Pareri despre intarcare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Monday, April 3, 2006 5:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
M-am cam suparat pe doctorul meu ca mi se pare ca vorbeste prostii...auziti si voi ce parere are despre alaptat: sa nu depaseasca un an...si si-asa e mult...pe la 6-7 luni cica ar fi bine sa intarci copilul pentru ca el deja papa bine mancarica si lapticul tau nu mai e principala sursa de hrana...si cica-i strici dantura si risti sa te suga mult timp de acum incolo (de parca cine stie ce-ar face rau)...mai ca nu m-am certat cu el, am venit acasa suparici si ma gandesc serios sa-l schimb ca oricum ne mutam mai departe.
mihaela75
Scris: Monday, April 3, 2006 5:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Lasa-l sa trancaneasca si tu fa cum te duce inima.Eu am piedut laptele dupa o luna si drept sa zic , acuma as fi in stare sa alaptez doi ani daca o sa am.Oricum cred ca bebica suge asa ca desert, ca-i place sa stea cu nasucu' la titicaras
leut
Scris: Monday, April 3, 2006 6:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Da mai, dar ce te faci daca nu mai vrea san si se hlizeste doar la tine si se joaca? La noi a mai ramas masa de dimineata, dar nu cine stie ce, iar seara, abia abia vrea putin inainte de completare. Mereu imi spun ca totusi i-am dat destul. Asta e. Pana acum nu mi-a fost bolnava niciodata si tare cred ca din cauza ca am alaptat. Oare de-acum o sa fie la fel?
uff
delfinasa
Scris: Monday, April 3, 2006 6:35 PM
Nivel

Dimineata suge cel mai bine, asta e micul ei dejun, dupa-amiaza cere cand i se face somn, iar seara dupa cereale trage putin, asa ca o pun eu ca ea n-ar mai vrea...daca-mi amintesc bine, Nicoleta a zis ca este iar un prag acum intre 7 si 8 luni cand bebelusilor le arde mai mult de joaca si nu prea mai vor san, dar daca trecem de asta o sa suga bine in continuare...dar daca bebelusele vor sa se intarce singure, ce rost are sa intervenim noi sa nu le-ntarcam? Ca si tine, Leut, desi as vrea din tot sufletul s-o alaptez cat mai mult, stau si ma gandesc si-i multumesc lui Dumnezeu c-am avut lapte pana acum si ea a supt bine, de-acum incolo usor-usor se desprind tot mai mult de noi si devin mai independente (si noi devenim nostalgice dupa vremea cand le tineam la san toata ziua :silent:).
Alina
Scris: Monday, April 3, 2006 6:58 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Eu nu am probleme de genul acesta, Tudor nu ar lasa tzitzirica pentru nimic in lume, oricum suge foarte des, cam la maxim 3 ore, asta e. De crescut a crescut foarte bine, mancare mananca bine, deci nu-mi fac griji.
Si pe Catinca am alaptat-o 1 an si 4 luni, iar cand am intarcat-o, am zis ca mor din toate punctele de vedere, dar nu mai puteam, noaptea eram pe post de suzeta (care nu a servit niciodata, de altfel nici beberon, la fel si Tudor).
In ceea ce priveste intarcarea lui, ma mai gandesc, oricum imi amintesc ca d_na doctoe m-a cam certat ca nu am alaptat-o pe Catinca pana la 2 ani.
Voi vedea. oare oare oare
stele_pe_cer
Scris: Monday, April 3, 2006 8:24 PM
Nivel

Delfinasa, tu singura vei simti cand vei fi pregatita sa intarci sau cand va trebui sa intarci copilul.Medicul e bine ca te-a informat cum ca laptele matern dupa 1 an nu mai furnizeaza mai nimic nutritiv, in skimb dezvolta int-un fel armonios legatura creata inca din burtica dintre bebe si mamica.

Daca tu vei voi sa alaptezi copilul si dupa 1 an si copilul vrea sa suga sau sa se joace cu sanul, sau sa il molfaie iar situatiile astea nu te scot din sarite, nu te enrveaza, atunci lasa lucrurile sa isi urmeze cursul lor firesc.Tu esti singura care poate decide momentul in care sa intarci copilul (asta bineinteles dupa ce bebe isi da acordulsic ).

Poti ramane in continuare la acelasi medic pediatru, dar sa faci ca tine.El iti va recomanda un lapte de continuare, tu pui intrebari ca si cand asa vei face, pentru ca mai devreme sau mai tarziu oricum vei trece pe un alt lapte decat cel matern.
Anaida
Scris: Monday, April 3, 2006 9:17 PM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2006
stele_pe_cer wrote:
Delfinasa, tu singura vei simti cand vei fi pregatita sa intarci sau cand va trebui sa intarci copilul.Medicul e bine ca te-a informat cum ca laptele matern dupa 1 an nu mai furnizeaza mai nimic nutritiv, in skimb dezvolta int-un fel armonios legatura creata inca din burtica dintre bebe si mamica.

Daca tu vei voi sa alaptezi copilul si dupa 1 an si copilul vrea sa suga sau sa se joace cu sanul, sau sa il molfaie iar situatiile astea nu te scot din sarite, nu te enrveaza, atunci lasa lucrurile sa isi urmeze cursul lor firesc.Tu esti singura care poate decide momentul in care sa intarci copilul (asta bineinteles dupa ce bebe isi da acordulsic ).

Poti ramane in continuare la acelasi medic pediatru, dar sa faci ca tine.El iti va recomanda un lapte de continuare, tu pui intrebari ca si cand asa vei face, pentru ca mai devreme sau mai tarziu oricum vei trece pe un alt lapte decat cel matern.

Subscriu la cele spuse de elle...tu si puiuta ta veti sti cel mai bine cand va veni momentul "separarii"...pana atunci, bucurati-va de aceste momente, ca tare mult o sa le duceti dorul (mai ales tu, ellagiana)!!!
Kiki
Scris: Tuesday, April 4, 2006 6:22 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Si eu sunt de aceeasi parere cu fetele. Las-o pe karina sa decida cand nu mai vrea san. Pana atunci, enjoy! pupici
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:07 AM
Nivel

Alina wrote:
Eu nu am probleme de genul acesta, Tudor nu ar lasa tzitzirica pentru nimic in lume, oricum suge foarte des, cam la maxim 3 ore, asta e. :

Mami de Tudorel, alaptezi la 3 ore un copil de 13 luni? Cum de faci fata?
Eu am sanul stang facut ferfenitza de iubita mea de 9 luni si acum vad ca-l botzeste si pe sanul drept.

Am momente in care as intarca-o fara nici un regret. Ma dispera cu toncanitul noaptea si cred ca-i doar o forma de alint si nicidecum o necesitate. Apoi si ziua ii place sa stea sa suga, sa traga de mamelon, sa se joace adica.
Daca inchid pravalia inainte de a termina ea cu joaca imediat protesteaza. Ma joaca pe degete cum vrea ea si eu mereu spun ca am sa o las sa planga fara sa ma mai las induplecata.

Are idee cineva care este varsta pana la care copii simt nevoie sa suga? Stiu ca tine de maturizarea sistemului nervos dar care ar fi orientativ varsta la care pot fi lasati doar cu canitza si fara nici un fel de supt.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:12 AM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:

Are idee cineva care este varsta pana la care copii simt nevoie sa suga? Stiu ca tine de maturizarea sistemului nervos dar care ar fi orientativ varsta la care pot fi lasati doar cu canitza si fara nici un fel de supt.

Multi copii au tendinta de intarcare din proprie initiativa in jurul celor 7-9 luni.Dar asta e numai o statistica, nu poti particulariza.Sunt unii bebei care cica sug cu placere si cu lacomie si dupa 18 luni (caz concret in bloc de mor cand vad copilul ala asa mare la san iar eu lui Matei nu i-am dat decat 6 luni plans)

Acum, daca tu psihic nu te simti bine, transmiti o parte din nelinistea si nervozitatea ta si bebelului.In skimb, daca alaptarea face placere si mamei si copilului se poate continua pana cand mama va hotari ca e momentul intarcarii (mama hotaraste numai dupa 1 an, copilul pana intr-un an sic ).
Alina
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:19 AM
Nivel

[quote=g_nicoleta2000]

Mami de Tudorel, alaptezi la 3 ore un copil de 13 luni? Cum de faci fata?

cum sa rezist? nici eu nu stiu, dar cand il vad cum imi ridica bluza sau ma cauta imi sare in sus inima de bucurie, cum sa-l privez de o asemena bucurie? si sora'sa ma cauta asa, chiar si dupa ce am intarcat-o pana sa raman insarcinata cu Tudor, dar nu am mai suportat. saraca, m-a rugat de mai multe ori, vazandu-l pe Tudor cum suge, sa o las si pe ea sa puna doar putin gurita, numai putin, Doamne, mi se rupea sufletul, dar cum sa-i dau? sau sa-i storc eu putin in gura, ei, comedie, nu alta.
acum alaptez la 3 ore, dar cam pana la 10 luni, la 2 ore, sa vezi atunci distractie.
multumesc lui Dumnezeu ca am laptic si ca rezist, problema e ca a acm inceput sa muste, dragul de Tudor si nu e prea placut, ma mai musca el, dar acum i-au iesit doi incisivi sus, avand deja doi jos, deci e super. plans plans
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:26 AM
Nivel

Mamica de Tudor, esti o eroina si o veterana in ale alaptarii printre noi pupici !

g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:32 AM
Nivel

Alina, Alex cand vede sanii tipa de bucurie, este in al noulea cer si sincer si pentru mine este cel mai frumos compliment adus meseriei mele de mamica. Imi inchipui ca intarcatul la 16 luni este mult mai dificil pentru ca copilul deja stie ce "bucurie" ai sub tricou.

Noaptea inca mai suge? Am crezut ca sunt unicat.uff

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, April 4, 2006 10:40 AM
Nivel

Dragelor, care aveti bebei mai mari de 6 luni si alaptati, este vreuna dintre voi care nu mai alapteaza noaptea deloc?

Sunt tare curioasa cum va fi cu al doilea bebe, avand in vedere ca Matei de la o luna jumate nu a mai cerut san noaptea si eu eram disperata ca o sa pierd lapticul, ca cica daca nu alaptezi si noaptea, scade cantitatea de laptic (la mine totusi nu a fost asa, poate si din cauza mulsului).
Alina
Scris: Tuesday, April 4, 2006 11:30 AM
Nivel

[quote=g_nicoleta2000]
Noaptea inca mai suge? Am crezut ca sunt unicat.uff

Suge, dragelor, slava Domnului, de aceea am intarcat-o pe Catinca, nu se mai putea. Dar nu suge de foame, de alint sa stie ca sunt langa el.

Stele pe cer, chiar oi fi veterana forumului in alaptat?oare oare
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.