Papanasi din braza de vaci
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Sunday, February 8, 2009 6:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
Ingrediente:- branza de vaci, proaspata 250g;
- un ou;
- trei linguri de faina;
- coaja rasa de la o lamaie;
- rom, dupa gust.
Pentru decor si gust:
- zahar pudra;
- smantana sau dulceata.

Intr-un castronas se face un aluat mai tarisor din ingredientele de mai sus.
Se fac cocoloase din aluat, si se aplatizeaza folosind faina, exact ca la piftelute.
Se pune la incins uleiul si se aseaza la prajit...aveti grija ca se prajesc repede!
Se scot pe un servetel, se pudreaza cu zahar vanilat si se pot orna, dupa gust, cu smantana sau gem!
Alex e topita deupa ele, ca sa nu mai spun ca asa imi mananca si branzuca de vaci!dance A...in reteta originala, faina prin care se dau papanasii e din soia. N-am avut si-am pus faina normala.
Cam asa arata...

Se fac foarte repede si e un desert bun pentru micuti!sic
codruta
Scris: Sunday, February 8, 2009 6:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet.

iar imi ploua-n guracool arata super!!!
leut
Scris: Sunday, February 8, 2009 6:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
codruta wrote:
leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet.

iar imi ploua-n guracool arata super!!!
Hihihi, daaaaaaaaaaaaa...bantui prin case!sic Am facut o data si fierti dupa o reteta de pe net, da' i-am aruncat pe toti..nu mi-au placut! Nu stiu de ce...daca faci, sa-mi spui cum!pupici
shirel
Scris: Sunday, February 8, 2009 6:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
codruta wrote:
leuto, tu m-ai urmarit azi de dimineata? mi-ai intrat in calculator sa vezi ca azi pe la 6 cautam pe net retete de papanasi? Dar pe mine ma interesa varianta soft, adica fierti si dati prin pesmet.

iar imi ploua-n guracool arata super!!!


Vrei o reteta iti dau eu de papanasi fierti,numai ca ma duc sa o caut unde este notata ca sa fiu sigura.Mie imi plac numai astia fierti si de obicei imi ies asa de gustosi.Yamiyami revin!pupici pupici
codruta
Scris: Sunday, February 8, 2009 6:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
Leutule, iata reteta care a trecut preselectia si s-a calificat in finala:
Am "studiat" o gramada, dar inca n-am probat ca ai mei n-au fost prea incantati si n-am vrut sa-i mananc eu pe toti, desi am o pofta de graviduta.

Ingrediente

1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (optional)

Bucati: 45

Preparare

Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati amestecul sa se odihneasca cam jumatate de ora.
In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti adaugati rom in apa, chiar se simte diferenta.
Intr-o tava larga topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.
Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu-i inghesuiti prea tare, mai bine ii fierbeti in mai multe ture. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.
Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos delicat (de capsuni, de vanilie, de scortisoara etc).


Shirel astept si reteta ta, daca zici ca-i probata, ca sa nu patesc ca leuta cu retete de pe net.
ingerash
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Cumpar branza si fac si eu la copilasii meiyes yes yes hearts
leut
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
Mai Codruta, ce-mi faci! Stii ca-s in concediu si cu inca vreo juma' de kg de branza-n frigider siiii? Lasa ca vezi tu maine, poza...sic Multam' frumos!pupici pupici pupici
codruta
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
leuto, macar la tine se explica pofteleangel
de-ai fi mai aproape zau ca te-as bantui si eu,live.computerlove
sa ai spor la facut si la papatcomputerlove
leut
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
codruta wrote:
leuto, macar la tine se explica pofteleangel
de-ai fi mai aproape zau ca te-as bantui si eu,live.computerlove
sa ai spor la facut si la papatcomputerlove

La papat am , da' ce am! Am zis ca e pentru ultima oara cand imi mai permit sa nu-mi tin in frau poftele. Toate! Multumesc frumos...in ce priveste departarea...am zis odata ca mai bine faceam parte din acelasi oras...cred ca, toate, eram vedetele lui...forumistele!dance campfire
codruta
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
aaaa, si mi-am amintit ceva din gustul papanasilor mamei.
Cand prajesti pesmetul, adauga si putin (mai mult) miez de nuca macinat. Eeee, ce bunatatecomputerlove
leut
Scris: Sunday, February 8, 2009 7:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 6678
codruta wrote:
aaaa, si mi-am amintit ceva din gustul papanasilor mamei.
Cand prajesti pesmetul, adauga si putin (mai mult) miez de nuca macinat. Eeee, ce bunatatecomputerlove

Chestia cu nuca, da...si-asa imi place, da' prima data ii fac dupa reteta si-apoi vine si nuca...computerlove Asta ca sa fie calorii mai multe, nu?rambo
Rody
Scris: Sunday, February 8, 2009 8:01 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
Arata bestialessen essen essen essen
shirel
Scris: Sunday, February 8, 2009 8:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Reteta mea se c-am aseamana cu cea gasita de tine,Codruta,dar o postez si pe a mea.

-1 kg.branza de vaci
-2 oua
-4 linguri gris
-3 pachetele zahar vanilat
-putina sare
-coaja rasa marunt de la o lamaie

pentru pesmet:--50 gr.unt
-pesmet cat vreau deci nu prea mult ca pe urma ramane.
-zahar tot dupa ochi pun ras ca nu trebuie mult.


Amestecam toata compozitia impreuna bine ,bine,acoperim si lasam sa se odihneasca in frigider o ora sau chiar mai mult.Punem apa sa fiarba int-o oala mare si adanca .Cu mainele umezite formam bilute destul de mari si le intoducem cu finete in oala.Le lasam sa fiarba pina se ridica la suprafata plus inca 10 minute dupa aceia.Le scoatem cu o lingura cu gauri si le asezam pe o farfurie.
Topim 50 de grame de unt ,adaugam pesmetul si zaharul si prajim pina capata o culoare aurie.Invartim fiecare papanas pe toate partile .Eu servesc atunci cand fac cu dulceata de trandafiri si smantana.

computerlove computerlove computerlove
Ely
Scris: Sunday, February 8, 2009 9:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Fetelor am o intrebare referitor la branza de vaci ,dar de care dulce -urda ,sarata -telemea .Ca eu aici telemea si sa fie si sarata nu gasesc,deci mai ramane cea urda ;o fi bine.Pupacihearts pupici
codruta
Scris: Monday, February 9, 2009 4:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
Ely wrote:
Fetelor am o intrebare referitor la branza de vaci ,dar de care dulce -urda ,sarata -telemea .Ca eu aici telemea si sa fie si sarata nu gasesc,deci mai ramane cea urda ;o fi bine.Pupacihearts pupici


ely, cred ca nici una nici alta
eu folosesc branza de vaci de aia sfaramicioasa, dulce.Nu are consistenta branzei telemea. Urda cred ca se face altfel decat branza de vaci, nu stiu cred ca din zer...Dar mai bine il intrebam pe becali ca el trebuie sa se priceaparas
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.