Parchet curat!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, February 15, 2006 10:37 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am o maaaare problema cu curatatul parchetului. Adica se intretine usor dar bebe a inceput sa mearga de-a busilea si nu ma duce capul cu ce sa igienizez pe jos. NU folosesc mopul pe unde umbla ea pentru ca mi se pare ca mai rau intinde microbii dintr-o camera in alta.
Acum 2-3 ani aparuse pe piata niste servetele umede de la domestos sau clorox (nu mai tin minte) dar intre timp le-au retras de pe piata. Asa ca sterg parghetul cu servetele umede Happy, las sa se usuce si apoi imi pun racusorul la dat inapoi cu fundul pe parchet.
Stiti cumva alte servetele umede ce igienizeza suprafetele?
delfinasa
Scris: Wednesday, February 15, 2006 4:05 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Pe-aici sunt o gramada, dar nu cred ca sunt si-n tara...eu folosesc in toata casa servetele dezinfectante de la Lysol...mai am si-un spray de camera pentru eliminarea bacteriilor din aer...parchetul se intretine prin stergere de praf cu o carpa moale uscata, dar pentru bebelasi trebuie sa il stergem si cu o solutie dezinfectanta sa poata merge pe jos de-a busilea.
Pentru intretinerea parchetului, se recomanda sa nu fie zgariat, sa se unga regulat cu ceara de parchet pentru a-si pastra luciul cat mai mult timp si de a fi protejat lemnul mai bine. Daca parchetul este mai vechi si da semne ca si-ar pierde din stralucire, stratul de palux/ceara s-a subtiat astfel incat a inceput sa se murdareasca lemnul, el trebuie raschetat, tratat cu o solutie de invigorare si improaspatare a lemnului care e uscat si uns din nou cu palux.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, February 16, 2006 10:12 AM
Nivel

Stiu si eu ca sunt in state o gramade de produse de igienizare a suprafetelor. Foloseam des swepper-ul de la Domestos si erau grozave servetelele impregnate cu dezinfectant.
Dar in rumania.... ce ne trebuie atat curatenie cand statistic nu folosim decat un sapun pe luna si un sampon la juma' de an.
Asta este unul din motivele pentru care companiile internationale nu au curaj sa introduca produse noi pe piata noastra.
stele_pe_cer
Scris: Sunday, March 5, 2006 7:28 PM
Nivel

Nico, , in Bucuresti, in Cora, la raionul de detergenti pentru covoare, exista servetele de mai multe feluri pentru parket.Sunt absolut minunate.NU ITI LUA PRONTO....iti spargi capul pe parket...e nenorocire...la noi 4 prieteni au cazut pe parket, tati era si el sa se duca, eu cu tot cu covoras....

Mai sunt unele in ambalaj galben (daca vrei ma uit si iti spun cum se numesc).Si pentru geamuri tot servetele umede folosesc, dar nu mai stiu firma (ma uit si p''alea).Pentru faianta iau servetele umede, cele mai ieftine din market, care cica ar fi pentru copii, fara alcool.
taki
Scris: Monday, March 6, 2006 3:17 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Si eu curat parchetul la fel, cu servetele umede, speciale pentru parchet...sunt super si vorba aia...nu aluneci, ceea ce intr-adevar este foarte important.
Eu am si un mop special pentru ele, ca sa nu stau in genunchi uff , nu ca n-as fi stat pana sa gasesc eu mopul asta.
Miri
Scris: Monday, April 24, 2006 9:24 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Am curatat si noi parchetul cu Pronto si am facut o victima:verisorul meu,care are 1,80 ,a "zburat"cu piciorele in aer si cu capul de parchet!hohot
Asa ca am abandonat lustruitul parchetului,pentru siguranta tuturor!
g_nicoleta2000
Scris: Monday, April 24, 2006 9:01 PM
Nivel

miri_haluca wrote:
Am curatat si noi parchetul cu Pronto si am facut o victima:verisorul meu,care are 1,80 ,a "zburat"cu piciorele in aer si cu capul de parchet!hohot
Asa ca am abandonat lustruitul parchetului,pentru siguranta tuturor!

hohot Saracul a cazut victima gospodineihohot Murea de prea multa curateniesic
sousourel
Scris: Monday, April 24, 2006 9:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Wow... si noi era sa o patim, mai precis omul meu, care si el posda vreo 197 cm si era sa dea cu toti ras de pamant, pardon, de parchet, cand, din exces de zel sic am frecat cu ceva solutie, nu mai stiu care, de parchet. Asadar, am renuntat si lustruiesc doar cu o carpa uscata si mai urmaresc dezbaterea... poate ajung si eu la vreo concluzie legata de igienizare.
Kiki
Scris: Tuesday, April 25, 2006 8:01 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Ma gandisem si eu sa ceruiesc parchetul dar m-am tot gandit pana am renuntat la idee...acum cand ziceti ca multi au cazut cu rotile in sus, chiar am renuntat complet la idee...
Maria & Mario
Scris: Tuesday, April 25, 2006 6:14 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Am urmarit si eu subiectul si pana la urma am ramas la : Sapun de curatat de la pledge si servetele Pledge ..... Cu mopul inmuiat in solutioa de la Pledge ( sapun lichid pentru podele de lemn si de parchet laminat ) cureti parchetul, iar pentru intretinere ... servetele. doar ca nu are cine stie ce luciu ... dar nici cu rotile in sus nu ne-am dus, tinand cont ca toata casa e parchet.

mai prospectam piata , poate mai apar si altele. sic
Kiki
Scris: Sunday, August 27, 2006 5:52 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Sfaturi practice pentru renovarea parchetului 26/07/2006

Parchetul vechi din lemn masiv nu mai arata deloc bine? Ar trebui schimbat, dar costa destul de mult... Dar daca am incerca sa-l renovam?

Fiind vorba de un parchet gros, n-ar fi prea complicat sa-l renovam prin raschetare si finisare. Etapele de renovare sunt urmatoarele:

Curatare profunda. Este prima etapa in acest proces, pentru ca vizeaza indepartarea cerii sau a vopselei reziduale si se realizeaza de obicei cu un sampon special. In cazul in care parchetul a fost acoperit cu mocheta, urmele de adeziv si de burete sintetic trebuie razuite; daca a fost vopsit, e de preferat sa utilizati un decapant pentru a inmuia si curata vopseaua. Clatiti si apoi lasati sa se usuce. Acum este momentul sa constatati crapaturile si lamelele defecte si sa inlocuiti portiunile deteriorate.

Slefuire. O slefuire profesionala implica trei treceri, cu benzi abrazive tot mai fine (granulatia lor trebuie sa creasca de la 36 la 50-60 pentru a ajunge in final la 100-120). Nu uitati de sensul lamelelor: un parchet cu lamele drepte se va slefui de doua ori in diagonala si la final in sensul lamelelor, pe când un parchet cu lamelele in diagonala trebuie slefuit pe latime, lungime si la sfârsit in sensul lamelelor.

Vopsire. Avem si aici trei posibilitati: bait, ceruza sau vopsea. Baitul pune in valoare fibrele lemnului, colorându-le usor; este necesara o aplicare in doua straturi, urmata de lacuire. Ceruza este un colorant alb care necesita o fixare cu doua straturi de lac. Vopseaua este ceva mai pretentioasa, dar mai indicata pentru parchet. Retineti faptul ca se aplica in maximum trei straturi si ca intarirea definitiva se realizeaza dupa trei-patru zile.

Ceruire. Produs de finisare, ceara se va aplica in doua straturi, la un interval de 12 ore. Ceara lichida este cea mai indicata, in combinatie cu esenta de terebentina (10%).

Paluxare. Daca ceara nu vi se pare o idee buna, puteti opta pentru paluxare, operatiune nu numai simpla, ci si ecologica. Asta daca umiditatea lemnului este de maximum 10%, iar temperatura camerei atinge maximum 12 grade Celsius. Este necesar sa opriti incalzirea pentru câteva zile si sa aplicati paluxul in doua straturi, la un interval de 24 de ore. Uscarea sa definitiva se realizeaza insa dupa opt zile.
fdianamaria
Scris: Monday, August 28, 2006 12:02 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
eu il curat cu apa si putin otet...n-am incercat si nici nu ma tenteaza alte produse (mai ales dupa pataniile voastre) ras
Voltzi
Scris: Saturday, May 21, 2011 5:22 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu nu am parchet si nici copil. hainoroc
ingerash
Scris: Saturday, May 21, 2011 9:41 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Folosesc servetele si solutie anume de parchet cu pulverizator.Am cumparat o carte despre intrebuintarile bicarbonatului de sodiu...cica e indicat si la parchet.
delfinasa
Scris: Sunday, May 22, 2011 3:36 AM
Nivel

Voltzi wrote:
Eu nu am parchet si nici copil. hainoroc

Si ce-oi cauta pe-aici?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.