Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Emilia3 wrote:Am vazut si copil care mai sugea la 4 ani si jumatate. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Emilia ce bine ca ai atata lapte!!! eu incep sa il pierd si nu stiu de ce asa de repede am vrut sa ii dau si eu macar pana la 1 an dar na...de unde?? |
|
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| Mami de Rik si Flavio wrote:Emilia ce bine ca ai atata lapte!!! eu incep sa il pierd si nu stiu de ce asa de repede am vrut sa ii dau si eu macar pana la 1 an dar na...de unde??
Poate e semn ca trebuie sa vina bebe3! |
|
| ninetem wrote:Poate e semn ca trebuie sa vina bebe3! nu cred deocamdata,dar cine stie totul e posibil |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Daca exista lapte praf pt copii de 4 ani, de ce nu ar exista si copii care beau lapte matern la aceasta varsta, de ce oare avem atatea prejudecati? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Delfinasa, multumesc!
haideti sa va spun ce descoperiri am facut cu ocazia mulsului:
1. sanul drept- care si lui Andrei ii dadea "batai de cap" cand il alaptam are multe canale infundate! acum realizez de ce si el si Cezara il cam "ocolesc"! cand il mulg se vede clar ca nu nu iese bine laptele prin el. 2. sanul stang este mai "productiv" si il prefera si Andi si sora lui. 3. lapte am inca...destul zic eu: peste zi scot la o masa si 150 ml ceea ce este foarte bine. seara mai...slabut! cam 100 ml si ii dau completare pentru ca cere minimum 150 ml la o masa. printesica mea, desi puturoasa , are apetit bun! . chiar daca ma mulg insistent, nu mai iese. asta e!
daca voi pierde la un moment dat laptele (si se va intampla asta cu siguranta), macar stiu ca am facut tot ce am putut pentru ca puiuta mea sa beneficieze de laptele matern. este incomod si neplacut sa ma tot mulg ca o "vaca", deja am ceva rani pe un mamelon dar mai insist. si nu voi face depresie sau un capat de lume din faptul ca nu am putut alapata pana la 3 ani! pana la urma cred ca este decizia fiecareia dintre noi cat si pana cand alapteaza. pe unele femei nu le ajuta corpul nici o zi sa isi alapteze puii, pe altele le ajuta ani la rand. |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Mami de Rik si Flavio wrote:Emilia ce bine ca ai atata lapte!!! eu incep sa il pierd si nu stiu de ce asa de repede am vrut sa ii dau si eu macar pana la 1 an dar na...de unde?? Anabella, mai si odihneste-te mami, si de la oboseala poti sa pierzi laptele.dormi de amiaza cu copiii ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Anca, niciodata nu vei pompa tu lapte cat va bea Mariuca, ca gurita ei e mai buna decat orice pompa din lume. Imi amintesc ca eu, dupa primele 2-3 luni de alaptat, nu puteam sa scot nici 50ml, in conditiile in care citeam pe forum ca alte mamici cu copii de aceeasi varsta cu fii-mea scoteau cu pompa peste 100ml...ma intrebam daca mai am lapte suficient, din moment ce eu nu puteam sa scot si ca sa nu ma mai gandesc aiurea, am renuntat la pompat, dar am continuat cu alaptatul exclusiv pana la 5 luni...fii-mea sugea bine, ce-i drept cu scandal la sanul drept, a luat in greutate bine, deci la noi a mers alaptatul, mai greu decat la alte mamici, dar a mers pana la urma. Eu am facut ce-am simtit, la fel faci si tu, ceea ce simti! Insa mi-ar parea bine sa citesc ca nu ai intarcat-o pe Mariuca de acum, la nici 2 luni de viata. Mai las-o sa suga cat mai poti, macar 1-2 luni, ca-i tare micuta si acum are nevoie mare de laptele matern.
Emilia, ma bucur sa citesc despre mame care au reusit sa alapteze prelungit! Felicitari! Cu toate ca sunt de acord ca este ceva anormal, pe mama cu copilul de 4 ani ce-i sta inca la san o pot intelege, pentru ca atunci cand vrei sa intarci, nu copilului ii este atat de greu, pe cat ii este mamei si ea decide cand e timpul si e pregatita sa intarce!
Anabella, mananca mai bine, consistent, bea lapte, iaurturi, supe/ciorbe si ceaiuri pentru stimularea lactatiei...si odihna conteaza, lungeste-te in pat odata cu piticii si o sa vezi ca altfel raspunde corpul tau cand e odihnit si bine hranit. |
|
| eu inca il alaptez pe davis, si am de gand sa il scot din iarna, apoi il voi intarca. vreau sa spun ca davis de la doua luni a supt si la san si completare fara nici o problema.si suzeta.si asa face si acum. si eu am trecut prin ce trece andi&mariuca. eu daca ii dadeam sa suga mai devreme de 2 ore jumatate, davis tragea de cateva ori si se punea pe un plans si nu mai vroia sa suga.avea un obicei ca tragea de vreo 9-10 ori fara sa sufle nimic.nu mai stiam ce sa fac sau nu vroia numai de la sanul la care vine mai usor.am incercat sa-l pacalim cu sotul, si mi-l tinea el la sanul care venea mai greu, in pozitia in care sugea la celalalt, pana s-a prins baiatul deci eu asta am facut, trageam cumva de timp cam pana la 2,5 ore intre mese, si atunci nu mai plangea . completarea i-am introdus-o seara cam de la 3 luni ca nu se satura (am avut ceva probleme de sanatate in perioada aceea si mi-a scazut laptele de la suparare )dar nu a renuntat nici la san.si acum mai suge cand vrea el, iar pe sticla de trei ori pe zi, lapte de vaca. eu va doresc multa inspiratie si calm !totul o sa fie bine pana la urma !
|
|
| miriam wrote:Anabella, mai si odihneste-te mami, si de la oboseala poti sa pierzi laptele.dormi de amiaza cu copiii ! Obosita nu sunt si sincer o zic,ca alta treaba nu asi avea si m-as putea odihni dar nu am pentru ce ca imi este noaptea indeajuns....probabil asa e soiul meu...astazi a mancat de la piept de vreo 3 ori si completare si noaptea ii dau numai piept numai la 8 dimineata ii dau completare...se pare ca atat laptic am...si nu mai mult ca sa il satur...deci nu am renuntat de tot la piept doar ca nu mai am asa de mult ca inainte... |
|
| poate asa o sa duci si tu cu lapte putin pana la un an si, ca mine . nu m-am gandit niciodata ca o sa am sa-i dau sa suga pana la un an si patru luni, hai cinci. ai grija de tine ! |
|
| miriam wrote:poate asa o sa duci si tu cu lapte putin pana la un an si, ca mine . nu m-am gandit niciodata ca o sa am sa-i dau sa suga pana la un an si patru luni, hai cinci. ai grija de tine ! Pai eu vreau sa ii dau la copil piept numai ca nu mai am asa mult!!! dar tu cum ii dai ...prima piept si dupa completare?sau cum?sau odata sticla odata pieptul? |
|
| acum ca este mare, piept ii dau numai peste zi de 2-3 ori, cand imi cere el. iar cu sticla ii dau seara la culcare, noaptea daca se trezeste,daca nu dimineata. si la amiaza cand face nani. dar cand era mic, asa cum spui , prima piept, apoi completare. |
|
| miriam wrote:acum ca este mare, piept ii dau numai peste zi de 2-3 ori, cand imi cere el. iar cu sticla ii dau seara la culcare, noaptea daca se trezeste,daca nu dimineata. si la amiaza cand face nani. Pai si eu ii dau cat mai des din frica sa nu pierd laptele de tot,azi chiar mam bucurat ca dupa ce iam dat piept a dormit cand sa trezit iam dat din nou dar la interval de jumate de ora o trebuit sa ii dau si completare ca am vazut ca nu era satul.. Nu ma deranjeaza daca ii dau si completare imporatnt sa aiba laptic si de la mine care e bun.. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/5/2008 Mesaje: 68
| Anabella nu mai fi stresata ca ti se termina laptele, nu este asa. Dar daca tu esti convinsa ca este asa , acest lucru se va intampla. Sti ca glandele care produc laptele sunt la baza creierului si sunt influentate de starea noastra emotionala. Miriam are dreptate, dormi mai mult si incearca sa nu ridici greutati sau sa te superi des. Cat despre baietelul de 4 ani si jumate, mama lui mi-a spus ca vine singur la ea scote titica si suge. |
|
|