Pareri despre intarcare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
t-mihaela
Scris: Thursday, October 8, 2009 5:19 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
anthos wrote:
nu va luati dupa toate atotstiutoarele. este dovedit ca alaptarea dupa un an aduce beneficii . cel mai important este bebe.

Alaptarea dupa un an aduce beneficii dar e bine de tinut seama si de nevoile si comfortul mamei.Pentru ca dupa un an bebele primeste nutrienti si din alte surse mama poate taia macaroana fara sa se simta vinovata si sa-si vada de sanatatea si de odihna ei ca copilul ala are nevoie de o mama odihnita si sanatoasa pentru inca 20 de ani de-acum incolo.Eu as sfatui mamele sa intarce fara mila dupa un an daca alptatul le provoaca oboseli cronice cu stim ca se intampla...problema e ca nu-mi cere nimeni sfatul ras Tocmai ca bebele e cel mai important mama trebuie sa se menajeze , sa aiba grija de ea sa aiba resurse si energi sa ingrijeasca acel bebe Nu de mame eroine are nevoie copilul ci de mame odihnite si sanatoase ca inafara de bebe mai sunt si alte griji pe capul lor rufe spala spalvase
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 2, 2010 9:53 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
s-a vorbit aici despre intarcarea copiilor maricei care deja au supt luni bune si carora le place tzitzi.

dar cum ati proceda cu un copil mic care refuza sanul la unele mese? asa face micuta mea si nu am nici o explicatie pentru ceea ce face. primeste si completare pentru ca a fost necesar sa o introduc. nu la toate mesele, peste noapte si uneori peste zi suge de la mine (oricum fiecare masa incepe cu pus la san si daca nu colaboreaza primeste bibieron) insa nu mereu se satura si atunci trebuie sa ii dau si completare. chiar si inainte de a introduce aceasta completare ea refuza uneori vehement sa suga. am incercat sa elimin toate cauzele posibile (alimentatie nepotrivita care sa schimbe gustul laptelui) si sa observ ce se intampla. din pacate tot nu stiu de ce face asa cert este ca alaptatul cand refuza sanul a devenit un calvar si ma termina psihic. ea urla si se zbate, eu ma enervez intr-un final si ajungem tot la biberon. ma dore sufletul cand o vad cum face si ma termina faptul ca nu o pot ajuta cu nimic. am incercat sa vad daca e o chestie ce tine de pozitia de alaptat dar tot nu gasesc cauza.
acum ma gandesc sa o intarc. mi se rupe inima sa fac chestia asta si nu vreau sa o fac cry . am tot zis la fiecare show din asta ca mai incerc, ca ma straduiesc sa rezist dar nu stiu pana cand? apoi am zis ca nu as intarca-o si ca as incerca sa ii mai dau sa suga laptele meu cat o sa mai fie. problema este ca daca sare doua mese de la mine e jale cu sanii.... si uite asa nu stiu ce sa fac si ma tot chinui zi de zi in incercarea de a lua o decizie buna.

ce ma puteti sfatui? s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?uff
mama Alessiei
Scris: Saturday, January 2, 2010 10:18 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Mami, poti incerca sa te storci si sa-i dai un biberon cu laptele tau, sa vezi cum reactioneaza... o prietena a procedat asa, in felul acesta nu s-a pierdut laptele matern iar dupa citva timp copilul a reinceput sa-i bea de la sin.
Poate ca e prea lenesa, ca trebuie sa "munceasca" la sin si de aceea prefera biberonul in care este laptele artificial. Succes va doresc computerlove
vanina
Scris: Saturday, January 2, 2010 11:07 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Credca ti-am mai spus intr-un mesaj pe forum, daca ai renunta si la suzeta nu cred ca ar mai refuza sanul. Si de ce nu ii dai la cerere? Din cate inteleg din mesajul tau are program stabilit de papa... Nu trebuie sa o fortezi sa manance daca nu vrea. Lapte vad ca ai, deci nu e asta o problema, de ce mai are nevoie si de completare??
Spune adio suzetei si biberonului si sigur va fi mai bine pupici
monicaiulia
Scris: Saturday, January 2, 2010 11:19 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/18/2009
Ciudatzei copiii astia...O varianta buna este si stors si dat pe sticla,am o verisoara care ambii copii si i-a crescut cu laptele ei dar muls si pus la frigider, dar totusi daca ai reusi sa te linistesti (daca te simte stresata si ea va fi la fel)si sa insisti sa ii oferi sanul, chiar daca il refuza o lasi putin apoi ii dai iarasi san, ca dupa cum spui ai lapte destul...asa ca nu cred ca nu se satura de la tine.Poate in acele momente chiar nu ii este foame, are colici, elimina-le pe toate astea si numai apoi da-i completare.Parerea mea este ca prea usor se introduce completarea, asta o spun ca mama si cadru medical.Probabil fetitei ii vine greu laptele,incearca sa vezi daca sunt bine desfundate canalele si ii curge suficient de usor in gurita.Dar din pacate, cand dau de sticla renunta usor la san.Iarasi cu ceea ce ai mancat tu, mie mi-a zis doctorita din maternitate ca pot manca orice doar nu fac abuzuri, copilul trebuie sa se obisnuiasca cu toate gusturile.
Ai nevoie de multa rabdare, eu cu cea mica eram stresata ca nu creste , ca nu se satura de ce urla intr-una si am avut o cutie de lapte praf cu care tot amenintam ca-i dau completare,pentru ca eu chiar nu aveam lapterambo asa cum le auzeam pe altele ca dau pe dinafarabanghead si pana la urma pana la 7 luni doar am alaptat-o.Dar stateam cu orele daca era nevoie si nu i-am dat pe sticla.
Mult succes!majoreta majoreta majoreta banuiesc prin ce trecicomputerlove
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 2, 2010 2:59 PM
Nivel

monicaiulia wrote:
Ciudatzei copiii astia...O varianta buna este si stors si dat pe sticla,am o verisoara care ambii copii si i-a crescut cu laptele ei dar muls si pus la frigider, dar totusi daca ai reusi sa te linistesti (daca te simte stresata si ea va fi la fel)si sa insisti sa ii oferi sanul, chiar daca il refuza o lasi putin apoi ii dai iarasi san, ca dupa cum spui ai lapte destul...asa ca nu cred ca nu se satura de la tine.Poate in acele momente chiar nu ii este foame, are colici, elimina-le pe toate astea si numai apoi da-i completare.Parerea mea este ca prea usor se introduce completarea, asta o spun ca mama si cadru medical.Probabil fetitei ii vine greu laptele,incearca sa vezi daca sunt bine desfundate canalele si ii curge suficient de usor in gurita.Dar din pacate, cand dau de sticla renunta usor la san.Iarasi cu ceea ce ai mancat tu, mie mi-a zis doctorita din maternitate ca pot manca orice doar nu fac abuzuri, copilul trebuie sa se obisnuiasca cu toate gusturile.
Ai nevoie de multa rabdare, eu cu cea mica eram stresata ca nu creste , ca nu se satura de ce urla intr-una si am avut o cutie de lapte praf cu care tot amenintam ca-i dau completare,pentru ca eu chiar nu aveam lapterambo asa cum le auzeam pe altele ca dau pe dinafarabanghead si pana la urma pana la 7 luni doar am alaptat-o.Dar stateam cu orele daca era nevoie si nu i-am dat pe sticla.
Mult succes!majoreta majoreta majoreta banuiesc prin ce trecicomputerlove

multumesc de raspuns!

sa o iau cu randul:

1. am stat cu ea agatata de san si cate o ora si ceva. degeaba de cele mai multe ori. daca nu vrea, nu vrea si gata!
2. Maria este un copil foarte cuminte cum nici nu am sperat ca imi va da Dumnezeu.angel nu se agita aiurea. am invatat de la ea ca daca plange ceva nu ii convine. nu se maraie degeaba si nu plange aiurea. deci ceva nu ii convine clar cand o pun la san. sotul a zis ca ar putea fi mirosul sanului (dar eu nu ma dau cu parfum cand o alaptez, sunt curata deci...nu se leaga)
3. colici nu are, nu a avut, m-a ferit Dumnezeu! am avut destui la Andrei, mi-a ajuns. se chirceste uneori la san si urla, o pun pe umar, scoate aerul si e liniste apoi. dar nu sunt colici si tot nu suge apoi.
4. cand i-am dat completare initial a fost pentru ca nu satura cu laptele meu. sugea si din ora in ora si urla de foame. sau asa cred, cel putin. am vazut ca de la 30ml de completare a fost mai linistita, a dormit mai bine si apoi a supt de la san bine. o fi ciudat dar asa a fost.
5. nu o alaptez dupa ceas, am incercat sa fie cat de cat la cerere insa nu pot sta numai cu ea agatata de san. mai am un copil si alte treburi de facut. sunt adepta unui program, cat de cat. nu militaresc dar mi se pare normal sa stii ca suge la 2, 3 ore sau ceva de genul. plus ca stiam ca e ok 3 ore intre mese pentru a nu se incarca stomacul. asa mi-au zis medicii cu care am discutat si mi se pare de bun simt.
6. da, laptele ii vine greu de cele mai multe ori. cand se aduna mult in san tasneste si il hapaie imediat dar cand trebuie sa munceasca...pauza! este cam lenesa. de fapt asa a fost de la inceput si eu totusi am insitat cu sanul. probabil ca primind si cu bibi, acum are termen de comparatie si normal ca nu mai vrea din san unde trebuie sa munceasca pentru lapte.uff
7. in cele din urma azi m-am muls si...surpriza: am scos destul de usurel 130 ml de lapte pe care l-a devorat in cateva minute din biberon!bounce deci cred ca aici voi ajunge desi am incercat sa evit: ma voi mulge cat m-or mai tine nervii si o sa ii dau muls. nu as vrea sa renunt la laptele meu.
monique
Scris: Saturday, January 2, 2010 3:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mai Ancutza... ma bucur ca ai descoperit ceva ce functioneaza. Asta e , e mai smechera si mai comoda domnisoara Mariapupici !
Iti doresc sa ai laptic suficient de mult, sa il poti colecta in sticlute, si sa ai nervi tari!!! Si cine stie? Poate s-o indura intr-o zi micuta ta si de tine si va iubi din nou tzitzica!
Oricum, toata admiratia mea pentru tine si pentru perseverenta de care dai dovada!
Banuiesc macar ca folosesti pompa electrica, nu?
vanina
Scris: Saturday, January 2, 2010 3:36 PM
Nivel

Andi&Mariuca wrote:

5. nu o alaptez dupa ceas, am incercat sa fie cat de cat la cerere insa nu pot sta numai cu ea agatata de san. mai am un copil si alte treburi de facut. sunt adepta unui program, cat de cat. nu militaresc dar mi se pare normal sa stii ca suge la 2, 3 ore sau ceva de genul. plus ca stiam ca e ok 3 ore intre mese pentru a nu se incarca stomacul. asa mi-au zis medicii cu care am discutat si mi se pare de bun simt.

Poate medicii cu care ai discutat nu si-au alaptat copii exclusiv la san ca sa vada cum se digera laptele matern(in caz ca alte cunostinte nu au!). Mie mi se pare destul de lunga o pauza de 3 ore pt un copil asa mic, cel putin baietelul meu asa a fost.
Fii sigura ca nu i se incarca stomacul de la lapticul tau pentru ca se digera mult mai repede decat laptele formula, si de asta i se face si mai repede foame.
Credca si ei ii este greu sa schimbe "mameloanele" : de la suzy la san, de la san la biberon si tot asa....
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, January 2, 2010 9:06 PM
Nivel

Moni,computerlove nu am pompa electrica.sorry1 am una manuala care isi face treaba dar ma intreb cat vor rezista mameloanele mele...m-am gandit sa imi iau una electrica dar nu stiu daca merita investitita. una buna e scumpa. oi lua si din aia daca va fi nevoie. aveti vreo sugestie in acest sens?

Vanina, multumesc de raspunsuri.stiu parerea ta, mi-ai mai spus legat de suzeta si de biberon. stiu ca este derutant si tzatza si suzeta si biberonul dar e cam greu sa ii scot suzeta. iar biberonul pare a fi salvarea acum. asta e, pana la urma vom vedea cum va fi.
monicaiulia
Scris: Saturday, January 2, 2010 11:27 PM
Nivel

Inseamna ca fetita este comoda...atunci daca merge varianta cu mulsul da-i inainte, ti-am zis ca vara-mea asa si-a crescut doi copii, la mine , de ex., nu a mers varianta pentru ca eu nu eram buna de lapte si stateam atarnata cu ea de tzatza ore in sir, ce sa fi facut atunci avea nevoie copilul de mine si de laptele meu, acum degeaba am timp si chef sa ii dau ca-i cam tarziu...alcool Da,foarte bine: nu renunta la laptele tau sa ii dai, iti doresc sa ai rabdare si perseverentamajoreta majoreta majoreta
monicaiulia
Scris: Saturday, January 2, 2010 11:33 PM
Nivel

A! am uitat Vanina are dreptate in legatura cu laptele matern : se digera mult mai repede decat cel praf si cu programul de alaptat tot la fel: pe una (cea mare) am hranit-o la ore fixe ca asa a facut si mama cu mine iar cu cea mica nu a mers asa ca i-am facut pe plac ca nu am avut incotro.Iarasi medicii mai nou, sustin alaptatul la cerere.Tu alege ce vrei dar iti spun copilul mai devreme sau mai tarziu isi face un program La ora fixa sau nu, vezi tu:018: , noi am avut ambele variante
vanina
Scris: Saturday, January 2, 2010 11:43 PM
Nivel

Andi&Mariuca
Scris: Sunday, January 3, 2010 7:54 PM
Nivel

delfinasa
Scris: Monday, January 4, 2010 12:39 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Anca, eu zic sa nu renunti la alaptat chiar daca acum pare o corvoada pentru amandoua...nici fii-mea nu s-a dat in vant dupa tzitzi la inceput si la 1 an si 9 lunisic am intarcat-o...in prima luna nu am prea aavut lapte, practic a inceput sa suga ca lumea din luna a doua...de ce? pentruca dupa o saptamana de la nastere mi-a venit laptele, timp in care a baut doar colostru...a fost destul de complicata pentru amandoua si foarte frustranta pentru mine saptamana aia, dar doctorii si lactation consultants m-au sfatuit sa nu-i dau deloc supliment daca vreau s-o alaptez...apoi la o saptamana dupa bucuria ca mi-a venit laptele am fost nevoita sa intrerup complet alaptatul pentru un tratament de 2 saptamani cu antibiotic si ajunsese sa ii placa sticluta, se enerva la san, smiorcaiala mare ce facea, dar n-am lasat-o, m-am incapatanat si cand cerea la o ora si jumate- ii dadeam sa suga, ca sa nu-i dau supliment...productia mea s-a reglat dupa inca vreo luna si a tot suferit modificari, perioade in care aveam parte de multe scancete de nemultumire ca adaptarea corpului meu la cerintele ei nu era imediata...am alternat sanii, cu toate ca stangul a fost mereu mai productiv...tot timpul am pus-o intai la dreptul, ca sa pastrez totusi o balanta si bineinteles ca se enerva, dar o tineam sa-l goleasca cat de cat si abia pe urma o puneam la stangul, unde adormea fericita....aaa, si n-a fost deloc indragostita de suzeta, ca-i placea tzitzica mai mult...in prima luna s-a inteles bine cu ea, dupa ce a devenit fan tzitzi o dadea jos imediat, ca ma si miram cum un bebe poate sa refuze asa vehement suzeta cea iubita de majoritatea bebeilor.
Emilia3
Scris: Monday, January 4, 2010 8:26 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/5/2008
Soacra mea a fost asistenta medicala la Pediatrie in Policlinica , in orasul meu, timp de 40 de ani. A facut specializare pe Ocrotirea mamei si copilului. Dupa ce termina programul la Policlinica mergea pe teren la bebelusi acasa.Cand am nascut primul copil era speriata ca poate nu voi alapta copilul,pentru a foarte multe mame nu-si alapteaza copilul ,ba ca i se lasa sanul, ba ca face riduri si pleaca sotul dupa altele. Ce vreau sa subliniez este fapul ca mi-a spus ca medicii din Romania si asistentele sunt scoliti la scoala din vechiul regim cand mamele trebuiau trimise la servici de la 3 luni dupa nastere.
Asa ca sa nu va mirati daca un vreun medic sau o asistenta va cearta ca alaptati peste un an. Si pe mine m-au certat diferite cadre medicale cand aflau cat am alaptat si inca alaptez. Chiar daca laptele nu mai tine de foame si dupa 1,2... ani contine anticorpi pe care nici o formula de lapte nu-l poate oferi.Eu pe cea mare am alaptat-o 1 an si 6 luni,pe cea mijlocie 2 ani, iar pe cel mic il alaptez inca desi are 2 ani si 2 luni. Am vazut si copil care mai sugea la 4 ani si jumatate.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.