Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Papagalii cacadu
Dintre cele 330 de specii de papagali cunoscute, 17 fac parte din familia Cacatuidae, ei sunt asa-numitii Cacadu. Isi au originea in Australia, Noua Guinee, Indonezia, Filipine, si insule din Pacific.
Toate speciile se disting prin creasta penata. Datorita schimbarii penelor, la papagali se produce o pudra alba, fina ; aceasta este un inconvenient deoarece se depune in casa, si poate cauza alergii persoanelor sensibile. Un alt aspect negativ de care trebuie tinut cont este nivelul zgomotului, cand sunt iritati ei fiind in stare adevarate "scandaluri" care se pot auzi din strada.
Popularitea papagalilor cacadu se datoreaza inteligentei lor, a caracterului afectiv, afectiune indreptata atat asupra oamenilor cat si asupra altor animale de casa (caini, de exemplu) nu de putine ori fiind vazuti jucandu-se cu pisica.
In libertate, ei traiesc in stoluri mari. Sunt pasari sociale, interactiunea cu alti indivizi chiar si din specii diferite facand parte din viata lor cotidiana.
Popularitatea le-a adus insa si necazuri, braconajul fiind principala cauza pentru care anumite specii de papagali cacadu sunt deja pe cale de disparitie in mediul natural.
Sunt pasari care au nevoie de multa atentie si ingrijire. Stapanii trebuie sa le dedice perioade lungi de joaca ; sufera cand sunt lasate singure, mai ales in absenta stapanului sau a persoanelor cu care sunt obisnuite.
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Punem si o pozica cu un astefel de papagal.
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/23/2010 Mesaje: 5
| Descrierea pe scutr a papagalilor Kakadu Roz.
Eolophus Roseicapilla
Galah
Roza Kakadu
3 subspecii
Descriere:
- coloritul cenusiu deschis; burta, pieptul si gatul roz inchis; pe cap si ceafa roz deschis; au un mot mic in comparatie cu alti kakadu; ciocul albicios; picioarele cenusii.
35 cm lungime.
Raspanditi in:
- centrul Australiei, V-ul Australiei, E si S-ul Australiei, N-ul Australiei si in N-Queensland.
Sunt foarte raspanditi, populatie in crestere ( exceptie intre speciile de papagali ).
In captivitate:
- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In voliere suficient de mari se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Le place mult sa se scalde. Din cauza ca coboara des pe fundul volierei este nevoie de o deparazitar interna anuala.
Hrana:
- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.
Voliera:
- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.
Reproducerea:
- se reproduc destseul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Depun 3-5 oua iar perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.
Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.
papagali attached the following image(s):
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Cam cat costa unul? |