 1:43 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
De cele mai multe ori parintii in incercarea lor de a face bine fac mai mult rau:::::::::::(
bereea
Scris: Monday, September 24, 2012 2:16 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Adica?
beredis
Scris: Tuesday, November 5, 2024 12:07 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/5/2024
Se pare că ai o situație destul de complicată, și e de înțeles că ți-ar plăcea să ai mai multă libertate și încredere din partea părinților. Cred că un prim pas ar fi să încerci să vorbești deschis cu mama ta și să-i explici cum te simți, dar într-un mod calm, fără să dai impresia că te plângi sau că îi reproșezi ceva. Poți să-i spui că înțelegi motivele ei și că îi apreciezi grija, dar că îți dorești să ai ocazia să înveți să devii mai independentă. Poate ar ajuta să-i propui să începeți treptat: de exemplu, să te lase să te plimbi prin cartier pentru început, sau poate să te întâlnești cu un prieten într-un loc apropiat. Așa va vedea și ea că ești responsabilă și că poate avea încredere în tine. Iar dacă reușești să câștigi puțin câte puțin libertatea pe care o dorești, ar putea să devină și ea mai relaxată în timp.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.