Pareri despre intarcare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Tuesday, September 29, 2009 6:57 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Simo, eu zic sa nu te grabesti. Vezi cum te simti, ce zpun analizele si abia apoi ia o decizie.
In strainatate se practica alaptarea in tandem (poate cauti pe net info suplimentare); adica mama nu intarca bb1 si ajunge sa alapteze amandoi copiii odata.
Deci se poate- depinde cum vezi si tu aceasta problema.
Noi, romanii, suntem mai plini de prejudecati, ca in rest...
Ana
Scris: Tuesday, September 29, 2009 6:58 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Eu nu prea stiu cum e cu intarcatul....dar va dorim succes Simotopai ...si scuze ca imi dau cuvantul dar eu cred ca,copilasul tau e ingeras nu dracusor cum ai scris la ticker...scuze daca te deranjeazasorry .....mi sa parut cam dur....uff
simo
Scris: Tuesday, September 29, 2009 7:00 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2007
Nu ma deranjeaza Anabella, sigur ca e un ingeras, dar spun ca e dracusor pentru ca nu sta locului nici 1 minut toata ziua.ras
simo
Scris: Tuesday, September 29, 2009 7:03 PM
Nivel

Kali, nu pot sa spun ca am prejudecati, dar ramane in acest caz -daca as alapta in tandem- problema cu lipsa mea : ce va face cand eu voi fi in spital si ma va pierde si pe mine ( e oricum obisnuit mai mult cu mine ) si pe tzitzi deodata ? Nu va fi traumatizant pentru el?
simo
Scris: Tuesday, September 29, 2009 7:14 PM
Nivel

Revin; am mai cautat pe net despre alaptarea in tandem; nu prea sunt multe informatii, dar din ce am citit , nu cred ca e imposibil. Stiu ca in strainatate se practica, am vazut o emisiune in care mama unei fetite de doi ani astepta sa nasca gemeni si avea de gand sa o mai alapteze si dupa nasterea lor pe fetita.
Ely
Scris: Tuesday, September 29, 2009 7:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Sunt de acord cu alaptatul ,dar pana la 1 an,1 an si 2 luni.Mi se pare exagerat sa vad un copil de 2 ani ca suge la piept sorrymerge la gradi si suge la san ,cat despre a alapta in tandem mie nu mi-ar place sa vad cum alaptez 2 copii diferenta de varsta fiind zic eu destul de mare ;iar in cele din urma cat lapte sa ai sa suga ambii copii si cred ca ai fi destul de obositor sa alaptezi atata timp..sorry Eu una nu as face pur si simplu nu m-as simti bine ,si nu ma gandesc aici la ce zice lumea ca nu ma intereseaza.
Maria & Mario
Scris: Tuesday, September 29, 2009 8:08 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Simo, incearca si fa ce simti tu.
Eu una as intarca pe copil ca e destul de mare . Asi incepe direct cu lapte de vaca ! Plus ca tu spui ca se trezeste noaptea atat de des - e clar , se alina la san , insa nu e o scuza. Are somn agitat , trebuie sa ii scoti si mesele de noapte si sa pastrezi una singura , consistenta. Daca ar fi satul , ar dormi linistit !

Plus , gandeste-te ca trebuie sa te menajezi, ca esti insarcinata. Ai nevoie de putere, de liniste , de odihna . Iar cand vine juniorul - o vei lua de la capat ! O sa ai nevoie de o rutina la amandoi copii ! Nu iti va fi usor cu doi , Cel mare trebuie dezvatat si adaptat la o rutina.....

Poate ti se pare ca sunt dura , insa asa faci un bine tuturor ! Crede-ma !

Sa ne spui ce ai decis ! thumright
simo
Scris: Tuesday, September 29, 2009 8:16 PM
Nivel

Mami de Maria&Mario, ai dreptate. Cred ca problema cea mai mare e noaptea, intr-adevar se alinta si chiar e agitat.Nu cred ca esti dura, doar ca mi-e groaza cum va reactiona la intarcat.uff
kali
Scris: Tuesday, September 29, 2009 8:33 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Simo, eu ti-am dat ca exemplu alaptarea in tandem ca sa vezi ca se poate... se practica. Ideea era ca poti amana momentul intarcarii- mai sunt vreo 8 luni pana la nastere, deci puiul 1 va avea aproape 2 ani. E decizia ta cat doresti sa alaptezi, insa mie nu mi se pare exagerat un pui de pana 2 ani la san.
Daca te simti bine, poti intarca treptat, de-a lungul catorva saptamani bune, in asa fel incat sa nu sufere puiul. Daca si analizele sunt incurajatoare, eu asa as face... e pacat de lapte, iar bb1 e inca miiiiic.
Stii ca daca raresti mesele la san, ramai treptat fara lapte- tu oricum nu poti lua tratament insarcinata fiind si nici nu cre ca duci dorul vreunei mastite... trebuie sa te gandesti si la asta si dupa parerea mea e solutia ideala. O intarcare in decurs de 2-3-4 luni- asta as face. Iar apoi e timp si de stabilit program la bb1, astfel incat la nastere sa le ai pe toate in ordine.
mamiemi
Scris: Wednesday, September 30, 2009 8:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/3/2008
uite niste link-uri:
http://www.lllfrance.org/allaitement-in...ssesse.htm
http://www.lllfrance.org/allaitement-information/aa/61-partage-sein.htm
http://allaiter.free.fr/presse/sitpart.html
http://www.allaitement.ca/docs/depl/L_allaitement%20de%20non-jumeaux.pdf
eu cred ca depinde de ce e mai important pentru tine si catconteaza pentru tine nevoile reale ale copiilor tai. Prejudecati de genul e destul de mare, nu ai resurse pt toti 3 - tu si cei doi copii nu au nici o valoare.
va fi un moment dificil aparitia unui nou membru in familie, daca asociaza asta si cu pierderea sanului... nu stiu.
Cred ca e greu. Fetita mea cea mijlocie a supt pana la 1 an si 7 luni. Am intarcat-o aiurea si acum regret enorm.

mamele care au alaptat in tandem spun ca se creeaza o legatura extraordinara intre copii. dar poate fi destul de greu...
simo
Scris: Wednesday, September 30, 2009 9:28 AM
Nivel

Kali, asa m-am gandit si eu, sa intarc treptat. Ar merge si alptarea in tandem, daca nu s-ar tot trezi noaptea.Spre dimineata e si mai rau, uneori se trezeste din 15 in 15 minute si mai mult ma foloseste ca inlocuitor de suzetaalcool alcool alcool .
t-mihaela
Scris: Wednesday, September 30, 2009 4:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Simo, s-ar putea ca prin luna3-4 sa pierzi laptele in mod natural si intarcarea sa vina de la sine.Nu te stresa ..Si eu tot asa imi faceam ganduri dar spre norocul meu mi-a scazut lactatia treptat ,pe masura ce inaintam in sarcina si am intarcat fara traume .
simo
Scris: Wednesday, September 30, 2009 6:27 PM
Nivel

Mihaela, sa stii ca pentru mine ar fi o usurare sa fie asa; m-as putea impaca mai usor ci ideea.
anthos
Scris: Tuesday, October 6, 2009 9:49 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna! fetita mea implineste sambata 2 ani. papa la san dimineata , seara, la pranz(daca sunt acasa) si noaptea ( ma rupe ras ). nu da semne ca ar vrea sa renunte prea curand. si mie imi place, enorm (desi uneori sunt extenuata, ca doarme la san si intepenesc). dar a inceput cresa, iar la pranz de abia adoarme pentru ca cere tzatzasic mereu imi atrag ingrijitoarele atentia. ma privesc de parca as fi o ciudatenie. de cand cu cresa vrea mai multa atentie, sta mai mult la san, noaptea doarme cu tzatza in gura. si pentru asta acum simt ca este momentul sa o intarc; incep serviciul,nu ma lasa deloc sa ma odihnesc noaptea , le face zile negre si d-nelor de la cresa. nu imi inchipuiam ca o sa vina clipa cand o sa zic: gata! imi este greu greu. nu sunt convinsa ca fac ce trebuie, poate acum are mai mare nevoie de mine, poate se simte parasita, sau poate e doar santaj ????habar nu am. stiu ca nu mai pot si ca tot trebuie sa "taiem macaroana" intr-o buna zi...Acum sa vedem cum procedam, ca nimic nu e mai sfant ca tzatza.
au fost cele mai minunate clipe , avem o legatura speciala, nu a fost racita decat de 2 ori si astea de curand, e super inteligenta. am avut numai de castigat. nu regret deloc (nici ca sanii mei nu mai arata ca inainte cry ..). toate cele bune! nu va luati dupa toate atotstiutoarele. este dovedit ca alaptarea dupa un an aduce beneficii . cel mai important este bebe.
mamiemi
Scris: Thursday, October 8, 2009 1:02 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/3/2008
Sunt de aceeasi parere cu tine, Anthos! Stiu cum e. Matei are 1 an si 8 luni si il alaptez. Am de gand insa sa il las sa se intarce singur. Cred ca ii apartine in totalitate decizia. Undeva intre 3-5 ani sau poate mai devreme sunt convinsa ca va cere din ce in ce mai rar sanul si se va intarca de la sine. E un proces natural. Il vor preocupa alte lucruri si va cere tot mai rar, pana cand nu va mai cere deloc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.