Profil: Pandispan
Despre
Utilizator: Pandispan
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Sunday, December 4, 2022
Ultima vizita: Tuesday, March 7, 2023 9:39 PM
Numarul de postari: 7
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 64
Postat: Tuesday, March 7, 2023 9:39 PM
salut mamici.

am zis ca revin sa va mai citesc.

maine fac 17 sapt si eu si am o fetita in burtica. pe care inca nu o simt, ma uit la ea la eco saptamanal sa o vad ca nu is linistita pana nu o sa o simt zilnic.

legat de carucioare, noi am comandat de pe babymatters de la Cavoe modelul Moi+ si scoica Cybex Aton S2. Am prins reducere si caruciorul il vanez cu vreun an inainte sa fiu gravida deci era musai, pe negru cu rose gold.

mai am crampe cand si cand, is dureri ligamentare ca ma trage si le resimt insa pe bebe inca nu. sau poate nu imi dau eu seama. eh, pana la 20 o sa o simt si eu probabil.

Ma bucur ca sunteti toate bine si sa cresteti frumos
Postat: Friday, January 6, 2023 5:01 PM
ria wrote:

Pandispan, pare-mi-se ca tu lucrezi in domeniu medical (sau ceva corelat, ori ai aprofundat f bine), ceea ce inteleg perfect ca te face sa gandesti in detaliu totul. Eu una n-am nicio treaba cu domeniul medical, dar in toti anii de asteptare a bebelusului am tot citit, asa ca si la mine anxietatea a fost enorma si inca este. Acum de exemplu am cosmaruri ca nasc si ceva nu e bine, nici nu vreau sa vorbesc despre ele ca imi creeaza o stare groaznica. Acum eu mai merg si pe principiul ca ce tine de noi controlam, avem grija, tratamente de sustinere etc, in rest, lasam stiinta, sau cum spui tu, genetica, sa isi faca treaba, desi e greu tare sa gandesti asa lucrurile la rece.

da, ai cam nimerit. domeniul medical, mai aproape de "problema" decat imi face bine in contextul asta ca stiu... tot.

am fost azi, am vazut inimioara. is calma. probabil pana saptamana viitoare. o sa treaca. cred ca eu is de principiul ca daca e rau sa fie rau devreme ca sa fie efectele mai mici asupra mea si a corpului. cum am zis, evit sa ma atasez... probabil pe la primele miscari fetale o sa ma relationez mai direct.

Uneori e mai simplu sa te poti bucura de 2 liniute pe test fara sa te gandesti la muntele de informatii din spate...
Postat: Thursday, January 5, 2023 7:22 PM
Melina wrote:

Ma bucur atat de mult pt tine coeur love astept cu mare nerabdare sa ajung si eu pe final de sarcina si sa ma apuc de cumparaturi Blushing

In legatura cu dublu test sau panorama, am luat decizia impreuna cu sotul meu ca nu le vom face. Noi oricum nu vrem sa renuntam la bebe orice ar fi, suntem amandoi tineri, nu am avut cazuri in familie, nici chiar cea super existinsa, iar daca ar fi sa fie, la morfologia de prim trimestru se va vedea la nasuc/gurita daca are sau nu Down etc.

Eu am 29 de ani si le voi face pe amandoua. Din motive diferite. NIFTY il vreau pentru genetica si Dublu test e pentru un marker din el care ma va indica daca sunt la risc pentru o complicatie de sarcina anume sau nu.

Eu sunt in cutiuta aialalta, nu doresc sa ma atasez de sarcina prea tare pana nu stiu ca e bine genetic si are sanse. Cred ca si asa is anxioasa si ma tem ca numa m-ar activa mai tare cat inca e la risc sa ma atasez.

Sper insa enorm sa fie bine. Am "norocul" sa zic asa sa pot verifica ecografic sarcina saptamanal dar si aia mi se pare uneori departe desi nu am motive sa nu.

Ieri ma anxietasem pentru ca nu mai aveam greata si sanii parca nu mai erau umflati, doar super sensibili si aveam niste intepaturi. Azi m-a lovit greata inapoi deci e super unreliable.

Plus ca eu fiind sub tratament cu progesteron simptomele pot fi si de la el asa ca... o sa merg maine la eco sa ma uit. 8 saptamani si o zi azi. Pana la final o sa o iau pe ulei. Crazy

Uneori cred ca mai bine sa nu stii prea multe decat sa stii atunci cand vine vorba de sarcina si riscuri sau simptome... Si eu am trecut prin toate fazele, intai sa o vad in uter, apoi ca e viabila sarcina, apoi ca e hematom si cat e si daca se resoarbe, apoi sa aiba cord, apoi sa creasca.... acuma e sa ramana in evolutie, sa fie genetic bine si de aici daca va zic lista mea cred ca numa speriu toate gravidele de pe forum. Big Surprise

Postat: Wednesday, January 4, 2023 8:46 PM
Fetelor cum ati facut fata anxietatii ca se opreste in evolutie sarcina in trimestrul I? sunt sub tratament cu progesteron si de toate ce trebuie in cazul meu si totul e ok, nu sangerez, sunt acele tipice intepaturi care dispar la schimbarea de pozitie, insa nu ma pot gandi decat ca daca de la ultima eco pana acuma nu mai e...

cum ati functionat?
Subiect: Clubul aspirantelor - 89
Postat: Wednesday, January 4, 2023 8:43 PM
Wela wrote:
Bunaaa si la multi ani tuturor fetelor de aici! Va urmaresc din umbra de vreo doi anisori si am trait alaturi de voi fiecare emotie a testarilor, analizelor! Va imbratisez tare!
Eu si sotul meu ne am hotarat ca e momentul sa ne completam familia si sa avem si noi primul bebelus.
Din cauza unor evenimente nu tocmai ok, ultimele 4 luni am fost varza psihic si super stresata astfel incat nu am reusit sa ne focusam deloc pe noi insa cu noul an avem mari sperante
Insa luna aceasta cam dupa perioada ovulatiei (cam din 27 decembrie) ma confrunt cu o situatie foarte inconfortabila- am o scurgere apoasa, initial transparenta si fara miros urat iar de ieri s a facut usor galbuie si cu un miros f intepator
Nu am avut niciodata si nu stiu ce ar putea fi si ce pot face pana ajung la gineco. Nu am usturimi la urinare, nici mancarimi, nimic. Doar acea scurgere super aiurea de zici ca faci pe tine asa. Si noaptea.. si ziua.
Aveti idee ce ar putea fi?
Scuzati romanul, va pup tare si va doresc ca in noul an toate visele sa devina realitate!

poate fi o vaginoza. Fa un examen de secretie care sa includa si cele nespecifice gardnerella, mycoplasma, ureaplasma.

insa eu as zice ca poate fi pur si simplu glera si modificarile care apar sunt legate de fazelel ciclului menstrual.
Postat: Wednesday, January 4, 2023 8:41 PM
Buna fetelor.
Nu am mai revenit cu update.

Testele erau reale pozitive. Azi as avea 8 saptamani. Am avut un hematom si sunt pe tratamente dar nu am sangerat si la ultima ecografie disparuse aproape de tot.

Problema mea e cu anxietatea ca brusc nu mai e. Adica ultima eco e de la 7 saptamani si 2 zile si se vedea inimioara. Si azi deja imi fac idei si filme ca daca se opreste in evolutie si eu nu stiu.

Of, stiu ca daca se intampla asta e cu un scop si ca e genetic probabil asa ca e mai bine asa insa parca as vrea sa verific zilnic ca e bine...

Postat: Sunday, December 4, 2022 2:26 PM
Buna fetelor.

Prima data cand incercam pt un bebe, nu doresc sa spun nimanui despre asta si nici cand voi ramane sa nu zic multa vreme asa ca... va spun voua. Blushing
Sunt in ziua 10 po pe baza testelor de ovulatie, ziua 26 CM.

Am facut azi dimi un test barza ultrasensibil din prima urina(poza dupa 5 min) si din a doua un test viola dar nu cel cu 5 UI ci su 12 UI sensibilitate(dupa 10 min). va pun pozele mai jos... sunt oare linii de evaporare? Am niste intepaturi la nivelul uterului.

Va doresc mult succes tuturor sa se lase cu bebe.

img