Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Ingrediente:- branza de vaci, proaspata 250g; - un ou; - trei linguri de faina; - coaja rasa de la o lamaie; - rom, dupa gust. Pentru decor si gust: - zahar pudra; - smantana sau dulceata.
Intr-un castronas se face un aluat mai tarisor din ingredientele de mai sus. Se fac cocoloase din aluat, si se aplatizeaza folosind faina, exact ca la piftelute. Se pune la incins uleiul si se aseaza la prajit...aveti grija ca se prajesc repede! Se scot pe un servetel, se pudreaza cu zahar vanilat si se pot orna, dupa gust, cu smantana sau gem! Alex e topita deupa ele, ca sa nu mai spun ca asa imi mananca si branzuca de vaci! A...in reteta originala, faina prin care se dau papanasii e din soia. N-am avut si-am pus faina normala. Cam asa arata...
 Se fac foarte repede si e un desert bun pentru micuti! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet.
iar imi ploua-n gura arata super!!! |
|
| codruta wrote:leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet. iar imi ploua-n gura  arata super!!! Hihihi, daaaaaaaaaaaaa...bantui prin case! Am facut o data si fierti dupa o reteta de pe net, da' i-am aruncat pe toti..nu mi-au placut! Nu stiu de ce...daca faci, sa-mi spui cum! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| codruta wrote:leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet. iar imi ploua-n gura  arata super!!!
Vrei o reteta iti dau eu de papanasi fierti,numai ca ma duc sa o caut unde este notata ca sa fiu sigura.Mie imi plac numai astia fierti si de obicei imi ies asa de gustosi.Yamiyami revin! |
|

| Leutule, iata reteta care a trecut preselectia si s-a calificat in finala: Am "studiat" o gramada, dar inca n-am probat ca ai mei n-au fost prea incantati si n-am vrut sa-i mananc eu pe toti, desi am o pofta de graviduta.
Ingrediente
1 kg branza vaci 250 gr gris 4 linguri zahar 2 esente vanilie 3 oua mari 100 gr unt 200 gr pesmet 4 linguri zahar 1/4 cana rom (optional)
Bucati: 45
Preparare
Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora. In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta. Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul. Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor. Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata. Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet. Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara etc).
Shirel astept si reteta ta, daca zici ca-i probata, ca sa nu patesc ca leuta cu retete de pe net. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Cumpar branza si fac si eu la copilasii mei |
|
| Mai Codruta, ce-mi faci! Stii ca-s in concediu si cu inca vreo juma' de kg de branza-n frigider siiii? Lasa ca vezi tu maine, poza... Multam' frumos! |
|

| leuto, macar la tine se explica poftele de-ai fi mai aproape zau ca te-as bantui si eu,live. sa ai spor la facut si la papat |
|
| codruta wrote:leuto, macar la tine se explica poftele de-ai fi mai aproape zau ca te-as bantui si eu,live. sa ai spor la facut si la papat La papat am , da' ce am! Am zis ca e pentru ultima oara cand imi mai permit sa nu-mi tin in frau poftele. Toate! Multumesc frumos...in ce priveste departarea...am zis odata ca mai bine faceam parte din acelasi oras...cred ca, toate, eram vedetele lui...forumistele! |
|

| aaaa, si mi-am amintit ceva din gustul papanasilor mamei. Cand prajesti pesmetul, adauga si putin (mai mult) miez de nuca macinat. Eeee, ce bunatate |
|
| codruta wrote:aaaa, si mi-am amintit ceva din gustul papanasilor mamei. Cand prajesti pesmetul, adauga si putin (mai mult) miez de nuca macinat. Eeee, ce bunatate Chestia cu nuca, da...si-asa imi place, da' prima data ii fac dupa reteta si-apoi vine si nuca... Asta ca sa fie calorii mai multe, nu? |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Arata bestial |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Reteta mea se c-am aseamana cu cea gasita de tine,Codruta,dar o postez si pe a mea.
-1 kg.branza de vaci -2 oua -4 linguri gris -3 pachetele zahar vanilat -putina sare -coaja rasa marunt de la o lamaie
pentru pesmet:--50 gr.unt -pesmet cat vreau deci nu prea mult ca pe urma ramane. -zahar tot dupa ochi pun ca nu trebuie mult.
Amestecam toata compozitia impreuna bine ,bine,acoperim si lasam sa se odihneasca in frigider o ora sau chiar mai mult.Punem apa sa fiarba int-o oala mare si adanca .Cu mainele umezite formam bilute destul de mari si le intoducem cu finete in oala.Le lasam sa fiarba pina se ridica la suprafata plus inca 10 minute dupa aceia.Le scoatem cu o lingura cu gauri si le asezam pe o farfurie. Topim 50 de grame de unt ,adaugam pesmetul si zaharul si prajim pina capata o culoare aurie.Invartim fiecare papanas pe toate partile .Eu servesc atunci cand fac cu dulceata de trandafiri si smantana.
|
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Fetelor am o intrebare referitor la branza de vaci ,dar de care dulce -urda ,sarata -telemea .Ca eu aici telemea si sa fie si sarata nu gasesc,deci mai ramane cea urda ;o fi bine.Pupaci |
|

| Ely wrote:Fetelor am o intrebare referitor la branza de vaci ,dar de care dulce -urda ,sarata -telemea .Ca eu aici telemea si sa fie si sarata nu gasesc,deci mai ramane cea urda ;o fi bine.Pupaci
ely, cred ca nici una nici alta eu folosesc branza de vaci de aia sfaramicioasa, dulce.Nu are consistenta branzei telemea. Urda cred ca se face altfel decat branza de vaci, nu stiu cred ca din zer...Dar mai bine il intrebam pe becali ca el trebuie sa se priceapa |
|
|