Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Eu am inceput in ultima vreme sa imi doresc sa inchei "cariera" undeva in jurul varstei de 55-56 de ani, daca o fi posibil sa ma pensionez anticipat... Daca nu ... o sa gasesc ceva de facut probabil, dar pentru mine, de acasa, nu voi mai lucra pentru altii...
Deja imi fac calcule peste calcule ca sa vad daca e fezabil sa imi doresc sa ma pensionez asa devreme...
La 46 de ani, dupa 26 de ani de munca, parca nu ma mai vad sa lucrez pana la 63, care este varsta de pensionare, adica inca vreo 17 ani cel putin...
Voi cum va simtiti?
As incepe ceva pe cont propriu, insa e destul de riscant mai ales ca anul viitor copiii sunt in clasa a 8-a, respectiv a 12-a si o sa urmeze admitere la liceu, BAC, facultate, etc... scoli de soferi si tot tacamul...
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Dupa legile actuale voi putea iesi la pensie la 67 de ani, deci inca vreo19 anisori...nimica toata! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ma vad activa, intr-un mod sau altul, atata timp cat imi va permite sanatatea. Desigur, probabil ca-mi voi ajusta programul dupa necesitati, insa pe mine ma sperie pensia in sensul de " stat acasa ". Consider ca din momentul in care renunti la job si incetezi sa-ti stimulezi creierul prin activitati, responsabilitati si invatare, te-ai dus la vale.
Dar, sunt foaaaarte tanara , nici nu-mi sta capul la asta... |
|
| bereea wrote:Dupa legile actuale voi putea iesi la pensie la 67 de ani, deci inca vreo19 anisori...nimica toata!
Wow ! Si eu ziceam ca aici e naspa... |
|
| kali wrote:Ma vad activa, intr-un mod sau altul, atata timp cat imi va permite sanatatea. Desigur, probabil ca-mi voi ajusta programul dupa necesitati, insa pe mine ma sperie pensia in sensul de " stat acasa ". Consider ca din momentul in care renunti la job si incetezi sa-ti stimulezi creierul prin activitati, responsabilitati si invatare, te-ai dus la vale. Dar, sunt foaaaarte tanara  , nici nu-mi sta capul la asta...
Eu nu prea mai suport sa lucrez pentru altii... Chiar daca m-as pensiona la 55-57 de ani, oricum nu as sta degeaba, dar as face numai ce imi place si ce ma relaxeaza...
Cat despre invatat... o sa vina nepotii... si o sa re-invat cu ei |
|

| kali wrote:Ma vad activa, intr-un mod sau altul, atata timp cat imi va permite sanatatea. Desigur, probabil ca-mi voi ajusta programul dupa necesitati, insa pe mine ma sperie pensia in sensul de " stat acasa ". Consider ca din momentul in care renunti la job si incetezi sa-ti stimulezi creierul prin activitati, responsabilitati si invatare, te-ai dus la vale. Dar, sunt foaaaarte tanara  , nici nu-mi sta capul la asta...
Corect, esti inca foarte tanara!
Eu nu-mi doresc sa lucrez obligata pana la acea varsta. Una e sa fac ceva ce-mi place, ce-mi doresc si alta e sa fiu obligata sa muncesc pentru altcineva. Ma rog, cine stie ce-mi rezerva viata! |
|

| AdrianaC wrote:
Wow ! Si eu ziceam ca aici e naspa...
Nu mai zic nimic...astia maresc mereu varsta de pensionare. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:... Ma rog, cine stie ce-mi rezerva viata!
Asa e! Chiar daca ai lucrat pt. tine toata viata, poti ajunge in situatia de a lucra pt. altii - si invers. Sa dea DD sa fim sanatoase ( si cei dragi noua, la fel ) ca sa fim in masura sa facem aceste alegeri!
|
|
|