Papagalii cacadu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, October 15, 2010 11:48 AM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17818
Papagalii cacadu

Dintre cele 330 de specii de papagali cunoscute, 17 fac parte din familia Cacatuidae, ei sunt asa-numitii Cacadu. Isi au originea in Australia, Noua Guinee, Indonezia, Filipine, si insule din Pacific.

Toate speciile se disting prin creasta penata. Datorita schimbarii penelor, la papagali se produce o pudra alba, fina ; aceasta este un inconvenient deoarece se depune in casa, si poate cauza alergii persoanelor sensibile. Un alt aspect negativ de care trebuie tinut cont este nivelul zgomotului, cand sunt iritati ei fiind in stare adevarate "scandaluri" care se pot auzi din strada.

Popularitea papagalilor cacadu se datoreaza inteligentei lor, a caracterului afectiv, afectiune indreptata atat asupra oamenilor cat si asupra altor animale de casa (caini, de exemplu) nu de putine ori fiind vazuti jucandu-se cu pisica.

In libertate, ei traiesc in stoluri mari. Sunt pasari sociale, interactiunea cu alti indivizi chiar si din specii diferite facand parte din viata lor cotidiana.

Popularitatea le-a adus insa si necazuri, braconajul fiind principala cauza pentru care anumite specii de papagali cacadu sunt deja pe cale de disparitie in mediul natural.

Sunt pasari care au nevoie de multa atentie si ingrijire. Stapanii trebuie sa le dedice perioade lungi de joaca ; sufera cand sunt lasate singure, mai ales in absenta stapanului sau a persoanelor cu care sunt obisnuite.
Ana
Scris: Friday, October 15, 2010 2:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Punem si o pozica cu un astefel de papagal.
img
papagali
Scris: Wednesday, December 1, 2010 8:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/23/2010
Mesaje: 5
Descrierea pe scutr a papagalilor Kakadu Roz.

Eolophus Roseicapilla

Galah

Roza Kakadu

3 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis; burta, pieptul si gatul roz inchis; pe cap si ceafa roz deschis; au un mot mic in comparatie cu alti kakadu; ciocul albicios; picioarele cenusii.

35 cm lungime.

Raspanditi in:

- centrul Australiei, V-ul Australiei, E si S-ul Australiei, N-ul Australiei si in N-Queensland.

Sunt foarte raspanditi, populatie in crestere ( exceptie intre speciile de papagali ).

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In voliere suficient de mari se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Le place mult sa se scalde. Din cauza ca coboara des pe fundul volierei este nevoie de o deparazitar interna anuala.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destseul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Depun 3-5 oua iar perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.papagali attached the following image(s):
15677105.jpg

marivic
Scris: Thursday, December 2, 2010 4:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Mesaje: 13449
Cam cat costa unul?love love
papagali
Scris: Thursday, December 2, 2010 6:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/23/2010
Mesaje: 5
Difera de la specie la specie.
Nu sunt de vanzare.
Salutari
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.