Parintii mei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Thursday, April 12, 2007 11:04 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Ce v-au educat parintii? Au vrut sau au fost de acord sa aveti prietene, sa fiti apropiate de colegi, sa aveti iubiti?

Va mai amintiti ce spuneau cand trebuia sa iesiti seara afara, sa stati cu colegii etc?

Se enervau daca intarziai 5 minute? Te obligau sa nu iesi niciodata fiindca e pierdere de timp?

Le-ati explicat de atatea ori ca a trecut de mult acea moda veche, dar fara sa dea roade pentru tine?

Parintele te punea mereu sa cumperi pantaloni ciudati care de fapt nici nu se gasesc, si imbarcamintea ta era ciudata ca din anii '50?

AdrianaC
Scris: Friday, April 13, 2007 7:49 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu imi aduc aminte ca in scoala generala eram prima care plecam de la petreceri. Ma lasau peste tot (cu conditia sa fie parintii acasa ras ), dar la ora 20:00 trebuia sa plec acasa. De cele mai multe ori petrecerea abia incepea la 18:00-19:00 si muream de ciuda ca trebuie sa plec prima, dar ma conformam de fiecare data.

In ceea ce priveste tinuta, intotdeauna m-am imbracat decent, nu stiu daca m-ar fi lasat sau nu sa ma imbrac si altfel, dar ma imbracam exact asa cum imi placea.

De iesit afara, ieseam cu prietenii si colegii, dar pana in 16 ani nu depaseam niciodata ora 21:00 vara, si pana in 21 - ora 22:00-22:30. Ceea ce era oricum rezonabil si pentru mine, ca mai tarziu mi-ar fi fost mie frica sa stau sic
leut
Scris: Friday, April 13, 2007 8:07 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Din punctul asta de vedere am fost super libera, in sensul ca ma lasau oriunde si oricand...nu aveam "ore" la care trebuia sa fiu in casa. Am fost un copil cu capul pe umeri, poate si din pricina faptului ca nu am simtit dragostea lor si trebuia sa "demonstrez" ca pot sa ma descurc si singura. Din punctul asta de vedere le multumesc...doar asa ma devenit ceea ce sunt acum, o femeie pouternica si nu ma laud si foaaaaaaaaaaaarte rezistenta...
A...niciodata nu-mi spuneau sa-mi fac lectiile pentru ca atunci cand veneam acasa asta era prima grija, sa mi le fac apoi joaca...se pare ca era totul calculat inca de pe-atunci!
hohot
mari_paun
Scris: Friday, April 13, 2007 8:42 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/17/2006
leut wrote:
Din punctul asta de vedere am fost super libera, in sensul ca ma lasau oriunde si oricand...nu aveam "ore" la care trebuia sa fiu in casa. Am fost un copil cu capul pe umeri, poate si din pricina faptului ca nu am simtit dragostea lor si trebuia sa "demonstrez" ca pot sa ma descurc si singura. Din punctul asta de vedere le multumesc...doar asa ma devenit ceea ce sunt acum, o femeie pouternica si nu ma laud si foaaaaaaaaaaaarte rezistenta...
A...niciodata nu-mi spuneau sa-mi fac lectiile pentru ca atunci cand veneam acasa asta era prima grija, sa mi le fac apoi joaca...se pare ca era totul calculat inca de pe-atunci!
hohot

leut...o sa povestesc si eu...tu cum o educi pe alexa?angel
leut
Scris: Friday, April 13, 2007 8:57 AM
Nivel

Mari...stai un picut...pot sa-ti raspund si aici...dar sunt oarecum off topicangel Chestiunea se referea la ceea ce "am primit" de la parintii nostri...pupici
In ce-o priveste pe Alex...exact aceeasi educatie o sa primeasca numai ca deja e ceva schimbat: DRAGOSTEA PE CARE O PRIMESTE DIN PARTEA NOASTRA! Alex deja e o "micuta independenta" dar stie exact cand a facut o boacana, in special eu fiind mai autoritara decat Iuli. Asa ca, zic eu, trebuiesc imbinate chestiile ...libertate/autoritate...pana la urma trebuie sa stie sa discearna singurica.angel
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 10, 2008 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Sincer .... ca intr-un lagar nazist, fara nici un fel de exagerare, desi nu am fost un copil care sa puna probleme.
Am mers doar la majorate si doar daca sunau parintii prietenilor in prealabil. De discoteca nici nu poate fi vorba, sareau ca arsi. Trebuia sa intru in casa la ora 22.00, nici un minut mai tarziu. Partea amuzanta: dupa ce m-am casatorit, am iesit si noi intr-o sambata seara, era 22.00, tata foarte indignat de ce plecam noi la ora aceea din casa ne intreaba "Da voi unde plecati la ora asta?". Sa hohot sau sa plans pentru ca am fost un adolescent izolat.
ingerash
Scris: Sunday, February 10, 2008 8:07 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Fiind cea mai mare eram obligata sa stau cu sora mea si fratii mei { 2} , sa fac lectii cu ei . De distractii nu am avut parte doar la serbari .Imbracamintea era ciudata rau , pantalo largi sa nu se vada nimic ...hohot parca imi vine sa rad de cum aratam sau sa plang de ciuda plans . Cate interdictii si responsabilitati uff . Bine ca a trecut si sper sa nu repet istoria cu copii mei , ma rog pentru asta hail
Cristy
Scris: Sunday, February 10, 2008 10:26 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Se pare ca ora 22:00 a fost ora parintilor nostrii hohot hohot

Mergem mai este tot, ma lasau ei, dar nu oriunde, trebuiam sa fiu camuflata ras in sensul ca le spuneam ca mergu la prietena x si eu mergem unde voiam, nu m-au "controlat" in acest sens.
Tatal meu era cunoscut cu porecla de Hitler si asta pentru ca era un dur cu toti prietenii, prietenele mele ....toturor le era frica de el...le facea cate un interogatoriu cyclops
Discoteci, am mers pe la toate, cand eram mai mare aveam 20 de ani, radeau toti prietnii de mine cand venea ora 22:00 ...off pana si DJ-ul (care imi era vecin) imi dadea de stire....Cristina ultimul dans .pe urma fugi ca se impart pijamalele plans bineinteles ca la microfon... auzeau toti...si dai ras uff

Eu consider ca au gresit prin atitudinea lor, trebuiau sa fie mai lejeri, cel putin dupa 18 ani, cand aveam si eu afacerea mea, banii mei,ma descurcam singura nervi nu mi-a placut ca a trebuit sa ii mint ca sa pot sa fiu si eu mai "libera" ... uite din asta am sa invant cu fetele mele... cat despre ora 22:00 .. sa nu credeti ca nu am sa o practic si eu pana la o varsta rezonabila oare cu fetele mele thumleft si sa nu creada ca am sa le las de capul lor cyclops doar pentru ca ai mei m-au tinut din scurt , nope, nope nu

Cat despre imbracaminte, ras ras aici nu au spus nimic niciodata (ma imbracam tare ciudat, ca prin ani 80, cu ciorapi tipatori si cizme lungi, fuste scurte din blugi, blugi taiati etc), tata doar imi spunea sa asortez culorile frumos.. nu ii placea combinatia de verde-rosu si tot tipa dupa mine ....sic iar cu verde si cu rosu ...semaforule....
El mi-a facut cadou de 8 Martie trusa de machiat la doar 14 ani cyclops si tot el mi-a atras atentia sa merg frumos (picior peste picior pe linia de la covor la 15 ani, ca aveam un mers groaznic bravo) iar la 18 ani cand ma imbracam cu fuste scurte de holbau toti ochii in elesic si il intrebau cum de ma lasa sa ies "in halul asta" din casa...ras el le raspundea..."cine are picioare frumoase sa le arate, cine nu, sa le ascunda, doar este fusta si este si la moda.. nu umbla fata in costum de baie cyclops " si le inchidea gura la toi pupici ei atunci ma mandream ca am un tata cool...in rest nervi
Laura
Scris: Monday, February 11, 2008 8:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Cristy wrote:
Se pare ca ora 22:00 a fost ora parintilor nostrii hohot hohot

Ce fete fericite ati fost! Eu trebuia sa fiu in casa cand se insera, deci iarna pe la 16.30-17.
Alyna
Scris: Monday, February 11, 2008 9:28 AM
Nivel

Si parintii mei au fost oarecum stricti...Aveam voie la discoteca sau petreceri,dar cu conditia sa ma intorc devreme(asta prin primii 2 ani de liceu,ca apoi puteam sta pana dimineata),la televizor cu masura(si ma bucur ca nu m-au lasat sa ma tampesc toata ziua in fata tv)..Eu nu pot decat sa le multumesc din suflet pentru ca au fost si sunt niste parinti minunatiflowers flowers Au facut tot ceea ce au putut pentru ca mie si fratelui meu sa nu ne lipseasca nimic.M-au lasat sa-mi aleg hainele,coafura sau culoarea parului dupa bunul meu plac.Ba existau dati cand o intrebam pe mama daca sa-mi iau sau nu un anume articol de vestimentatie si-mi zicea "Daca tie iti place...."banghead banghead bangheadalcool Ma omora cu zile la faza asta....Ca nu-mi spunea daca imi sta bine sau nu..Acum ca merg singura la cumparaturi am scapat de astabounceMama a incercat sa ma convinga mereu ca nu e bine sa ai prea multa incredere in "prietene" dar nu am ascultat-o....si rau am facut.Viata mi-a demonstrat ca cea mai buna prietena pe care o am e..MAMA.E singura care imi vrea binele neconditionat,e singura careia ma pot destainui si e singura care imi va da sfaturile corecte.Ce mai..ii multumesc lui Dumnezeu pentru asemenea parintifirstprize firstprize
Cris Rusu
Scris: Monday, February 11, 2008 10:08 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
Eu am fost crescuta de bunici. Dar mama avea un rol extrem de important in viata mea.
adica, daca bunicii nu erau de acord cu ceva (in speta bunica, bunicul nu s-a prea bagat, decat dupa ce au murit mama si bunica...) dar mama spunea ca e in regula, bunicii taceau, si ma lasau sa fac treaba respectiva.
Eu am avut mama/bunici destul de ingaduitori... La petreceri, disco, puteam merge atata timp cat stiau cu cine merg, unde merg, si ora la care ma intorc, indiferent ca era 22 sau 4 dimineata (era important sa nu intarzii acasa mai mult de sfertul academic fara sa anunt) incepand de pe la 14-15 ani. Pentru ca am fost mult mai dezvoltata ca aspect decat fetele de varsta mea, la momentul respectiv, am primit prima trusa de machiaj de la mama la 13 ani, impreuna cu trusa de manichiura... Hainele, mi le cam alegeam singura, cu mici exceptii, cand realizam ca ce alesesem eu venea pe mine ca pe gard... ras Atunci luam ce vroiau ei... Ai mei au fost de principiul ca trebuie sa imi acorde o doza destul de mare de independenta si putere de decizie inca de pe la 12-15 ani, ca sa ma cam lovesc singura de viata.... Intr-un fel au facut bine, pentru ca de cand mama si bunica s-au dus de pe lumea asta, am ramas doar cu bunicul, caruia eu ii zic tata, si care acum ma sustine in deciziile mele indiferent ca sunt bune sau nu... Zicala lui: Esti majora, vaccinata, unsa cu toate alifiile, maritata si cu copil, decizi, eu te sustin, iar daca gresesti, te ajut sa repari... Pentru asta, le multumesc, mamei, bunicii si bunicului. Sper sa fac si eu la fel cu fata mea... Deja are putere de decizie in privinta hainelor si incaltarilor (la 2 ani) si recunosc ca nu are gusturi rele, si le potriveste bine (in casa o imbrac cu ce-mi pica in mana) dar pe strada, daca nu-i convine ca trebuie sa imbrace o anumita hainuta, ca nu i se pare ei ca se potrivesc, apoi nu am sanse sa o imbrac... Astept sa ajunga pe la 10-12 ani, si discutam din nou atunci, legat de libertate, independenta, si alte alea... angel angel
pupici
Cris-DL
Scris: Monday, February 11, 2008 10:21 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
Prima discoteca la 19 ani ... ora 21 de intrare in casa, nici sfertul academic nu mi se accepta si ... numai in zona, adica in fata blocului uff La petreceri, numai la copii prietenilor de familie !

Am parinti foarte buni, au facut si fac totul pentru mine, dar au fost si inca mai sunt, pt. ca si acum casatorita de atatia ani tot trebuie sa dau "raportul" nervi ...prea stricti, exigenti.
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 11, 2008 6:25 PM
Nivel

cris22tyna wrote:
...
Am parinti foarte buni, au facut si fac totul pentru mine, dar au fost si inca mai sunt, pt. ca si acum casatorita de atatia ani tot trebuie sa dau "raportul" nervi ...prea stricti, exigenti.

hohot hohot hohot criss, poate nu ai vazut ca imi cereau cont si mie si sotului unde plecam hohot hohot hohot , situatia e la fel si acum. daca ma stiu plecata pe undeva cu prietenele si intarzii, ma suna mama si nu sotul "Ai ajuns acasa?"what

La imbracaminte nu au avut obiectii niciodata, la scoala aveau pretentia la o anumita tinuta, cum am prins o perioada buna cu uniforma si codite chiar si in liceu, nu am avut complicatii, mai naspa la banket, cand m-a vazut rujata cu un rosu de-ti sareau ochii din cap, s-a aprins taica-miu ca taurul la caparas , acum ii dau dreptate ca aratam ca Miss Pirandahohot
mihaela75
Scris: Monday, February 11, 2008 7:07 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Hmmm, nimeni nu a indraznit sa vina acasa dimineata la 5?Se pare ca au am fost mai libertina...ai mei imi puneau mii de reguli si tocmai asta ma stresa ca trebuia sa mint mereu.Mi-ar fi placut sa-i pot spune mamei ca ma duc la discoteca cu X si ca vin la 2 noaptea cand se inchide disco si sa ma sune daca vede ca nu apar ( dar oricum nu erau celulare pe vremea aia), ma rog , as fo vrut o altfel de comunicare cu ea .Am facut ce am vrut si cand am vrut dar cartea a fost carte.Regulile si orele de intrat in casa le incalcam mereu si nu-mi pare rau nici acum.Cat despre haine...cu un rand ieseam din casa si cu alt rand ma schimbam in toaleta discotecii sau unde ma duceam ca mama mai avea un pic si-mi punea batic pe cap.ramboMi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul, am invatat multe si le aplic la fetele mele sic
Lilly of the valley
Scris: Monday, February 11, 2008 7:12 PM
Nivel

Problema e ca fac acelasi lucru cu Andrei, daca dispare din jurul blocului devin oala sub presiune, daca se da pe par cu gel, sunt in stare sa-l spal pe cap cu 5 min. inainte de a pleca la scoala.pale
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.