Profil: papagali
Despre
Utilizator: papagali
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Tuesday, November 23, 2010
Ultima vizita: Sunday, February 5, 2012 12:52 PM
Numarul de postari: 5
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Papagalii cacadu
Postat: Thursday, December 2, 2010 6:35 PM
Difera de la specie la specie.
Nu sunt de vanzare.
Salutari
Subiect: Papagalii cacadu
Postat: Wednesday, December 1, 2010 8:32 PM
Descrierea pe scutr a papagalilor Kakadu Roz.

Eolophus Roseicapilla

Galah

Roza Kakadu

3 subspecii

Descriere:

- coloritul cenusiu deschis; burta, pieptul si gatul roz inchis; pe cap si ceafa roz deschis; au un mot mic in comparatie cu alti kakadu; ciocul albicios; picioarele cenusii.

35 cm lungime.

Raspanditi in:

- centrul Australiei, V-ul Australiei, E si S-ul Australiei, N-ul Australiei si in N-Queensland.

Sunt foarte raspanditi, populatie in crestere ( exceptie intre speciile de papagali ).

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. In voliere suficient de mari se pot tine si pe perioada imperecherii in colonie. Le place mult sa se scalde. Din cauza ca coboara des pe fundul volierei este nevoie de o deparazitar interna anuala.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine, indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 0° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destseul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii sunt foarte agresivi fata de stapan. Depun 3-5 oua iar perioada incubatiei este de 23 zile. Puii ies la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si in grupuri foarte mari.


Subiect: Despre papagali Marele alexandru
Postat: Wednesday, December 1, 2010 8:15 PM
Psittacula Eupatria

Alexandrine Parakeet

Marele Alexandru

5 subspecii

Descriere:

-coloritul verde; pe aripi au o pata rosie inchisa; masculii au un inel negru la gat si la ceafa un inel roz; ciocul rosu cu varful galbui; picioarele cenusii.

60 cm lungime.

Raspanditi in:

- India, Sri Lanka, E-ul Afganistanului, V-ul Pakistanului,Andamanen, Birma, Vietnam, Kambodscha, N-ul si V-ul Thailandei, Laos.

In captivitate:

- pasari foarte active cu o voce destul de puternica. Sunt foarte curiosi, plini de energie si foarte robusti. Le place mult sa se scalde.

Hrana:

- diferite fructe si legume, amestec de seminte potrivit acestei specii, minerale, hrana incoltita. Pe perioada puilor se poate da mancare speciala de ou si paine alba.

Voliera:

- cu cat mai mare cu atat mai bine; indicat ar fi o voliera exterioara cu acces la voliera interioara. Iarna minim 5° C in voliera interioara si lasat accesul spre voliera exterioara. In voliere spatioase se pot tine si in colonie. Cuibul poate sa ramana tot timpul in voliera.

Reproducerea:

- se reproduc destul de usor, important este sa fie o pereche care harmoneaza. Pe perioada imperecherii pasarile blande sunt foarte agresive fata de stapan. Reproducerea incepe prin luna februarie. Depun 2-4 oua. Perioada incubatiei este de 28 zile. Puii ies pe la varsta de 8 saptamani din cuib si ar fi indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor.

Traiesc in libertate in perechi si uneori se aduna in grupuri de mii de pasari.

GRESEALA NU VROIAM SA DESCHI UN TOPIC NOU, VROIAM SA COMPLECTEZ ALA EXISTENT DEJA:
Rog moderatoi daca se poate sa il mute. MS