Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/11/2010 Mesaje: 279
| carla wrote:Am gasit niste pantaloni aici
Are cineva bunavointa sa ma ajute cu traducerea acestui model de pantalonasi ? Am incercat cu traducerea google dar nu se intelege mai nimic . E prima data cand incerc sa tricotez panatalonasi . Multumesc frumos ! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| isabella wrote:
Are cineva bunavointa sa ma ajute cu traducerea acestui model de pantalonasi ? Am incercat cu traducerea google dar nu se intelege mai nimic . E prima data cand incerc sa tricotez panatalonasi . Multumesc frumos !
Modelul pe care-l vrei se poate face mult mai simplu decat explica ei acolo.Acolo zice sa-l lucrezi circular,dar daca esti la inceput nu ti-as recomanda.Deci,o sa-ti propun cateva variante pt a lucra pantalonul.Masori bebele peste fund roata,vezi cati ochi iti trebuie.Faci un elastic si apoi mergi drept in jos pana intre picioare.Acolo desparti lucrul,mergand pana la mijloc si intorcandu-te inapoi.Lucrezi partea asta incepand sa scazi la ambele capete treptat.La fel faci si la partea cealalta dupa ce termini primul crac.Jos spre laba piciorului sunt 3oc fatza,3oc dos cateva randuri. O alta varianta ar fi sa incepi fiecare crac separat si sa tot inmultesti pe margini pana ajungi intre craci,apoi mergi drept pana la talie.Faci 2la fel si-i cosi. mai exista variante cu andrele auxiliare..dar nush daca e cazul sa te complici. alimami attached the following image(s):

|
|

| alimami , multumesc frumos pentru ajutor . Bebele e inca pe drum . As avea nevoie de masuri pentru un bebe intre 5-9 luni . Nu conteaza daca iasa prea mici sau prea mari , cand ii vor fi buni atunci ii va imbraca . Am vrut acel model de pantaloni pentru ca mi se dau explicatiile pe fiecare rand in parte ( mura-n gura ca la incepatori ) . E prima data cand fac pantaloni si nu cred ca m-as descurca altfel . Explicatiile tale sunt pentru cineva care are habar cat de cat unde si cand sa scada insa din pacate in cazul meu sunt prea sumare . Am cautat pe multe pagini in acest forum si inca mai caut , poate voi gasi ceva mai explicit , pentru incepatori . Pana vine bebele as vrea sa fac probe . |
|

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Isabella, iti atasez 2 pagini dintr- carte veche, scanata de mine. Aici vei vedea descrierea executarii unor pantalonasi. Daca vrei tot costumasul, poti sa te uiti in carte.Pag. 54-58 parca Este aici: http://s1108.photobucket.com/albums/h411/kale56/CARTE%20DE%20TRICOTAJE/ KALE attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| isabella wrote:alimami , multumesc frumos pentru ajutor .  Bebele e inca pe drum . As avea nevoie de masuri pentru un bebe intre 5-9 luni . Nu conteaza daca iasa prea mici sau prea mari , cand ii vor fi buni atunci ii va imbraca . Am vrut acel model de pantaloni pentru ca mi se dau explicatiile pe fiecare rand in parte ( mura-n gura ca la incepatori ) . E prima data cand fac pantaloni si nu cred ca m-as descurca altfel . Explicatiile tale sunt pentru cineva care are habar cat de cat unde si cand sa scada insa din pacate in cazul meu sunt prea sumare .  Am cautat pe multe pagini in acest forum si inca mai caut , poate voi gasi ceva mai explicit , pentru incepatori . Pana vine bebele as vrea sa fac probe . Pai atunci o sa masor exact pantalonii si sa-ti dau masurile..desi bebeii sunt cam diferiti..mai grasuti,mai slabuti. In primul rand conteaza firul..ca sa stii cati ochi pui.De ex,la acril cu lana,fir Golden wool.Pui 40ochi pe ac,lucrezi 3oc pe fatza,3oc pe dos cam 20randuri.Apoi mai mergi normal,fata-dos .Mai faci 30randuri,apoi incepi sa inmultesti pe margini timp de 5randuri cate 1ochi intr-o parte,1ochi in cealalta.Deci 2ochi pe rand,la margini.O sa ai 50ochi.Mergi apoi drept vreo 40randuri,apoi faci 5randuri de 1oc fatza/1oc dos si inchei.La fel faci si al 2-lea crac.Apoi ii cosi.Iti iese pantalonul,ii pui elastic normal in talie,indoi lucrul si cosi elasticul inauntru. |
|

| Fetelooor , va multumesc din suflet pentru ajutor ! Sunteti foarte dragute ! Cu asa ajutor cu siguranta voi reusi . Abia astept sa ma apuc de tricotat . Voi reveni cu poze dupa ce ii termin . |
|

| Pantalonii sunt aproape gata , imi puteti spune va rog de unde sa incep coaserea lor ? De sus in jos sau invers ? |
|

Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| nu conteaza de unde incepi important e sa-i cosi eu incep de jos de la un crac si termin la celalat crac tot jos hai cu poze |
|

| Din pacate mai dureaza putin , dupa ce i-am cusut am vazut ca arata oribil si i-am desfacut pana la craci . Acu sper sa ii reusesc . E a doua oara cand ii desfac . Asta e , din greseli invatam . Macar sa invat , sa nu ma chinui degeaba |
|

| Imi cer scuze , a mers greu internetul si s-a mai postat o data acelasi mesaj . |
|

| Am terminat in sfarsit ''aratarile '' de pantaloni . Nu sunt deloc multumita de rezultat dar sper ca a doua oara sa iasa mai bine .
 |
|

Inregistrat: 5/21/2010 Mesaje: 2870
| Isabella. La pantalonasi, trebuie sa cresti in asa fel incat intre picioruse sa se formeze un romb. pentru a da largime de miscare, iar cresterile sa le faci in asa fel incat sa nu apara gaurele. In rest pare ok, ce nu-ti place? |
|

Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| isabella importanat este ca vrei sa inveti .pentru inceput au iesit bine pantalonii si ai lucrat ordonat .nu te descuraja pentru ca urmatorii sigur vor iesi mai bine |
|

Inregistrat: 10/26/2009 Mesaje: 353
| Lasa Isabela ca sunt draguti....Vorba Cristinei important e sa inveti tehnica de lucru.....La prima mea bluzita i-am facut manecile foarte stramte... Nici acum nu stiu sa fac lucruri extraordinare asa cum fac unele fete,dar am mai invatat cate ceva intre timp.Bafta in continuare! |
|

| KALE wrote:Isabella. La pantalonasi, trebuie sa cresti in asa fel incat intre picioruse sa se formeze un romb. pentru a da largime de miscare, iar cresterile sa le faci in asa fel incat sa nu apara gaurele. In rest pare ok, ce nu-ti place?
Nu stiu cum sa fac pentru ca de fiecare data au iesit gaurele cand am inmultit ( i-am desfacut de 3 ori ) iar despre acel romb dintre picioruse nu mai vorbesc , habar nu am cum sa-l fac . Cred ca am gresit lucrand cu doua fire , un fir mai gros si un fir mai subtire , mi se pare ca au iesit cam deformati... Cusatura de la tur am facut-o de doua ori pentru ca au iesit foarte largi in acea zona .
Va multumesc frumos pentru ajutor si pentru incurajari |
|
|